Ε.Ε.:Χρηματοδότηση Νέων Τεχνολογιών

Περίπου 200 δισ. ευρώ αναμένεται να είναι η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τις Νέες Τεχνολογίες, μεταξύ άλλων.


Το ποσό των 200 δισ. ευρώ μπορεί να ενεργοποιηθεί τους αμέσως επόμενους μήνες με στόχο την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας και τη δημιουργία απασχόλησης μέσω της προώθησης έργων στους τομείς των υποδομών (μεταφορές), της ενέργειας και των νέων τεχνολογιών (ευρυζωνικά δίκτυα). Το σχέδιο βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας, ενώ οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στην προσεχή τακτική Σύνοδο Κορυφής στις 28 και 29 Ιουνίου.

class="spacer_" />

Αναφορά στο παραπάνω ποσό γίνεται σε δημοσίευμα της έγκυρης ισπανικής εφημερίδας «El Pais», η οποία κάνει λόγο για ένα πρόγραμμα τύπου σχεδίου Μάρσαλ, το οποίο θα προικοδοτηθεί με πόρους από διάφορες πηγές, καθώς και συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Στην έδρα της Κομισιόν υποστηρίζουν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη να αναφερθούν σε ποσό, αλλά επιβεβαιώνουν ότι το πρόγραμμα ανάπτυξης θα βασίζεται σε μια σειρά προτάσεων που έχει κάνει τους τελευταίους μήνες η Επιτροπή, αλλά και σε νέες δράσεις, οι οποίες βρίσκονται στην τελική φάση επεξεργασίας.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρωτοβουλία για την ανάπτυξη θα περιλαμβάνει τα ευρωομόλογα έργων, τη δραστική αύξηση των πόρων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ΕΤΕπ , του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς και κοινοτικά κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία. Στις Βρυξέλλες θεωρούν απολύτως εφικτή την κινητοποίηση των 200 δισ. ευρώ με τη συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα και φέρουν το παράδειγμα πρότασης της Κομισιόν για ένα πιλοτικό πρόγραμμα ευρωομολόγου έργου, το οποίο θα εφαρμοστεί φέτος και του χρόνου. Οπως προκύπτει από τη μελέτη των κοινοτικών υπηρεσιών, μια μόχλευση 240 εκατ. θα μπορούσε να φέρει συνολικές επενδύσεις της τάξης των 4,6 δισ. ευρώ από τον ιδιωτικό τομέα.


Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Τεχνολογία > TechPress
Ε Ε, Χρηματοδότηση Νέων Τεχνολογιών,e e, chrimatodotisi neon technologion