Κίνδυνοι για μικρές εταιρείες μάρκετινγκ

Οι μικρές εταιρείες μάρκετινγκ όταν αποκτούν πρόσβαση στην πνευματική ιδιοκτησία (IP) μιας μεγάλης εταιρείας, μπορούν να αποτελέσουν στόχο ψηφιακών εγκληματιών.


Για τις μεγάλες εταιρείες είναι πιο πιθανό να προβούν σε πολλές ενέργειες για να διασφαλίσουν τα δεδομένα εντός των ορίων του οργανισμού τους, αλλά τα ίδια αυστηρά πρότυπα συχνά δεν τηρούνται από τους προμηθευτές που προσλαμβάνουν. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2012 από το Ponemοn Institute έδειξε ότι οι προμηθευτές ευθύνονταν για το 19% των παραβιάσεων που είχαν δεχτεί τα δεδομένα εκείνη τη χρονιά.

Είναι σαφές ότι οι ψηφιακοί εγκληματίες αναγνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να στοχοποιούν εξωτερικούς συνεργάτες που έχουν πρόσβαση σε πολύτιμα δεδομένα των πελατών.


Κερδίζοντας την Εμπιστοσύνη των Μεγάλων Επιχειρήσεων
Οι ανεξάρτητες εταιρείες μάρκετινγκ, οι εταιρείες συμβούλων επικοινωνίας καθώς και οι εταιρείες παροχής γραφιστικών υπηρεσιών είναι ραγδαία αναπτυσσόμενες μικρές επιχειρήσεις – και υπάρχει προφανής λόγος γι αυτό. Μία εταιρεία που απασχολεί 10 άτομα και μια πολυεθνική επιχείρηση μπορούν και οι δύο να αναπτύξουν επιτυχημένο περιεχόμενο μάρκετινγκ για τους πελάτες τους που να αξίζει να βραβευτεί, αφού οι καλές ιδέες δεν κάνουν διακρίσεις με βάση το μέγεθος εταιρείας που τις παράγει. Στην πραγματικότητα, χιλιάδες επιτυχημένα στελέχη του μάρκετινγκ σε όλο τον κόσμο έχουν αφήσει μεγαλύτερες εταιρείες για να δημιουργήσουν τις δικές τους startup εταιρείες συμβούλων, δίνοντας στους πελάτες τους πρόσβαση στην πολυετή εμπειρία τους.


Όταν σε μια μικρή εταιρεία συμβουλών «προσγειώνεται» ένας μεγάλος πελάτης, τον ενθουσιασμό ενός επιτυχημένου pitch, ακολουθεί η πρόκληση της πραγματοποίησης των υποσχέσεων. Ξαφνικά, σε αυτές τις μικρές επιχειρήσεις δίνονται εικονικά «κλειδιά» για μερικές από τις πιο σημαντικές επιχειρηματικές πληροφορίες του νέου πελάτη τους. Με τον τρόπο αυτό, ο πελάτης επιστεύεται την ικανότητά σας να διατηρήσετε τη μυστικότητα της πνευματικής του ιδιοκτησίας. Φανταστείτε να πρέπει να εξηγήσετε στο νέο πελάτη σας ότι μια επίθεση malware έχει θέσει αυτές τις πληροφορίες σε κίνδυνο και ότι ενδέχεται να έχουν κλαπεί από ψηφιακούς εγκληματίες. Ένα περιστατικό ασφαλείας θα μπορούσε να είναι αρκετό για να δηλητηριάσει τη νέα σχέση και να θέσει το μέλλον του οργανισμού σε κίνδυνο.


Τι Κάνει μια Μικρή Εταιρεία Μάρκετινγκ Ευάλωτη;
Η Έκθεση 2013 Verizon Data Breach Investigations διαπίστωσε ότι το 20% των συνολικών εισβολών στα δίκτυα πραγματοποιήθηκαν σε υπηρεσίες παροχής πληροφοριών και επαγγελματικών υπηρεσιών. Γιατί τόσες πολλές; Μπορούμε να υποθέσουμε ότι, δυστυχώς, μερικά από τα χαρακτηριστικά των εταιρειών μαρκετινγκ και των εταιρειών επικοινωνίας μπορούν να τις κάνουν ελκυστικούς στόχους για ψηφιακούς εγκληματίες. Για τις επιχειρήσεις όπου κυριαρχεί η συνεργασία και η δημιουργικότητα, είναι πιθανό να υπάρχουν τρύπες ασφαλείας που πρέπει να αντιμετωπιστούν.


Εξαιρετικά Mobile, Ιδιαίτερα Συνδεδεμένοι – Οποιοσδήποτε επαγγελματίας στον τομέα της επικοινωνίας που συνεργάζεται με έναν πελάτη, κατανοεί τη σημασία του να είναι προσβάσιμος ανά πάσα στιγμή. Η Έρευνα 2013 Small Business Technology της NSBA διαπίστωσε ότι η χρήση laptop, tablet και smartphone έχει εκτοξευτεί τα τελευταία χρόνια καθώς και ότι το 60% των μικρών επιχειρήσεων επιτρέπει στους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν τα μέσα αυτά για να είναι διαρκώς προσβάσιμοι. Συνεπώς, πολλά ευαίσθητα δεδομένα «φεύγουν» από το γραφείο σε mobile συσκευές, που τις περισσότερες φορές δε διαθέτουν λογισμικό ασφαλείας και είναι αρκετά πιθανό να κλαπούν ή να χαθούν.


· Τι πρέπει να κάνετε; Βεβαιωθείτε ότι όλες οι mobile συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών που ανήκουν στους εργαζομένους και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για πρόσβαση σε δεδομένα της εταιρείας, είναι εξοπλισμένες με λογισμικό ασφαλείας που όχι μόνο τις προστατεύει από κακόβουλο λογισμικό, αλλά βοηθά στην ανεύρεση χαμένων συσκευών και σβήνει δεδομένα από κλεμμένες συσκευές.


Χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης – Σε γενικές γραμμές, οι μικρές επιχειρήσεις έχουν υιοθετήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με γρήγορο ρυθμό. Σύμφωνα με την NSBA, μόλις το 27% των μικρών επιχειρήσεων δεν έχει καθόλου παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ποσοστό που μόλις πριν τρία χρόνια ανερχόταν στο 53%. Ωστόσο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα τεράστιο όχημα για ψηφιακές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων της στοχευμένων προγραμμάτων phishing, που χρησιμοποιούν κακόβουλα links ή εφαρμογές που έχουν πληγεί από malware. Ακόμη και για τους οξυδερκείς εργαζόμενους, χρειάζεται ένα μόνο λάθος κλικ για να ανοίξει την πόρτα σε κάποιο malware που έχει ως στόχο την κλοπή δεδομένων.


· Τι πρέπει να κάνετε; Για να βοηθήσετε τους υπαλλήλους να αποφύγουν κακόβουλες ιστοσελίδες ή περιεχόμενο που εμφανίζεται ως νόμιμο, χρησιμοποιείστε λογισμικό ασφαλείας που παρακολουθεί τη φήμη των υπερσυνδέσμων και των ιστοσελίδων και θα ειδοποιεί τους χρήστες για τυχόν απάτες.


Έλλειψη αυστηρής πειθαρχίας στο ΙΤ – Ένας λογικός επαγγελματίας του μάρκετινγκ που ανοίγει μια νέα εταιρεία γνωρίζει αρκετά για τις στρατηγικές του μάρκετινγκ αλλά μάλλον γνωρίζει λίγα σχετικά με το πώς μπορεί να διατηρήσει ασφαλές ένα δίκτυο ΙΤ. Ωστόσο, σύμφωνα με την NSBA, το 40% των ιδιοκτητών των μικρών επιχειρήσεων διαχειρίζονται μόνοι τους το ΙΤ και την τεχνική υποστήριξη. Ενώ οι ιδιοκτήτες εστιάζουν την προσοχή τους στο να αποκτήσουν περισσότερους πελάτες και να προσλάβουν νέους εργαζόμενους, δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για την ασφάλεια του ΙΤ.


· Τι πρέπει να κάνετε; Να βρείτε μια λύση ασφάλειας που προσφέρει προστασία χωρίς να απαιτεί σύνθετη εγκατάσταση και διατήρηση. Ακόμα καλύτερα, να αναζητήσετε ασφάλεια που τους επιτρέπει να ελέγψουν το ποσοστό ασφάλειας όλων των PC που βρίσκονται στο δίκτυο τους από ένα μόνο μηχάνημα.


Τέλος, η καλύτερη προστασία απέναντι στην κλοπή ευαίσθητων πληροφοριών είναι η κρυπτογράφηση των δεδομένων. Μπορεί να ακούγεται σαν εκφοβισμός, αλλά η κρυπτογράφηση δεν είναι ένα περίπλοκο εργαλείο που χρησιμοποιείται μόνο για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Κρυπτογραφώντας τα επιχειρηματικά δεδομένα των πελατών σας μαζί με τις οικονομικές πληροφορίες της επιχείρησής σας και άλλα βασικά δεδομένα, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι τα δεδομένα παραμένουν προστατευμένα σε περίπτωση που κλαπούν ή που σβηστούν κατά λάθος.
Ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιχείρησης, η δημιουργικότητα των ανθρώπων της είναι αυτή που κάνει ξεχωριστή μια στρατηγική μάκρεντινγκ. Επομένως, οι νεοσύστατες εταιρείες μάρκετινγκ δεν πρέπει να αφήνουν τα περιστατικά ασφαλείας να επηρεάσουν την εμπιστοσύνη που απολαμβάννουν από τους πελάτες τους.


Keywords
Τυχαία Θέματα