Γενική Γραμματεία Συντονισμού

Ξεκίνησε συζήτηση σχεδίου νόμου «Κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου-Σύσταση Γενικής Γραμματείας για συντονισμό κυβερνητικού έργου».


Στο πλαίσιο της συνολικής αναδιάρθρωσης του κράτους, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία προβαίνει σε κατάργηση οκτώ (8) νομικών προσώπων και συγχώνευση εκατόν ενενήντα επτά (197) νομικών προσώπων με γνώμονα

το δημόσιο συμφέρον, την παροχή αποτελεσματικότερων υπηρεσιών στον πολίτη και το δημοσιονομικό όφελος. Με την έναρξη ισχύος του νόμου θα υπάρξει ευρεία αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα, εξορθολογισμός της Δημόσιας Διοίκησης, αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες και δημοσιονομικό όφελος.


Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Συντονισμού της κυβέρνησης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας ορθολογικότερης διακυβέρνησης του Κράτους, υπό την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού, με στόχο την ενίσχυση του συντονισμού, του προγραμματισμού και της παρακολούθησης του Κυβερνητικού έργου. Το προσδοκώμενο αποτέλεσμα είναι η επιτάχυνση των κυβερνητικών πρωτοβουλιών και η άμεση προώθηση των Μεταρρυθμίσεων. Η πενταετής θητεία του Γενικού Γραμματέα αποτελεί μία θεσμική τομή που παρακάμπτει τις κυβερνητικές μεταβολές και εξασφαλίζει τη συνέχεια του κράτους και της διοίκησης με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας.


Keywords
Τυχαία Θέματα