Η Wind στο TEDx Thessaloniki 2013

Με κεντρικό θέμα “η δύναμη του +συν” πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου στο Ολύμπιον, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, το 4ο TEDx Thessaloniki, με χορηγό την Wind.


Μια ολόκληρη μέρα έμπνευσης, ψυχαγωγίας, γνώσης, δικτύωσης με επίκεντρο και πηγή έμπνευσης για όλους, ομιλητές και ακροατές, την ανάγκη να αναδειχτούν έννοιες, στοιχεία και ενέργειες με θετικό

πρόσημο, θετική σκέψη και δράση.


Οι ομιλητές, προερχόμενοι από τους χώρους της εκπαίδευσης, του εθελοντισμού, της επιχειρηματικότητας, της τέχνης, του ακτιβισμού και της τεχνολογίας, μεταλαμπάδευσαν ιδέες για το πώς η δύναμη του “συν” μπορεί να γίνε πράξη. Ανάμεσά τους ο Ευθύμης Παπατζίκης, Μουσικός και Νευροεπιστήμονας, η Περσεφόνη Μίττα, Εθελόντρια, ο Χρήστος Στεργίου, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της TrueGreece, ο Κωνσταντίνος Τζούμας, Ακροβάτης της καθημερινότητας, ο Ηλίας Καλογήρου, Εκπαιδευτικός, η Belinda Parmar, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Lady Geek, ο Μιχαήλ Ιακωβίδης, κάτοχος Έδρας Επιχειρηματικότητας& Καινοτομίας Sir Donald Gordon, LBS, o Γιώργος Γερόλυμπος, Αρχιτέκτονας- Φωτογράφος, Ιωσήφ Σηφάκης, Καθηγητής Πληροφορικής, Κατερίνα Σαρρή, Ακαδημαϊκός/ Οικονομολόγος, Ed Cooke, Συνιδρυτής της Menrise, Σπύρος Παλούκης, Φωτογράφος Συγγραφέας και η Λήδα Καράμπελα, Υπεύθυνη για τη Στρατηγική Εταιρικής Φήμης


Ήταν ομιλίες για όλους. Για όποιον πιστεύει ότι υπάρχει η πρόκληση να ξεπεράσει τον εαυτό του και τα όρια του και να κάνει το βήμα μπροστά. Ανάμεσα τους και ο Γιώργος Κώστα, Αντιπρύτανης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και καθηγητής στα ΤΕΦΑΑ, ο οποίος μίλησε για τη συμμετοχή του σε τέσσερις εθνικές διοργανώσεις ως Μαραθωνοδρόμος, τρέχοντας με τα χρώματα της WIND Running Team για καλό σκοπό. Κατά την ομιλία του με θέμα «Υπερβαίνοντας τα όρια» δήλωσε : «Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να βάζεις τα παπούτσια σου και να βγαίνεις για τρέξιμο, ενώ «τρέχουν» γύρω σου, παιδιά, οικογένεια, απαιτήσεις επαγγελματικές και προσωπικές. Και να μεγαλώνεις και να μπορείς να τρέχεις και να τερματίζεις στα 42.195 μέτρα και κάθε φορά να ξεκινάς ξανά από την αρχή».


Στον τέταρτο όροφο του Ολύμπιον η WIND, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, πρόσφερε, μέσω του δικτύου της, απεριόριστη δωρεάν πρόσβαση σε ασύρματο Internet στους TEDxSters, για όσους από αυτούς είχαν διάθεση να blogαρουν, να μοιραστούν την εμπειρία τους και να μεταφέρουν το κλίμα απευθείας μέσα από την καρδιά του TEDxThessaloniki.


Όλοι οι ομιλητές, οι performers και οι παράλληλες δράσεις κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον όσων τυχερών το παρακολούθησαν ζωντανά και πολλών χιλιάδων ακόμη που αν και δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν το μαγικό εισιτήριο, το είδαν δικτυακά.


Keywords
Τυχαία Θέματα