Έκθεση Office Insights 2016 από την Canon

Εξετάζει το αντίκτυπο που έχει η τεχνολογία διαχείρισης εγγράφων στις γρήγορα αναπτυσσόμενες αγορές.

Η Canon Europe, πρωτοπόρος στο χώρο των λύσεων ψηφιακής απεικόνισης, ανακοίνωσε πρόσφατα την έκθεση Office Insights 2016, η οποία αποσκοπεί στην εξέταση του αντίκτυπου που έχει η τεχνολογία διαχείρισης εγγράφων στις γρήγορα αναπτυσσόμενες αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, της Ευρασίας, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Η εις βάθος ανάλυση άνω των 1.000 decision-makers και τελικών χρηστών σε 10 χώρες στρατηγικής σημασίας, αποκάλυψε μια τάση προς την ψηφιοποίηση, καθώς και ένα γρήγορα εξελισσόμενο τεχνολογικό τοπίο.

Κύρια ευρήματα:

το 53% όλων των διαχειριζόμενων εγγράφων σε περιβάλλον γραφείου, είναι ψηφιοποιημένα.το 59% των εργαζομένων σε περιβάλλον γραφείου, σαρώνουν περισσότερα έγγραφα σήμερα, απ’ ότι πριν από 3 χρόνια.το 57% των εργαζομένων σε περιβάλλον γραφείου, τυπώνουν περισσότερα έγγραφα σήμερα, απ’ ότι πριν από 3 χρόνια.το 66% των decision-makers θεωρούν τη σάρωση εγγράφων κρίσιμη ή πολύ σημαντική για την επιχείρησή τους.το 78% των decision-makers θεωρούν την εκτύπωση εγγράφων ουσιώδη ή πολύ σημαντική για την επιχείρησή τους.

«Καθίσταται σαφές από αυτή την έκθεση, ότι η εκτύπωση και οι λοιπές τεχνολογίες επεξεργασίας εγγράφων, βρίσκονται στην καρδιά των επιχειρηματικών διαδικασιών σε όλες αυτές τις δυναμικές και γρήγορα εξελισσόμενες αγορές», σχολίασε ο Matthew Wrighton, B2B Sales & Marketing Director, Emerging Markets, Canon Europe. «Αυτές οι τάσεις φαίνεται πως θα συνεχιστούν και στο προσεχές μέλλον, και η έκθεσή μας καταδεικνύει ότι οι γρήγορα αναπτυσσόμενες αγορές είναι στη βέλτιστη θέση να αντιμετωπίσουν το μεταβαλλόμενο τοπίο. Αυτές οι αγορές δεν επιβαρύνονται από τα δεσμά των παλιών συστημάτων στο ΙΤ κι έτσι μπορούν να είναι πιο ευέλικτες και να υιοθετούν γρηγορότερα τις νέες τεχνολογίες, οι οποίες μπορούν να αυξήσουν την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητά τους».

Η έρευνα αναδεικνύει τα οφέλη που προκύπτουν από την τεχνολογία επεξεργασίας εγγράφων, ωστόσο δεν παραλείπει να εντοπίσει έναν σημαντικό αριθμό πολύπλοκων επιχειρηματικών προκλήσεων, σε όλο το μήκος του γεωγραφικού φάσματος και συγκεκριμένα, θέματα που άπτονται του κόστους, της ασφάλειας και των νέων τεχνολογιών για περιβάλλον γραφείου:

Ζητήματα ασφαλείας που παρεμποδίζουν την ανάπτυξη του cloud και των λύσεων Bring Your Own Device (BYOD).Οι μισοί από τους ερωτηθέντες, εκτιμούν ότι τα έξοδα σε συσκευές και software εκτύπωσης, αντιγραφής και σάρωσης, θα αυξηθούν ή θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα, για τα επόμενα τρία χρόνια.Yπάρχει μια σημαντική ανησυχία αναφορικά με την απώλεια εκτυπωμένων εγγράφων που περιέχουν ευαίσθητα δεδομένα (23%).

«Η τεχνολογία διαδραματίζει έναν κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος των επιχειρήσεων στις γρήγορα αναπτυσσόμενες αγορές», συνέχισε ο Matthew Wrighton.
«Η ψηφιοποίηση αποκαλύπτει πολλά οφέλη για τις επιχειρήσεις, αλλά επεκτείνει την, συνεχώς διογκούμενη, ροή πληροφοριών που οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διασφαλίσουν και να διαχειριστούν με οικονομικό τρόπο. Τα δεδομένα που μας αποκάλυψε η έκθεση, μας εφοδιάζουν με τα μέσα εκείνα, με τα οποία θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τις συγκεκριμένες δυσκολίες που προκύπτουν σε κάθε γεωγραφική περιοχή και ευαισθητοποιεί προς την κατεύθυνση της υποστήριξης των αγορών, καθώς αυτές χρησιμοποιούν τις κατάλληλες τεχνολογίες, για τη βελτίωση των διαδικασιών σε περιβάλλον γραφείου».

Keywords
Τυχαία Θέματα