Έρευνα με τη συνεργασία της EMC

Η δεύτερη έρευνα για την Ασφάλεια των Πληροφοριών στις Ελληνικές Επιχειρήσεις ολοκληρώθηκε από το περιοδικό IT Security Professional, με τη συνεργασία και τη χορηγία της EMC Hellas.


Στόχος της έρευνας ήταν η καταγραφή απόψεων και προσεγγίσεων των υπευθύνων ΙΤ όσον αφορά στην στρατηγική που ακολουθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις σε σχέση με την προστασία των δεδομένων

τους.


Η έρευνα φέρνει στο φως πολλά και χρήσιμα στοιχεία, με τα πιο ενδιαφέροντα να επικεντρώνονται στις πρακτικές που εφαρμόζουν αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι υπεύθυνοι ΙΤ των ελληνικών επιχειρήσεων. Μεταξύ των κυριοτέρων ευρημάτων, το 96% των συμμετεχόντων δηλώνει ότι οι διαδικασίες Backup και διασφάλισης της επιχειρησιακής συνέχειας (Business Continuity) αποτελούν κομμάτι της στρατηγικής ασφαλείας που ακολουθούν, ενώ το 74% εκφράζει βεβαιότητα σε σχέση με το πόσο αποτελεσματική είναι η πολιτική τους για την προστασία των δεδομένων της επιχείρησής τους. Όπως είναι αναμενόμενο, η οικονομική κρίση φαίνεται να επηρεάζει την γενική θεώρησή τους, καθώς το 88% των Ελλήνων CIOs δηλώνει ότι οι οικονομικοί περιορισμοί αποτελούν το σημαντικότερο εμπόδιο, όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα της πολιτικής που εφαρμόζουν.


Η έρευνα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με τη συμμετοχή 200 ελληνικών εταιριών, ικανού δείγματος για την εξαγωγή αξιόπιστων συμπερασμάτων, από το περιοδικό IT Security Professional με την πολύτιμη στήριξη και εμπειρία της EMC, παγκόσμιου ηγέτη στον κλάδο υποδομών πληροφορικής και διαχείρισης πληροφορίας. Οι εταιρίες που έλαβαν μέρος καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων της ελληνικής επιχειρηματικότητας, ενώ το 91% των συμμετεχόντων κατέχει θέση IT Manager, IT Security Manager ή CIO. Τα πλήρη αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν στο τεύχος του περιοδικού IT Security Professional που θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο.


Keywords
Τυχαία Θέματα