Η Nikon παρουσιάζει τον διαγωνισμό Environmental Photographer of the Year 2023

Η Nikon,​ σε συνεργασία με το ​Ίδρυμα CIWEM, ​τη WaterBear, ​το MPB και την Arup, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη του φετινού διαγωνισμού Environmental Photographer of the Year. Έχοντας φτάσει πλέον στο 16ο έτος του, ο διαγωνισμός παρέχει μια διεθνή πλατφόρμα για την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά ζητήματα και την έμπνευση για αλλαγή. 

Η κριτική επιτροπή προσκαλεί επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους από ολόκληρο τον κόσμο να υποβάλουν τις

πιο αιχμηρές, διορατικές και αποκαλυπτικές φωτογραφίες που έχουν αποτυπώσει με τη συσκευή της επιλογής τους. Οι φωτογράφοι όλων των ηλικιών ενθαρρύνονται να μοιράζονται εικόνες που αναγνωρίζουν την επιμονή και τον ακτιβισμό των ανθρώπων, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα ελπιδοφόρες λύσεις για τον συνεχώς μεταβαλλόμενο πλανήτη μας.

Ο νικητής του βραβείου Environmental Photographer of the Year θα λάβει 5.000 £ σε μετρητά και θα δημοσιευτεί επίσης συνέντευξή του στο περιοδικό The Environment του CIWEM, προβολή σε όλα τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης του WaterBear και ένα αφιερωμένο άρθρο στον ιστότοπο της Nikon Europe

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, το βραβείο Nikon’s Young Environmental Photographer of the Year αναδεικνύει τις καλύτερες περιβαλλοντικές φωτογραφίες από άτομα ηλικίας έως 21 ετών και ο νικητής κερδίζει μια φωτογραφική μηχανή mirrorless Σειράς Z και δύο φακούς NIKKOR Z της επιλογής του, σε αναγνώριση της επιτυχίας του. 

​​Ο Stefan Maier, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής Μάρκετινγκ της Nikon Europe, σχολίασε: 

«Στη Nikon είμαστε περήφανοι για την πλούσια ιστορία μας να παρέχουμε στους δημιουργούς τα εργαλεία για να αφηγηθούν ιστορίες που έχουν αντίκτυπο. Στις μέρες μας, λίγες ιστορίες έχουν μεγαλύτερη σημασία από αυτές τις κλιματικής αλλαγής και της διάσωσης. Έχουμε την τιμή να υποστηρίζουμε αυτό το βραβείο, φωτίζοντας τις πιο επιδραστικές περιβαλλοντικές φωτογραφίες από ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και τους φωτογράφους που αγωνίζονται με πάθος για το μέλλον του πλανήτη αλλά και το δικό τους».

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν και περιλαμβάνει επίσης τέσσερις άλλες κατηγορίες βραβείων όπου οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται για χρηματικά βραβεία 1.000 £ σε καθεμία από τις παρακάτω κατηγορίες: 

Το βραβείο του MPB «Vision of the Future» αναζητά εμπνευσμένες ή στοχαστικές ερμηνείες για το περιβάλλον στο μέλλον, όπως τις αφηγούνται οι φωτογραφικοί φακοί. Το βραβείο «Recovering Nature» αναζητά​ φωτογραφίες​ που ​παρουσιάζουν τη δυνατότητα της φύσης να αναγεννάται​ ή​ παραδείγματα καινοτόμων λύσεων που βασίζονται στη φύση και πρωτοβουλιών διαφύλαξης που μπορούν να επαναφέρουν τους φυσικούς πόρους από το χείλος του γκρεμού. Η κατηγορία  «Keeping 1.5 Alive» ​αναζητά φωτογραφίες που εστιάζουν στη δράση και τονίζουν την επείγουσα ανάγκη αναχαίτισης της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Το βραβείο «Adapting for Tomorrow» αναγνωρίζει τις φωτογραφίες που δείχνουν πώς οι κοινότητες και η φύση βρίσκουν έναν τρόπο να ζουν με τις συνέπειες των αλλαγών του περιβάλλοντός μας. 

Για να μάθετε περισσότερα και να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.epoty.org. Η ημερομηνία λήξης των υποβολών είναι στις 30 Αυγούστου  . 

Keywords
Τυχαία Θέματα