Φωτογραφία: Οι mirrorless κυριαρχούν

Με εξαιρετικά χαρακτηριστικά και ελάχιστο όγκο, οι κάμερες της συγκεκριμένης κατηγορίας μονοπώλησαν το ενδιαφέρον υποψήφιων influencer, αλλά και επαγγελματιών που δίνουν έμφαση στην εύκολη μεταφορά. 

Panasonic Lumix S5

Η υβριδική φωτογραφική μηχανή mirrorless πλήρους καρέ της Panasonic πετυχαίνει απαράμιλλη απόδοση τόσο σε video όσο και σε φωτογραφία. Η Lumix

S5 περιέχει έναν αισθητήρα πλήρους καρέ 35mm, τεχνολογίας CMOS, με ανάλυση 24,2 Megapixel. Ακόμα, κάνει πραγματικότητα τη λήψη video σε υψηλή ευαισθησία με κρυστάλλινη καθαρότητα, σε ανώτερη τιμή ISO 51200, χάρη στην τεχνολογία Dual Native ISO και είναι σχεδιασμένη να αντέχει σε πιτσίλισμα νερού και σε σκόνη. Τέλος, προσφέρει υψηλή ποιότητα εικόνας και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού με τον Διπλό Σταθεροποιητή Εικόνας να καταστέλλει το θόλωμα. To σύστημα φωτογραφικών mirrorless πλήρους καρέ της σειράς S της Lumix υιοθετεί το σύστημα μοντούρας L–Mount, παρέχοντας μία μεγάλη επιλογή από διαφορετικούς φακούς από τις Panasonic, Leica Camera και Sigma.

Nikon Z 50 

Η mirrorless φωτογραφική μηχανή της σειράς Z, με φορμά DX από τη Nikon, θα σας προσφέρει εξαιρετική ποιότητα εικόνας και θα αποτυπώσει φωτογραφίες με τέλεια εστίαση που είναι πλούσιες σε λεπτομέρειες, βάθος και χρώμα. Συνδυάζοντας τη Z 50 με τους νέους φακούς NIKKOR Z DX, το mirrorless σύστημα DX θα προσφέρει εκπληκτικές εικόνες, από ευρυγώνιες λήψεις έως λήψεις τηλεφακού. Εξοπλισμένη με έναν μεγάλο αισθητήρα 20.9MP, η Z 50 διαθέτει ευκρίνεια σε κάθε σημείο (προηγμένο σύστημα συνδυασμένου AF, 209 σημεία AF στον αισθητήρα καλύπτουν περίπου 90% του κάδρου οριζόντια και κατακόρυφα για κορυφαία ευκρίνεια από άκρη σε άκρη), video 4K, εξαιρετική απόδοση σε χαμηλό φωτισμό, έξυπνη λειτουργία AF ανίχνευσης ματιών και γρήγορη συνεχή λήψη έως και 11 fps με αυτόματη εστίαση (AF) και αυτόματη έκθεση (AE).

Fujifilm X-T4

Η Fujifilm X-T4 mirrorless χρησιμοποιεί τον αξιόπιστο αισθητήρα APS-C-format 26.1MP X-Trans CMOS 4 και είναι ικανή για υψηλής ανάλυσης video, μαζί με υποστήριξη DCI/UHD 4K στα 60 fps, εγγραφή Full HD έως και 240 fps, ευαισθησία ISO 160-12800 και συνεχή λήψη έως 15 fps με το μηχανικό κλείστρο. Η σχεδίαση BSI του αισθητήρα παρέχει μειωμένο θόρυβο και μεγαλύτερη συνολική ευκρίνεια και συνδυάζεται με τον επεξεργαστή X-Processor 4 για γρήγορη απόδοση και βελτιωμένη ανταπόκριση. Επιτρέπει ένα υβριδικό σύστημα αυτόματης εστίασης που συνδυάζει 425 phase-detection points με ένα σύστημα ανίχνευσης αντίθεσης για ακριβή απόδοση AF. Τέλος, ενσωματώνει ένα σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 6.5 stop-effective sensor-shift, για να μειώσει την εμφάνιση κουνήματος της κάμερας με σχεδόν οποιονδήποτε τοποθετημένο φακό.

Nikon Z 6II

Η Z 6II παρέχει στιβαρότητα, δυνατότητα δημιουργίας κινηματογραφικών video επαγγελματικής ποιότητας και κορυφαία απόδοση στη λήψη φωτογραφιών. Η αντοχή στη σκόνη και στα σταγονίδια υποστηρίζει τις συνεχείς λήψεις σε δύσκολες συνθήκες, ενώ η νέα δυνατότητα αντίστροφης περιστροφής του δακτυλίου εστίασης επιτρέπει στους χρήστες να εστιάζουν χειροκίνητα στην κατεύθυνση που θέλουν. Η μηχανή έχει έξοδο σε 4K UHD και HD σε φορμά video FX και DX. Οι μορφές λήψης HLG διατηρούν περισσότερες λεπτομέρειες, δυναμικό εύρος και αντίθεση. Η λειτουργία AF ανίχνευσης ματιών και ζώου επιτυγχάνουν ενισχυμένη εστίαση σε συνεργασία με τη βελτιωμένη ταχύτητα και ισχύ της μηχανής. Η Z 6II υποστηρίζει συνεχείς λήψεις ταχύτητας 14 fps και αυξημένο μέγιστο αριθμό συνεχών λήψεων: 200 JPEG ή 124 μη συμπιεσμένες εικόνες RAW 12 bit με μία ριπή. 

Fujifilm X-T200

Με αισθητήρα 24,2MP και ψηφιακή σταθεροποίηση εικόνας, εγγραφή video 4Κ και Full HD, λειτουργία HDR, εξελιγμένα φίλτρα, περιστρεφόμενη οθόνη αφής μεγέθους 3,5” και φακό 15-45mm, η Fujifilm X-T200 έχει χαρακτηριστικά επαγγελματικού επιπέδου, δίνοντας ένα νέο ελαφρύ και συμπαγές σώμα, χωρίς κάτοπτρο, που διαθέτει EVF υψηλής ανάλυσης, γρήγορη και ακριβή (AF) ανίχνευση προσώπου, δυνατότητα δημιουργίας φωτογραφιών 24,2MP 8 fps ακόμα και δυνατότητα εγγραφής video 4K UHD από σχεδόν οποιαδήποτε γωνία με τη βοήθεια της περιστρεφόμενης οθόνης (αφής LCD). Για εξαιρετική φορητότητα και άνετη λήψη, συνδυάζεται με φακό FUJINON XC15-45mm F3.5-5.6 που καλύπτει εστιακό μήκος από 23-69mm με το ισοδύναμο φορμά των 35mm και είναι ο πιο ελαφρύς εναλλασσόμενος φακός (135 γρ.) συμβατός με τη σειρά X.

Sony a6400

Η εν λόγω φωτογραφική έχει δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν πλήρως στο Instagram ή στο YouTube. Διαθέτει 425 σημεία αυτόματης εστίασης, για να μην μείνει ούτε pixel που να μην είναι σωστά εστιασμένο, ενώ ο αισθητήρας της, EXMOR CMOS 24.2 Megapixels προσφέρει μεγάλο εύρος ευαισθησίας και εξαιρετική απόδοση χαμηλού θορύβου. Τα νυχτερινά πλάνα είναι εντυπωσιακά, καθώς τραβάει χωρίς θόρυβο μέχρι 32000 ISO (δυνατότητα επέκτασης έως και 102400 ISO) και στη λήψη video διαθέτει τα καλύτερα χαρακτηριστικά, καθώς βγάζει 4K Video 3840×2160 30p. Η Sony a6400 είναι ιδανική για Vloggers καθώς έχει οθόνη αφής με δυνατότητα ανάκλησης 180°, 4Κ video και ζωντανή αυτόματη εστίαση ματιών. Στα συν και η λειτουργία time-lapse, με λήψη σε προκαθορισμένα διαστήματα από 1 έως 60sec απόστασης μεταξύ τους.

Canon EOS M50 

Με ανάλυση 24.1MΡ, φακό EF-M 15-45mm, λήψη video 4K και τεχνολογίες Bluetooth/WiFi/NFC, έχετε τη δύναμη και την αξιοπιστία μιας DSLR στο σώμα μίας Compact. H Canon EOS M50 είναι μια μικρή και εντυπωσιακά ελαφριά mirrorless φωτογραφική μηχανή (μόλις 381 γρ.) με διαχρονική σχεδίαση, ενώ ταυτόχρονα χωρά στην παλάμη του χεριού σας. Με πλούσια χαρακτηριστικά και ευέλικτη συνδεσιμότητα, προσφέρει δυνατότητα λήψης video 4K (3840×2160), διαθέτει οθόνη αφής μεταβλητής γωνίας Vari-Angle, αισθητήρα CMOS APS-C 24.1ΜΡ με σύστημα εστίασης Dual Pixel CMOS AF, ηλεκτρονικό σκόπευτρο OLED και DIGIC 8 επεξεργαστή, για να δημιουργείτε αξέχαστες αναμνήσεις με όμορφα χρώματα και ευκρινείς λεπτομέρειες. Aκόμα, μπορείτε να κάνετε την Canon webcam, χρησιμοποιώντας το EOS Webcam Utility δωρεάν.

Nikon Z 7II

Η Z 7II είναι ιδανική για επαγγελματίες που αναζητούν μεγάλη απόδοση λεπτομερειών. Με μεγαλύτερο δυναμικό εύρος και απόδοση στο σύνολο του εύρους ISO, η επεξεργαστική ισχύς και η χωρητικότητα της εσωτερικής μνήμης παρέχουν τη δυνατότητα λήψεων σε ταχύτητες 10 fps. Οι φωτογράφοι αποτυπώνουν έως και 200 JPEG σε πλήρη ανάλυση ή 77 μη συμπιεσμένες εικόνες RAW 12 bit με μία ριπή. Οι βελτιωμένες δυνατότητες AF εξασφαλίζουν υποστήριξη για αυτόματη εστίαση ευρείας περιοχής είτε τα θέματα είναι άνθρωποι είτε ζώα. Η αυτόματη εστίαση λειτουργεί παρόμοια με την παρακολούθηση 3D και η λειτουργία AF είναι κατάλληλη για συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το ηλεκτρονικό σκόπευτρο (EVF) 3690k-dot εξασφαλίζει πιο φυσική προβολή με υψηλό ρυθμό ανανέωσης που μειώνει τις περιπτώσεις διακοπής προβολής από το σκόπευτρο. 

Sony a6100

Με εντυπωσιακή παρακολούθηση θέματος και καταγραφή ταινιών υψηλής ανάλυσης 4K, η α6100 συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της αυτόματης εστίασης με εντοπισμό φάσης 425 σημείων που καλύπτουν σχεδόν όλη την εικόνα και ταχύτατη λειτουργία εντοπισμού αντίθεσης. Το αποτέλεσμα είναι μια λειτουργία ριπής στα 11 fps, αλλά και παρακολούθηση κίνησης υψηλής ακριβείας για φωτογραφίες και video. Ο αισθητήρας Exmor CMOS APS-C με ανάλυση 24,2 Megapixel προσφέρει μεγάλο εύρος ευαισθησίας και εξαιρετική απόδοση χαμηλού θορύβου. Η LCD οθόνη της έχει σχεδιαστεί με δυνατότητα ανάκλισης προς τα πάνω 180° και προς τα κάτω 74° για εύκολο καδράρισμα και εύκολη λήψη από χαμηλή κι υψηλή γωνία. Οσον αφορά στο video, διαθέτει φορμά Super 35mm και εγγραφή ταινίας 4K με πλήρη ανάγνωση των pixel χωρίς ομαδοποίηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα