Η EMC εξαγοράζει την XtremIO

Η EMC Corporation ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την XtremIO, την ισραηλινή εταιρεία τεχνολογίας Flash storage.


Με έδρα στην πόλη Herzliya, η XtremIO προσθέτει μια επιπλέον διάσταση στην προσπάθεια της EMC® να ενισχύσει και να διευρύνει τη γκάμα των προϊόντων storage που βασίζονται στην τεχνολογία Flash.

Η εξαγορά της – μη εισηγμένης- XtremIO έγινε με καταβολή μετρητών, γεγονός που δεν αναμένεται να επηρεάσει ουσιωδώς τα κέρδη της EMC για το σύνολο της χρήσης 2012 (είτε βάσει των προτύπων GAAP, είτε άλλων, non-GAAP).


Η αρχιτεκτονική της XtremIO αξιοποιεί την ταχύτητα και τις μοναδικές δυνατότητες που προσφέρουν οι μνήμες τύπου Flash, ενώ παράλληλα επιτρέπει την οριζόντια επέκταση (scale-out) των συστημάτων της. Με την απόκτηση της XtremIO, η EMC διευρύνει την πρωτοπορία της στην ανάπτυξη και τη διάθεση δικτυακών υποδομών αποθήκευσης δεδομένων, οι οποίες εξασφαλίζουν με δυναμικό τρόπο βέλτιστη απόδοση, ευφυΐα, και προστασία των δεδομένων, τόσο σε περιβάλλον φυσικού, όσο και εικονικού cloud.


Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν στο συνέδριο EMC World, το οποίο διοργανώνεται από τις 21 έως τις 24 Μαΐου στο ξενοδοχείο Venetian του Λας Βέγκας.


Η προσθήκη της XtremIO συμπληρώνει τη γκάμα των Flash-based συστημάτων και του λογισμικού της EMC, η οποία ήταν από τους πρώτους που εισήγαγε στην αγορά την τεχνολογία Flash storage νωρίς, πιο συγκεκριμένα το 2008 οπότε και ενσωμάτωσε Flash drives σε enterprise storage arrays, πρώτη από όλους τους κατασκευαστές. Το 2011, η EMC διέθεσε δίσκους Flash χωρητικότητας μεγαλύτερης των 24 PBs.


Οι δίσκοι Flash στα VMAX , VMAXe , VNX, VNXe και Isilon δίνουν πλέον τη δυνατότητα στους πελάτες της EMC να βελτιώσουν την απόδοση των συστημάτων τους κατά μία τάξη μεγέθους, σε σχέση με 15K HDDs, γεγονός ιδιαιτέρως σημαντικό για εφαρμογές και δεδομένα με ιδιαίτερες απαιτήσεις από πλευράς επιδόσεων. Η εισαγωγή, μέσω μιας κάρτας PCIe, της τεχνολογίας Flash σε έναν server, μπορεί να οδηγήσει σε επιδόσεις ταχύτερες κατά μία τάξη μεγέθους σε σχέση με 15K HDDs, όπως αποδεικνύεται στην περίπτωση του EMC VFCache. Παράλληλα, η EMC παρουσίασε το “Project Thunder,” το οποίο βελτιστοποιεί την απόδοση εφαρμογών που απαιτούν μεγάλο αριθμό read/write και ελάχιστη καθυστέρηση (high-frequency, low-latency). Το Project Thunder πατά επάνω στην προηγμένη τεχνολογία PCIe του VFCache, προκειμένου να αξιοποιήσει τη δύναμη της μνήμης Flash μέσα από ένα ειδικό Server Networked appliance, βασισμένο στην τεχνολογία Flash.


Το λογισμικό FAST (Fully Automated Storage Tiering) της EMC δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να μεταφέρουν αυτόματα τα δεδομένα για τα οποία απαιτείται υψηλή απόδοση (τα λεγόμενα “hot” data) σε Flash drives, ώστε να βελτιωθούν οι επιδόσεις των συστημάτων αποθήκευσης και η απόδοση των εφαρμογών, αλλά και να μετακινήσει τα λιγότερο χρ

Keywords
Τυχαία Θέματα