“Επιστολές προς το Μέλλον”

Η Canon ανακοινώνει μια καινοτομική πρόκληση για εκδότες και εκτυπωτικές μονάδες, με στόχο το μετασχηματισμό του βιβλίου.

Η Canon, πρωτοπόρος στις λύσεις απεικόνισης, απευθύνει πρόκληση στις εταιρείες παραγωγής εκτυπώσεων και τους εκδότες, για να χαρτογραφήσουν μια καινοτομική προσέγγιση προς το μέλλον των εκδόσεων, με την επανεφεύρεση του βιβλίου. Περισσότεροι από 300 απεσταλμένοι από όλον τον κόσμο άντλησαν έμπνευση από τις συζητήσεις και τις εκδηλώσεις στο ετήσιο Canon

Future Book Forum – “το μόνο μέρος όπου οι εκδόσεις συναντούν την τεχνολογία”, το οποίο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Poing της Γερμανίας.

Ξεκινώντας από ένα πρωτότυπο χειρόγραφο 50 επιστολών που έγραψαν ανεξάρτητοι γκουρού του management προς τους CEO όλου του κόσμου, και κατά τη διάρκεια ενός διήμερου, οι συμμετέχοντες ανέλαβαν το έργο να αναπτύξουν ένα νέο βιβλίο με τίτλο “Επιστολές προς το Μέλλον”. Η έναρξή του θα γίνει στο Thinkers50 European Business Forum στο Odense της Δανίας, τον ερχόμενο Μάιο.

“Οι εκδόσεις γίνονται όλο και ταχύτερα και με μεγαλύτερη ποικιλομορφία, μοναδικές και εξατομικευμένες, οπότε προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες για επιχειρηματική δράση” εξήγησε ο Dr Joerg Pfuhl, CEO of Holtzbrinck Buchverlage, Germany. “Είμαι ένας μεγάλος οπαδός του Future Book Forum, έχοντας δει την ανάπτυξή του τα 2 τελευταία χρόνια. Εδώ είναι το μοναδικό μέρος όπου τεχνολογία και εκδόσεις συναντιούνται. Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο, έχει παγκόσμια εμβέλεια και εργαζόμαστε με αμεσότητα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες την καθιστούν μια μοναδική εκδήλωση”.

Η Marianne Bushell, Global Procurement Director of RELX Group, δήλωσε: “Έφυγα εφοδιασμένη με πολλές πληροφορίες που σίγουρα θα με βοηθήσουν στο έργο μου. Υπήρχαν πολλές δυνατότητες δικτύωσης και το διαφορετικό σε αυτό το forum είναι η διαδραστικότητα. Με τη συμμετοχή σου σε ομάδες συζητήσεων επιστρέφεις με πολλές ιδέες που μπορείς να μοιραστείς με το κοινό σου. Εντυπωσιάστηκα”.

Ο Rupert Smith, Commercial Director of Halstan, UK, ανέφερε: “Αυτή ήταν μια πολύ καλή εκδήλωση, που έβαλε τους παρευρισκόμενους σε σκέψεις πολύ πιο πέρα από το πως να τυπώνουν ένα βιβλίο. Ήταν ένα σημαντικό forum ιδεών, όπου η εξειδίκευση διαχύθηκε σε όλη την αλυσίδα προμήθειας, αλλά και μια καλή εμπειρία δικτύωσης”.

Τα βιβλία που τυπώθηκαν στην εκδήλωση περιλάμβαναν κάποια που θα σταλούν στους πρόσφυγες του Μονάχου, ως μέρος της συνεχιζόμενης συνεργασίας της Canon με τον Γερμανικό εκδοτικό οίκο για παιδιά, Goloseo και το Room to Read2 – έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που εστιάζει στην εκμάθηση γραφής και ανάγνωσης και την εκπαίδευση των κοριτσιών. Με την ικανότητα, μέσω της ψηφιακής εκτύπωσης, να παράγονται μικρές ποσότητες βιβλίων σε διάφορες γλώσσες, η Goloseo επιδιώκει να βοηθήσει τους πρόσφυγες να μάθουν τη γλώσσα της νέας τους χώρας.

Οι απεσταλμένοι στο Future Book Forum 2016 απέκτησαν γνώσεις από τις οποίες άντλησαν έμπνευση, μεταξύ των οποίων και case studies από τις Vodafone και Slyrs. Επίσης πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από επιτυχημένους print service providers με θεματολογία που περιστράφηκε γύρω από τον τρόπο με τον οποίο η καινοτομία στην ψηφιακή εκτύπωση μπορεί να υποστηρίξει νέα επικερδή εκδοτικά πρότυπα.

Ο Peter Wolff, Head of Commercial Print Group, Canon Europe, σχολίασε: “Για αυτή την εκδήλωση, θελήσαμε να προτρέψουμε όσους βρίσκονται στην καρδιά του κλάδου των εκδόσεων να επανεφεύρουν τον τρόπο που η τυπωμένη λέξη μπορεί να διαδοθεί. Αυτό απαιτεί τη διείσδυση στο μυαλό του αναγνώστη και τη δημιουργία νέων προτύπων διάδοσης που εξυπηρετούν το αναγνωστικό κοινό. Μόνο με μεγαλύτερες δόσεις δημιουργικότητας, τόσο στα offline όσο και στα online κανάλια θα μπορέσουν οι εκδότες και οι print service providers να ευδοκιμήσουν και οι καταναλωτές να συμμετάσχουν πιο ενεργά”.

Και συνέχισε προσθέτοντας: “τα υποθετικά σενάρια βοηθούν προς την κατεύθυνση της δημιουργικής σκέψης. Όμως, αυτή η καινοτομική εκδήλωση σχεδιάστηκε με σκοπό να μετασχηματίσει και να απελευθερώσει απτό περιεχόμενο, βασιζόμενη στις τρεις προηγούμενες εκδηλώσεις, στις οποίες το όραμα, η έμπνευση και ο οδικός χάρτης προς το μέλλον των εκδόσεων βιβλίων υπήρξαν επίσης το κοινό ζητούμενο. Ανυπομονούμε να δείξουμε, μέσα στους επόμενους μήνες, όλες τις δημιουργίες που έχει να παρουσιάσει ο κλάδος”.

Keywords
Τυχαία Θέματα