Καινοτόμες οθόνες από την LG

Αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχει η ποιότητα της εικόνας για την αγορά τηλεοράσεων, υπολογιστών και smartphones, η LG, συνεχίζει να επενδύει συστηματικά στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων τεχνολογιών για οθόνες.


Όσον αφορά τον τομέα των τηλεοράσεων, τα τελευταία χρόνια η LG έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της σύγχρονης βιομηχανίας, παρουσιάζοντας προηγμένα τεχνολογικά μοντέλα τα οποία ανέτρεψαν τα δεδομένα στον τομέα των HD TVs.

Με την ανάπτυξη τεχνολογιών τα τελευταία χρόνια, όπως της LED και OLED, η εταιρεία έχει καταφέρει να αποσπάσει πληθώρα βραβείων στις κορυφαίες εκθέσεις του χώρου, όπως το Mobile World Congress και το Consumer Electronics Show.


Η πιο πρόσφατη και κορυφαία προσθήκη στη λίστα της LG με τα πιο ανατρεπτικά μοντέλα τηλεοράσεων είναι, φυσικά, η νέα LG CURVED OLED TV, η πρώτη τηλεόραση στον κόσμο που διαθέτει κυρτή οθόνη. O χρήστης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει μια ανεπανάληπτη εμπειρία θέασης, η οποία ενισχύεται από την τεχνολογία OLED. Η ταχύτητα απόκρισης της LG OLED TV είναι κατά εκατό φορές γρηγορότερη από μια αντίστοιχη LED TV, η οποία και επιτρέπει στο χρήστη να απολαμβάνει τις γρήγορες σκηνές με τέλεια απόδοση εικόνας. Επίσης, η τεχνολογία 4 Color Pixel της LG προσθέτει ένα λευκό sub-pixel, το οποίο λειτουργεί συνδυαστικά με τα τρία συμβατικά χρώματα, ενισχύοντας τόσο το εύρος όσο και την ευκρίνεια των χρωμάτων. Η LG CURVED OLED TV είναι η μόνη τηλεόραση που διαθέτει πιστοποίηση THX, η οποία αποτελεί σήμα κατατεθέν της ανώτερης ποιότητας σε ήχο και εικόνα.


Ξεχωριστή θέση κατέχει και η ULTRA HD TV, διαθέσιμη σε οθόνη 55 και 65 ιντσών. Η τεχνολογία ULTRA HD είναι το μέλλον των ψηφιακών εικόνων, καθώς επιτυγχάνει αναλύσεις τετραπλάσιες της τεχνολογίας FULL HD, με τον εκπληκτικό αριθμό των 8,3 εκατομμυρίων pixels να απεικονίζουν άψογες εικόνες ακόμα και σε κοντινές αποστάσεις. Η IPS οθόνη της έχει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ευκρίνεια της εικόνας, καθώς αποδίδει αληθοφανή χρωματική απεικόνιση που είναι πανομοιότυπη με την πραγματική εικόνα και το φυσικό κόσμο, ενώ παράλληλα είναι άνετη για τα μάτια.


Για την LG, όμως, η μάχη για την καλύτερη ποιότητα εικόνας δεν περιορίζεται στις τηλεοράσεις, καθώς αξιοποιείται και σε άλλες προϊοντικές κατηγορίες, όπως τα monitors και τα smartphones.
Αναφορικά με τα monitors, οι καταναλωτές υποδέχθηκαν πρόσφατα τα τρία νέα μοντέλα της σειράς IPS 21:9 UltraWide monitor lineup, τα 29ΕΑ73, 29ΕΒ73, 29ΜΑ73. Κάθε ένα από τα μοντέλα διαθέτει οθόνη 21:9, επιτρέποντας στους χρήστες να επεξεργαστούν διαφορετικούς φακέλους, καθώς η οθόνη προσφέρει τον απαραίτητο χώρο για την προβολή πολλών παραθύρων ταυτόχρονα (multitasking).


Ακόμη, το πολυαναμενόμενο G2 smartphone διαθέτει τεχνολογία IPS, Full HD οθόνη 5,2 ιντσών, τη μεγαλύτερη οθόνη μέχρι στιγμής στην κατηγορία των smartphones που φτάνει τις 2,7 ίντσες, ενώ ελαχιστοποίησε το πλαίσιο της στα 2,65 χιλιοστά. Ακόμη, το G2 έρχεται εξοπλισμένο με την τεχνολογία Optical Image Stabilizer η οποία συμβάλλει στην εξάλειψη της θολούρας (blurring), προσφέροντας έτσι τις πιο ευκρινείς και φωτεινές εικόνες όταν οι χρήστες φωτογραφίζουν εν κινήσει ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.


Από τις τηλεοράσεις, μέχρι τα monitors και τα smartphones, η LG δημιουργεί έναν κόσμο όπου όλα είναι δυνατά.


Keywords
Τυχαία Θέματα