Ετοιμάζεται το OpenAI για το σπίτι…

Έναν ψηφιακό βοηθό με τεχνητή νοημοσύνη για το σπίτι προσπαθεί να υλοποιήσει η ιδέα του Elon Musk πίσω από το OpenAI.

Εξάλλου όπως δείχνει και το όνομα της εφαρμογής, είναι μια τεχνητή νοημοσύνη που βασίζεται στο ανοιχτό λογισμικό και φιλοδοξεί να γίνει ο απόλυτος οικιακός βοηθός.Σύμφωνα με το σχεδιασμό το OpenAI θα μπορεί να αναλάβει δουλειές του σπιτιού που κανείς δεν θέλει να αναλάβει, όπως είναι το σκούπισμα και το πλύσιμο των πιάτων.Δηλαδή θα είναι ένα ρομπότ που θα εργάζεται στο σπίτι, θα είναι αξιόπιστο και ανθεκτικό.

Αυτή τη στιγμή η ομάδα

του Elon Musk δεν φαίνεται να θέλει να κατασκευάσει το ρομπότ, αλλά πρωτίστως δημιουργήσει το λογισμικό και το υπόβαθρο για να μπορέσει το ρομπότ να αποκτήσει την απαραίτητη νοημοσύνη και τις κατάλληλες ικανότητες προκειμένου να μπορεί να εκτελέσει όλες τις δουλειές του σπιτιού χωρίς προβλήματα.

Ένα σημαντικό τμήμα της τεχνολογίας πίσω από την πρωτοβουλία είναι το λεγόμενο deep learning, με τη βοήθεια του οποίου η τεχνολογία θα γίνεται όλο και πιο έξυπνη. Η ομάδα πίσω από το OpenAI θέλει η τεχνητή αυτή νοημοσύνη να μπορεί να αλληλεπιδρά φυσικά με τον άνθρωπο, κατανοώντας τη γλώσσα με την οποία απευθύνεται κανείς σε εκείνη. Το OpenAI project έχει λανσαριστεί το 2015 από τον Elon Musk και τους συνεργάτες του.

Keywords
Τυχαία Θέματα