Έρευνα της IDC για τις ΙΤ Υπηρεσίες

Η IDC, σε έρευνά της, υπολογίζει ότι η ελληνική αγορά των ΙΤ υπηρεσιών έφτασε σε αξία τα 614, 42 εκατ. δολάρια το 2011.


Στην κατάταξη των προμηθευτών προηγείται η ΙΒΜ, ενώ για το μέλλον η IDC εκτιμά ότι η πτώση θα συνεχιστεί σε βάθος πενταετίας. Η πτώση αυτή υπολογίζεται σε ποσοστό της τάξης του 3,6% σε σχέση με το 2010 αναφέρεται σε δολάρια, ενώ σε ευρώ είναι ακόμα

μεγαλύτερη και φτάνει το 8,2%.


Όσον αφορά στην κατάταξη των προμηθευτών ΙΤ υπηρεσιών, πάντα για το 2011, η ΙΒΜ ήταν στην κορυφή, ακολουθούμενη από τη Uni Systems, την Accenture, τη SingularLogic και την Intrasoft International.


Από πλευράς εσόδων, ο κλάδος της ολοκλήρωσης συστημάτων (systems integration) συνεισέφερε τα μέγιστα στις ΙΤ υπηρεσίες, ακολουθούμενος από την υποστήριξη και εγκατάσταση υλικού και λογισμικού. Ο κλάδος του outsourcing συνεισέφερε το 13% των εσόδων των συνολικών ΙΤ υπηρεσιών.


Όσον αφορά στις κάθετες αγορές που χρησιμοποίησαν ΙΤ υπηρεσίες, οι τηλεπικοινωνίες ήταν στην πρώτη θέση και ακολούθησαν ο χρηματοοικονομικός κλάδος και το δημόσιο, το τελευταίο με ποσοστό 13,5%.


Η IDC εκτιμά ότι οι δαπάνες για ΙΤ υπηρεσίες στην Ελλάδα θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία και τα επόμενα χρόνια. Αναλυτικότερα, η εταιρεία πιστεύει ότι η πτώση το 2012 θα αγγίξει το 8,5%, ενώ σε βάθος πενταετίας (μέχρι το 2016) ο ετήσιος ρυθμός πτώσης θα κυμανθεί στο 1,3%, με την αξία της αγοράς το 2016 να φτάνει τα $576,68 εκατ..


]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα