Χαμηλότερες οι ταχύτητες Διαδικτύου

Σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι ταχύτητες πρόσβασης στο Internet, που προσφέρονται στους ευρωπαίους πολίτες είναι κατά 25% χαμηλότερες από αυτές που διαφημίζονται.


Η μελέτη αναφέρει ότι η μέση ταχύτητα του διαδικτύου στην Ευρώπη είναι 19,7 Mbps. Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών διαφημίζουν συνήθως ταχύτητες μεγαλύτερες από εκείνες που τελικά παρέχονται στους καταναλωτές, προσθέτει η έκθεση. Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΕ, στόχος είναι έως το 2013, οι Ευρωπαίοι χρήστες

να έχουν στη διάθεσή τους ταχύτητες τουλάχιστον 30 Mbps. Η μελέτη ανέλυσε δεδομένα από περίπου 10.000 νοικοκυριά στη «Γηραιά Ήπειρο». Συνολικά, έγιναν 75 εκατομμύρια δοκιμές και «μεταφορτώθηκαν» περίπου 3 τρισεκατομμυρίων δεδομένων.


Αντίθετα, οι ενσύρματες συνδέσεις διαδικτύου προσέγγισαν περισσότερο τις διαφημιζόμενες ταχύτητες, αποδίδοντας σε ποσοστό 91,4% το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι οπτικές ίνες απέδωσαν σε ποσοστό 84,4% τις ταχύτητες που θα έπρεπε να παρέχονται, σύμφωνα με τις αντίστοιχες εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Λιγότερο αποδοτικές ήταν οι γραμμές ADSL, λειτουργώντας μόλις στο 63,3% των διαφημιζόμενων ταχυτήτων.


Keywords
Τυχαία Θέματα