Η ESET ανακοινώνει σημαντικές αναβαθμίσεις για την πλατφόρμα ESET PROTECT

Η ESET, παγκόσμιος ηγέτης στην κυβερνοασφάλεια, ανακοινώνει σήμερα την επικείμενη διαθεσιμότητα μιας σημαντικής αναβάθμισης της ενοποιημένης πλατφόρμας κυβερνοασφάλειας ESET PROTECT. Η αναβάθμιση έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει τόσο τις τρέχουσες όσο και τις μελλοντικές προκλήσεις ψηφιακής ασφάλειας για τις επιχειρήσεις παγκοσμίως. 

Η ESET συνεργάστηκε με την OPSWAT, έναν παγκόσμιο

ηγέτη σε λύσεις κυβερνοασφάλειας κρίσιμων υποδομών IT, OT και ICS, για να ενσωματώσει ολοκληρωμένη διαχείριση ευπαθειών και διορθώσεων στην Πλατφόρμα ESET PROTECT. 

Το ESET Vulnerability and Patch Management έχει προστεθεί στο υπάρχον ESET PROTECT Complete και στο νέο ESET PROTECT Elite – για την καλύτερη προστασία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) που αγωνίζονται να συμβαδίσουν με ένα συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο απειλών και να διασφαλίσουν ότι τα συστήματά τους είναι σωστά ενημερωμένα*.

Με την κεντρική διαχείριση από τον πίνακα ελέγχου ESET PROTECT Cloud, οι οργανισμοί μπορούν εύκολα να αξιολογούν τις απειλές ασφαλείας και να διαχειρίζονται τις επιδιορθώσεις (patches)  σε ολόκληρο το δίκτυο, διασφαλίζοντας την έγκαιρη ανίχνευση και αποκατάσταση των τελευταίων ευπαθειών zero-day. Η αυτοματοποιημένη σάρωση και ένα ευρύ φάσμα επιλογών φιλτραρίσματος επιτρέπουν στους οργανισμούς να εντοπίζουν γρήγορα και να επικεντρώνονται στα ζητήματα ασφαλείας που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία για αυτούς. Επιπλέον, με τις επιλογές αυτόματης και μη αυτόματης επιδιόρθωσης, οι επιχειρήσεις μπορούν να διασφαλίσουν ότι τα τελικά τους σημεία αναβαθμίζονται εγκαίρως με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας.

Με τις παλαιότερες εκδόσεις, πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δυσκολεύονται να διαχειριστούν τις επιδιορθώσεις και τις ενημερώσεις σε ολόκληρο το δίκτυό τους. Αυτό αφήνει τα τελικά τους σημεία ανοιχτά σε επιθέσεις. Επιπλέον, δυσκολεύονται να εντοπίσουν και να ιεραρχήσουν τις ευπάθειες με βάση τη σοβαρότητα σχολιάζει ο Michal Jankech, αντιπρόεδρος του τμήματος SMB και MSP της ESET. «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θέλουν μια εύχρηστη λύση που θα τις κρατήσει ασφαλείς. Οι παραμετροποιήσιμες πολιτικές επιδιόρθωσης στο ESET Vulnerability and Patch Management παρέχουν στις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών ευελιξία και έλεγχο, έτσι ώστε τα τελικά τους σημεία να μπορούν να επιδιορθώνονται άμεσα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό τις βοηθά να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο επιθέσεων και διασφαλίζει ότι μπορούν να συμμορφώνονται με τις ολοένα και πιο αυστηρές ασφαλιστικές ή κανονιστικές απαιτήσεις για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, καθώς και να πληρούν τα πρότυπα που απαιτούνται για διάφορες πιστοποιήσεις ISO

Το ESET Vulnerability and Patch Management σαρώνει χιλιάδες δημοφιλείς εφαρμογές, όπως το Adobe Acrobat, το Mozilla Firefox και το Zoom Client, για πάνω από 35.000 κοινές ευπάθειες και κινδύνους (CVEs – Common Vulnerabilities and Exposures ). Αυτές οι αυτοματοποιημένες σαρώσεις μπορούν να προγραμματιστούν χρησιμοποιώντας πλήρως προσαρμόσιμες ρυθμίσεις ευπαθειών. Τα τρωτά σημεία μπορούν να φιλτραριστούν και να ιεραρχηθούν με βάση τη βαθμολογία έκθεσης, τη σοβαρότητα και τη βαθμολογία με την πάροδο του χρόνου. Μέσω του πίνακα ελέγχου του ESET PROTECT Platform που βασίζεται στο cloud, οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργούν αναφορές σχετικά με το πιο ευάλωτο λογισμικό και τις επηρεαζόμενες συσκευές. Διαθέτει πολυγλωσσική υποστήριξη και μικρή απαίτηση σε υποδομές IT.

Το ESET Vulnerability and Patch Management παρέχει έναν συνεχώς εξελισσόμενο κατάλογο των επιδιορθώσεων με το όνομα της επιδιόρθωσης, την έκδοση της εφαρμογής, το CVE, τη σοβαρότητα της επιδιόρθωσης και τις επηρεαζόμενες εφαρμογές. Οι επιχειρήσεις μπορούν να δρομολογήσουν άμεσες ενημερώσεις και να ξεκινήσουν την επιδιόρθωση μέσω προσαρμόσιμων επιλογών ή χειροκίνητα όταν εντοπιστεί ένα patch. Μπορούν να απλοποιήσουν περαιτέρω τη διαδικασία επιδιόρθωσης, δίνοντας προτεραιότητα στα κρίσιμα assets και προγραμματίζοντας τα υπόλοιπα σε ώρες εκτός αιχμής για να αποφύγουν τη διακοπή. Οι οργανισμοί μπορούν να επωφεληθούν από τη λειτουργικότητα πολλαπλής μίσθωσης της διαχείρισης ευπαθειών και επιδιορθώσεων για να απολαμβάνουν πλήρη ορατότητα σε ολόκληρο το δίκτυο, αλλά και να επικεντρώνονται σε μια αποκλειστική περιοχή.

Η ενιαία πλατφόρμα κυβερνοασφάλειας της ESET, ESET PROTECT, είναι ένας ενιαίος πίνακας ελέγχου μέσω cloud που παρέχει κεντρική ορατότητα, διαχείριση και πληροφορία. Η πλατφόρμα ESET PROTECT ενσωματώνει ισορροπημένες δυνατότητες πρόληψης, ανίχνευσης και αντιμετώπισης παραβιάσεων με τις κορυφαίες στον κλάδο επαγγελματικές υπηρεσίες της εταιρείας και τις πληροφορίες απειλών. Είναι απλή, ευέλικτη, προσαρμόσιμη και εξελίσσεται διαρκώς. Με το λανσάρισμα του ESET PROTECT Elite, υπάρχουν πλέον τέσσερις  βαθμίδες συνδρομής στην Πλατφόρμα ESET PROTECT για επιχειρήσεις κάθε μεγέθους:

ESET PROTECT Entry – μια λύση εισαγωγικού επιπέδου με ανταγωνιστική τιμολόγηση που περιλαμβάνει προστασία τελικών σημείων, ασφάλεια διακομιστών και την κονσόλα διαχείρισης ESET PROTECT Cloud. ESET PROTECT Advanced – για κορυφαία προστασία τελικών σημείων με προηγμένη τεχνολογία άμυνας κατά των απειλών και πλήρη κρυπτογράφηση δίσκων. ESET PROTECT Complete – περιλαμβάνει τη νέα δυνατότητα ESET Vulnerability and Patch Management, την προστασία εφαρμογών cloud και την ασφάλεια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων.New ESET PROTECT Elite – παρέχει αυξημένη ορατότητα και μειωμένους κινδύνους στον κυβερνοχώρο, ESET Vulnerability and Patch Management, την εγγενή δυνατότητα εκτεταμένης ανίχνευσης και απόκρισης (XDR) της ESET, καθώς και ισχυρό έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (2FA).

«Επειδή οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο εξελίσσονται διαρκώς και ο κλάδος γίνεται όλο και πιο πολύπλοκος, τα προϊόντα μας για επιχειρήσεις έχουν μεταβληθεί ώστε να αντικατοπτρίζουν τις μεταβαλλόμενες επιχειρηματικές ανάγκες και το μεταβαλλόμενο τοπίο των απειλών», προσθέτει ο Jankech. «Οι επιχειρήσεις όλων των μεγεθών δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να εντοπίσουν και να διορθώσουν εγκαίρως τα τρωτά σημεία για να προλάβουν τους κυβερνοεγκληματίες. Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Με το λανσάρισμα του ESET Vulnerability and Patch Management, παρέχουμε ένα μονοπάτι για την ταχεία αποκατάσταση, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να διατηρήσουν στο ελάχιστο την αναστάτωση και το κόστος».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτό το νέο βήμα στη μακροχρόνια συνεργασία μας με την ESET. Έχει επιδείξει συνεπή ηγετική θέση στην παροχή κορυφαίας ασφάλειας στην αγορά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η τεχνολογία μας για τα τελικά σημεία συμβάλλει στην προστασία πάνω από 150 εκατομμύρια τελικών σημείων παγκοσμίως μέσω των εταιρικών συνεργατών μας. Η ESET είναι ο τέλειος συνεργάτης για την αξιοποίηση της τεχνολογίας μας στην αγορά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» σχολίασε ο Chad Loeven, Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της OPSWAT.

*Για τους τελικούς χρήστες της ESET αυτή η λειτουργία θα ενεργοποιηθεί τεχνικά στα τέλη Ιουλίου 2023.

Keywords
Τυχαία Θέματα