Η Cisco δημιουργεί το Data Center Fabric

Η Cisco αναβαθμίζει τα data center fabric σε περισσότερες από 12.000 10GbE θύρες server διπλάσιος αριθμός από το επόμενο καλύτερο προϊόν και με το μισό κόστος.

Καθώς ο όγκος διακίνησης δεδομένων μέσω Internet αυξάνεται με εκθετική αναλογία (μέχρι το 2013 προβλέπεται ότι ο όγκος διακίνησης δεδομένων θα ανέλθει στα 56 exabytes (περίπου 12,8 δισεκατομμύρια online ταινίες) τον μήνα)

τα κέντρα δεδομένων (data centers) που φιλοξενούν εφαρμογές και δεδομένα πρέπει να αναβαθμιστούν, ενώ παράλληλα να παραμένουν εξαιρετικά ασφαλή. Σήμερα η Cisco παρουσιάζει τις νέες καινοτομίες της, όσον αφορά τη γκάμα δικτύωσης για κέντρα δεδομένων, οι οποίες ανταποκρίνονται στις συγκεκριμένες ανάγκες και προσφέρουν ασύγκριτη αρχιτεκτονική ευελιξία και αναβάθμιση για φυσικά, εικονικά και cloud computing περιβάλλοντα.


Τα νέα προϊόντα switching της Cisco που παρουσιάζονται σήμερα διευρύνουν την γκάμα Cisco Unified Fabric, η οποία αποτελείται από Nexus data center switches και MDS storage switches που συνδέουν απρόσκοπτα servers, συστήματα αποθήκευσης δεδομένων και εταιρικά δίκτυα στο κέντρο δεδομένων και στο cloud. Η Cisco παρουσίασε νέες δυνατότητες για την οικογένεια Nexus 7000 καθώς και την υποστήριξη Cisco FabricPath για Nexus 5500 switch. Αυτά τα δύο προσφέρουν κορυφαία στον κλάδο δυνατότητα αναβάθμισης για το data center fabric, ενώ υποστηρίζουν περισσότερες από 12.000 10GbE θύρες server: διπλάσιο αριθμό, δηλαδή, από αντίστοιχα προϊόντα της αγοράς σε λιγότερο του μισού κόστος.


Επίσης, η Cisco πρόσθεσε στην οικογένεια προϊόντων Nexus 3000, νέα switches με χρόνο αναμονής (ultra low latency) της τάξης του sub-microsecond, καθώς και την εικονική έκδοση της δημοφιλούς συσκευής ασφάλειας ASA, ώστε να προσφέρει σταθερή ασφάλεια σε εικονικά και cloud περιβάλλοντα.


Οι σημερινές ανακοινώσεις αναβαθμίζουν την βασιζόμενη στο fabric προσέγγιση της Cisco, καθώς προσφέρουν μοναδικές λύσεις που ανταποκρίνονται σε διαφορετικές απαιτήσεις κέντρων δεδομένων, από τα μη εικονικοποιημένα “bare metal” περιβάλλοντα στα εικονικοποιημένα κέντρα δεδομένων, σε αρχιτεκτονικές βασιζόμενες σε cloud, σε Web 2.0 και σε “Big Data” περιβάλλοντα που διαχειρίζονται τεράστιες ομάδες δεδομένων.


Σημαντικά Δεδομένα
• Δεύτερη γενιά δυνατοτήτων για τα Cisco Nexus 7000 Series Switches. Πολλές από τις σύγχρονες εφαρμογές απαιτούν να αναβαθμιστούν τα κέντρα δεδομένων από μερικές εκατοντάδες σε πολλές χιλιάδες κόμβους server, ενώ παράλληλα να ανταποκρίνονται στις μοναδικές ανάγκες των νέων μοντέλων πληροφορικής, όπως το cloud computing, η αύξηση της διακίνησης δεδομένων video, η διάδοση των συσκευών και οι υψηλές προσδοκίες των περισσότερων συνδεδεμένων και εν κινήσει χρηστών. Η επόμενης γενιάς πλατφόρμα switching αποτελεί τη βάση για παραδοσιακά, εικονικοποιημένα αλλά και cloud κέντρα δεδομένων.


Το νέο Fabric 2 module και

Keywords
Τυχαία Θέματα