Η Ericsson στο Pharma & Health Conference

Η Ericsson συμμετείχε στο Pharma & Health Conference που διοργάνωσε το τμήμα ‘Money Conferences’ της ETHOS MEDIA S.A.


To θέμα του Συνεδρίου ήταν «Το Σύστημα Υγείας σε κρίσιμη καμπή» στις 17/07. Ο κ. Κωνσταντίνος Ρογκάλας, MSc, MBA, Broadband Government,

Transportation & eHealth Verticals Account Manager, Ericsson Hellas SA, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με θέμα: «Διαδικτυωμένη Υγεία: Το Μέλλον είναι ήδη εδώ» δήλωσε: «Ο κλάδος μας έχει τη δυνατότητα να δώσει λύσεις σε μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του κόσμου, μία από τις οποίες είναι και ο Τομέας της Υγειονομικής περίθαλψης. Το όραμα της Ericsson για μία Διαδικτυωμένη Κοινωνία μπορεί να μεταμορφώσει την καθημερινή ζωή των πολιτών καθιστώντας την πιο ασφαλή, ευκολότερη και περισσότερο ποιοτική εξυπηρετώντας παράλληλα την απαιτούμενη κοστοστρέφεια στην παρούσα οικονομική συγκυρία. Με κλειδί το wireless, πολλές διαδικασίες, όπως άμεσες παρεμβάσεις σε έκτακτα ιατρικά περιστατικά και πολλές άλλες υπηρεσίες που θεωρούνται πολυτέλεια μπορούν να γίνουν καλύτερα και γρηγορότερα. Η ασύρματη ευρυζωνική τεχνολογία μπορεί να φέρει τη λύση και πρέπει να θεωρηθεί σύντομα αναπόσπαστο τμήμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».


Επιπλέον, ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα προς μίμηση που ανέφερε ο κ. Ρογκάλας είναι το Εθνικό Δίκτυο Υγείας της Κροατίας όπου εγκαταστάθηκε το Ericsson Healthcare Networking Information System – HNIS, το οποίο αποτελεί πλέον ένα πολύ αξιόπιστο, δοκιμασμένο και ανεπτυγμένο σύστημα σύμφωνα με τα σύγχρονα αρχιτεκτονικά πρότυπα για τα πληροφοριακά συστήματα της υγείας με τη χρήση μίας υπηρεσιοστραφούς αρχιτεκτονικής (Service Oriented Architecture), ανοιχτά πρότυπα (HL7) που επιτρέπουν τη διεπαφή με όλες τις υφιστάμενες εφαρμογές των επαγγελματιών υγείας, ελέγχους για τη συμβατότητα φαρμάκων με το ιστορικό ασθενούς και χρήση καρτών (Smart Card, Μαγνητική Κάρτα, κτλ) που εξασφαλίζουν το απόρρητο αλλά την αυτοματοποίηση της διαδικασίας. Η Ericsson υλοποίησε και υποστηρίζει παραγωγικά το Εθνικό Δίκτυο Υγείας της Κροατίας από το 2007 μέσω Διαχείρισης Υπηρεσιών (Managed Services), ενώ σημείωσε ότι είναι μία από τις λίγες χώρες παγκοσμίως που έχουν ενιαία πανεθνική συνταγογράφηση και κατατάσσεται στην πρώτη τριάδα προτεινόμενων λύσεων Συστημάτων Ηλεκτρονικής Υγείας (eHealth) σύμφωνα με το δείκτη «EU EuroHealth Consumer Index 2009».


Κατά τη διάρκεια του Pharma&Health Conference 2012 συνδυάστηκαν επιτυχώς διαδραστικές συζητήσεις σε τέσσερις βασικούς θεματικούς άξονες που εστίασαν στα παρακάτω ζητήματα: χρηματοδότηση του συστήματος υγείας σε καθεστώς οικονομικής κρίσης και ύφεσης, σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, προβλήματα και προοπτικές ανάπτυξης της κλινικής έρευνας στην Ελλάδα, και τέλος διοίκηση, οργάνωση, χρηματοδότηση και προμήθειες νοσοκομείων σε περίοδο οικονομικής κρίσης.


Στο συνέδριο συμμετείχαν αρμόδιοι κυβερνητικοί εκπρόσωποι

Keywords
Τυχαία Θέματα