Διάκριση για την Amadeus

Η Amadeus λαμβάνει κορυφαία διάκριση ως Ευρωπαϊκός ηγέτης στην Έρευνα και Ανάπτυξη στους τομείς των ταξιδιών και του τουρισμού.


Η Amadeus, κορυφαίος τεχνολογικός συνεργάτης της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας, διατήρησε για ακόμη μια φορά την κορυφαία διάκριση ως μια από τις ηγετικές εταιρείες στην Ευρώπη σε επενδύσεις για θέματα Έρευνας & Ανάπτυξης, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή

Επιτροπή.


To EU Industrial R&D Investment Scoreboard 2012 είναι μια ετήσια έκθεση που δημοσιεύεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εξετάζει τις 1.000 μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές εταιρείες που επενδύουν σε θέματα Έρευνας και Ανάπτυξης το 2011 και τις κατατάσσει σύμφωνα με το συνολικό ποσό της επένδυσης που πραγματοποίησε η καθεμία.


Η Amadeus επένδυσε 347,5 εκ. Ευρώ το 2011, σημειώνοντας αύξηση κατά 6,7% από το 2010, για να ερευνήσει και να αναπτύξει τεχνολογίες για χρήση στον ταξιδιωτικό κλάδο. Αυτή η επένδυση απέδωσε 12,7% έσοδα και βοήθησε την εταιρεία να διατηρήσει την κορυφαία θέση της στην Ευρώπη στη συνολική επένδυση για Έρευνα και Ανάπτυξη στους τομείς των ταξιδιών και του τουρισμού.


Ο κ. Herve Couturier, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Amadeus δήλωσε σχετικά: “Φυσικά και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που βλέπουμε ότι η επένδυσή μας σε θέματα Έρευνας και Ανάπτυξης έχει αναγνωριστεί για άλλη μια φορά από αυτή τη σημαντική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παρομοίως, είμαστε πολύ υπερήφανοι για την κορυφαία μας κατάταξη στους τομείς των ταξιδιών και του τουρισμού. Το γεγονός αυτό δίνει περισσότερη έμφαση στη φήμη μας για καινοτομία, με πολλά χρόνια εμπειρίας σε πρωτοποριακά ταξιδιωτικά προϊόντα και πρωτοβουλίες, όπως η Altea και, πιο πρόσφατα, το Amadeus Featured Results. Ωστόσο, η επιθυμία μας για καινοτομία δεν έχει καλυφθεί ακόμη και η Έρευνα και η Ανάπτυξη θα συνεχίσουν να εμπνέουν την εξέλιξή μας ως ένας μεγάλος τεχνολογικός πρωτοπόρος.”


Αυτή η είδηση ακολουθεί την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας (ΕΙΒ), του φορέα μακρόχρονης χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να χορηγήσει τον Μάιο του 2012 δάνειο 200 εκ. Ευρώ στην Amadeus για να χρηματοδοτήσει την Έρευνα και την Ανάπτυξη σε μια σειρά έργων στους τομείς της τεχνολογίας για αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, ξενοδοχεία και σιδηροδρομικές υπηρεσίες, μεταξύ του 2012 και 2014.


Η καινοτομία είναι μια από τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από την πρόοδο και ανάπτυξη της Amadeus, η οποία έχει επιτρέψει στην τεχνολογία της εταιρείας να επιτύχει μια εξαιρετική ανταγωνιστική θέση στην αγορά. Οι συνολικές επενδύσεις της εταιρείας μεταξύ του 2004 και του 2011 ήταν περισσότερο από 2 δις Ευρώ.


Η Amadeus έχει δεκαέξι κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο (σε Νίκαια, Λονδίνο, Σύδνευ, Αμβέρσα, Άαχεν, Φρανκφούρτη, Βοστόνη, Μαϊάμι, Τορόντο, Στρασβούργο, Τουσόν, Μπανγκαλόρ, Μπογκοτά, Βαρσοβία, Κωνσταντινούπολη και Μπανγκόκ), τα οποία απαρτίζονται από μια ομάδα 4.500 ατόμων.


Πρόσφατα, οι προσπάθειες της Amadeus για Έρευνα και Ανάπτυξη έχουν επικεντρωθεί κυρίως σε:
-Εξαιρετικά υψηλή απόδοση στην επεξεργασία συναλλαγών υπό αυστηρή διαθεσιμότητα συστήματος και απαιτήσεις αξιοπιστίας,
-Εξαγωγή πληροφοριών από πολύ μεγάλες βάσεις δεδομένων,
-Μηχανές αναζήτησης ταξιδιωτικών υπηρεσιών με εξαιρετικά μεγάλη ανταπόκριση
-Πολυκαναλικές εφαρμογές εξυπηρέτησης πελατών (agent desktop, web, kiosk, mobile, tablets),
-Πρωτοπορία στη χρήση ανοιχτών συστημάτων.


Παραδείγματα της επίδρασης που είχαν τα παραπάνω στην καινοτομία των προϊόντων και υπηρεσιών της Amadeus στα πρόσφατα χρόνια περιλαμβάνουν:
- Στην Σύνοδο για την Καινοτομία στα Ταξίδια της PhoCusWright στην Αριζόνα, τον Νοέμβριο του 2012, η Amadeus παρουσίασε τη λύση Amadeus Featured Results, η οποία είναι μια λύση αναζήτησης που φέρνει την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται οι επιλογές πτήσεων. Η Vayama, μια κορυφαία εταιρεία online ταξιδιωτικών υπηρεσιών που επικεντρώνεται κυρίως στα διεθνή ταξίδια, είναι ο πρώτο πελάτης που θα εφαρμόσει πιλοτικά τη λύση σε μορφή beta στην ιστοσελίδα της και θα περιλαμβάνει 100 συνδυασμούς περιοχών αναχωρήσεων και προορισμών. Η πλήρης διαθεσιμότητα της λύσης έχει προγραμματιστεί για το 2013.
- Το Σεπτέμβριο η Amadeus δημοσίευσε την έρευνα “Open for Business”, την οποία επιμελήθηκε ο ειδικός τεχνολογίας καθηγητής Jim Norton. Η έρευνα τονίζει την ανάγκη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας να υιοθετήσει το λογισμικό ανοιχτού κώδικα, ούτως ώστε να επωφεληθεί από μεγαλύτερη καινοτομία, να ανταποκριθεί ταχύτερα στις αλλαγές της βιομηχανίας και να μειώσει τα κόστη, απαλλάσσοντας ταυτόχρονα και τη βιομηχανία από την εξάρτησή της από ιδιόκτητο λογισμικό για να παρέχει μεγαλύτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Η Amadeus έχει πρωτοστατήσει στη χρήση ανοιχτών λογισμικών στις δραστηριότητες της, ενώ σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος η εταιρεία μεταφέρθηκε με επιτυχία από τα ιδιόκτητα συστήματα σε Linux για να τρέξει την κορυφαία σουίτα Altea για αεροπορικές εταιρείες. Μοναδικές online καινοτομίες, όπως τα Amadeus e-Retail, Amadeus Dynamic Website Manager και Amadeus Extreme Search έχουν δημιουργηθεί με εκτεταμένη χρήση συστατικών ανοιχτού λογισμικού με τέτοιο τρόπο που δεν θα ήταν δυνατόν να χρησιμοποιηθούν στοιχεία legacy. Το Amadeus ARIA Templates, το πλαίσιο πάνω στο οποίο βασίζονται οι web λύσεις του Amadeus IT Group, μετατράπηκε πρόσφατα σε ανοιχτού κώδικα, επιτρέποντας σε τρίτους developers να το χρησιμοποιούν χωρίς χρέωση.
- Συνεχής ανάπτυξη της σουίτας Altéa, μιας πλατφόρμας αεροπορικής τεχνολογίας που αποτελείται από τρεις λύσεις που καλύπτουν τις κρατήσεις, τη διαχείριση inventory και τον έλεγχο αναχωρήσεων. Το portfolio Altea έφερε την τεχνολογική και λειτουργική επανάσταση στην αεροπορική βιομηχανία, με 122 αεροπορικές εταιρείες να χρησιμοποιούν ήδη τόσο το Altéa Reservation, όσο και το Inventory. Βάσει αυτών των συμβολαίων, η Amadeus υπολογίζει ότι μέχρι το 2014 ο αριθμός των Επιβιβασμένων Επιβατών (PB)[1] θα είναι περισσότερος από 760 εκατομμύρια.
- Δημιουργία του Amadeus Total Rail, το οποίο επιτρέπει στις σιδηροδρομικές εταιρείες να χειρίζονται λειτουργίες και να πωλούν θέσεις σε όλα τα πολλαπλά κανάλια πωλήσεων, δίνοντας στους πωλητές ταξιδιωτικών υπηρεσιών πρόσβαση για να κρατήσουν σιδηροδρομικές και αεροπορικές υπηρεσίες ταυτόχρονα, μέσα στην ίδια λύση. Η λύση συμπεριλαμβάνει το Amadeus Global Rail Sales Platform, το οποίο είναι η πρώτη σιδηροδρομική GDS λύση, και το Amadeus Rail Operations Engine, το οποίο επιτρέπει στις εταιρείες να διαχειρίζονται τα προγράμματα, το inventory, τις τιμές και την τιμολόγηση. Το Amadeus Rail συνεργάζεται με πάνω από 100 εταιρείες σε όλο τον κόσμο και απασχολεί πάνω από 200 ειδικούς.
- Ανάπτυξη του Amadeus Hotel Platform, μιας λύσης για αλυσίδες ξενοδοχείων που συνδυάζει τις κεντρικές κρατήσεις, το property management και τα συστήματα παγκόσμιας διανομής σε μια πλήρως ενοποιημένη πλατφόρμα. Η πλατφόρμα, που παρουσιάστηκε πρόσφατα, έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει ξενοδοχεία στη σύγχρονη εποχή της παγκοσμιοποίησης και επέκτασης, επιτρέποντάς τους να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες ταξιδιωτικές ανάγκες.
- Ανάπτυξη λύσεων βοηθητικών υπηρεσιών σαν μέρος της δέσμευσης της εταιρείας να βοηθήσει αεροπορικές εταιρείες να προσαρμόσουν και να εξελίξουν τη στρατηγική βοηθητικών υπηρεσιών τους, ούτως ώστε οι πελάτες να μετατοπίσουν το ενδιαφέρον τους από την απλή εξασφάλιση εσόδων στην κερδοφορία. Το Amadeus Airline Ancillary Services είναι μια end-to-end λύση, η οποία επιτρέπει στις αεροπορικές εταιρείες να διανέμουν υπηρεσίες σε όλα τα κανάλια σε πλήρη συμφωνία με τα πρότυπα της βιομηχανίας. Η Amadeus έχει αναπτύξει έναν μοναδικό Interactive κατάλογο, ο οποίος δείχνει ξεκάθαρα το εύρος των επιπρόσθετων διαθέσιμων υπηρεσιών αεροπορικών εταιρειών δίνοντας τη δυνατότητα σε ταξιδιωτικά γραφεία να παρακολουθούν, να προκρατούν και να πωλούν βοηθητικές υπηρεσίες γρήγορα και αποτελεσματικά. Στο τέλος Σεπτεμβρίου, 46 αεροπορικές εταιρείες είχαν υπογράψει για την υιοθέτηση της λύσης για το απευθείας και / ή το έμμεσο κανάλι, 21 εκ των οποίων είχαν συμφωνήσει να πωλούν βοηθητικές υπηρεσίες χρησιμοποιώντας τη λύση της Amadeus για το έμμεσο κανάλι. Οι βοηθητικές υπηρεσίες πωλούνται μέσω ταξιδιωτικών γραφείων σε 16 χώρες για εννέα από αυτές τις αεροπορικές, όπως οι airberlin, Air Caraïbes, Air France, Corsair, Finnair, Iberia, KLM, NIKI και Qantas.


Keywords
Τυχαία Θέματα