Η Oracle ανακοινώνει τη λύση Oracle Banking Payments

Η Oracle ανακοίνωσε την έναρξη διαθεσιμότητας της λύσης Oracle Banking Payments. Η δημιουργία της λύσης έχει βασιστεί εξαρχής στο πρότυπο ISO 20022 και η σχεδίασή της αποσκοπεί στο να βοηθήσει τις τράπεζες να κατηγοριοποιήσουν την ανταλλαγή μηνυμάτων περί πληρωμών, το μετασχηματισμό των μηνυμάτων και την

επεξεργασία των πληρωμών, παρέχοντας υψηλής ποιότητας πληροφόρηση.

Χρησιμοποιώντας το API του Oracle Banking Payments, οι τράπεζες μπορούν επίσης να καινοτομήσουν στο πλαίσιο του Internet of Payments, να συνεργαστούν με τρίτους ή να οργανώσουν νέα επιχειρηματικά μοντέλα αξιοποιώντας συνεργασίες με εταιρείες FinTech.

Ο Chet Kamat, Senior Vice President, Oracle Financial Services, δήλωσε: «Ως προμηθευτής λύσεων για τις κύριες τραπεζικές λειτουργίες, παρέχουμε υποστήριξη πληρωμών εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες. Εκτελούμε τις διαδικασίες πληρωμών για περισσότερες από 500 τράπεζες σε 140 χώρες. Σε πολλές περιπτώσεις, οι εφαρμογές μας καλύπτουν ένα σημαντικό μέρος του όγκου συναλλαγών μιας χώρας ή περιοχής. Για παράδειγμα, στην Ινδία διαχειριζόμαστε πάνω από το 20% των εισερχόμενων και το 22% των εξερχόμενων πράξεων διακανονισμού σε πραγματικό χρόνο. Με το Oracle Banking Payments, οι οργανισμοί χρηματοοικονομικών υπηρεσιών μπορούν να βελτιώσουν την αυτοματοποιημένη επεξεργασία (STP), να υποστηρίξουν τον άμεσο και σε πραγματικό χρόνο διακανονισμό πληρωμών και να μειώσουν το χρόνο διάθεσης στην αγορά, δίνοντας ώθηση στην καινοτομία.»

Η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή έχει φέρει τις τράπεζες σε ένα σημείο καμπής στον τομέα των πληρωμών, όπου οι πελάτες απαιτούν διαρκή διαθεσιμότητα για ομαλή πραγματοποίηση πληρωμών σε πραγματικό χρόνο. Αντιμέτωπες με τα αυξανόμενα επίπεδα πολυπλοκότητας των διαδικασιών, οι τράπεζες έχουν υιοθετήσει εξειδικευμένες, αυτόνομες δομές και πολλαπλά πρότυπα ανταλλαγής μηνυμάτων, πράγμα που έχει οδηγήσει σε έλλειψη αρμονίας στον τομέα των πληρωμών. Ταυτόχρονα, οι νέοι παίκτες φέρνουν προκλήσεις για τους εδραιωμένους οργανισμούς καθώς προσφέρουν εξατομικευμένα προϊόντα, παραδειγματική αποτελεσματικότητα και ασφάλεια. Για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί, οι οργανισμοί χρηματοοικονομικών υπηρεσιών πρέπει να υιοθετήσουν μια προσέγγιση μετασχηματισμού που θα μπορέσει να διαχειριστεί αποτελεσματικά τη μεταβαλλόμενη δυναμική της αγοράς των πληρωμών.

Με τα Oracle Financial Services Analytical Applications (OFSAA), Oracle Banking Digital Experience, Oracle FLEXCUBE, Oracle Banking Platform και Oracle Financial Services Revenue management and Billing, η σημερινή ανακοίνωση διαθεσιμότητας της λύσης Oracle Banking Payments αναδεικνύει την Oracle ως τον προμηθευτή με το πιο ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων για τον κλάδο των πληρωμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα