Wind: Τα χρέη έχουν σβηστεί οριστικά…

Νομικές επιπλοκές προκύπτουν, εκ των υστέρων, στις αναδιαρθρώσεις του δανειακού χρέους της Wind Hellas σύμφωνα με Βρετανό δικαστή.

Βρετανός δικαστής του ανωτάτου δικαστηρίου ανέτρεψε προηγούμενη απόφαση με την οποία οριζόταν η Ernst & Young διαχειριστής της πρώτης αναδιάρθρωσης του δανειακού χρέους της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.


Ο

Βρετανός δικαστής, σύμφωνα με την Telegraph, έκρινε ότι η συμμετοχή της Ε&Υ στην αναδιάρθρωση του 2009 δεν ήταν σύμφωνη με τους κανόνες συμμόρφωσης και απαιτεί τον διορισμό νέου ανεξάρτητου διαχειριστή. Σύμφωνα με την απόφαση, ο νέος διαχειριστής θα πρέπει να επανεξετάσει την υπόθεση σε βάθος και να εκθέσει τους λόγους για τους οποίους η Hellas II (μητρική εταιρεία της Wind Hellas) υπέφερε από τόσο βαριές ζημίες». Υπενθυμίζεται ότι η Ε&Y ελέγχεται και από το Institute of Chartered Accounts.


Η δεύτερη υπόθεση, σύμφωνα με την Thomson Reuters, αφορά την Cortlandt Street Recovery Corp., η οποία ήταν κάτοχος ομολόγων της ελληνικής Wind. Η τελευταία στράφηκε κατά των αμερικανικών επενδυτικών κεφαλαίων TPG και Apax, κατηγορώντας τους ότι ως ιδιοκτήτες της Wind το 2005 υπερχρέωσαν την επιχείρηση με βασικό στόχο τη λήψη μερίσματος, ύψους 1 δισ. ευρώ. Η Cortlandt διέθετε ομολογίες μειωμένης εξασφάλισης αξίας περίπου 460 εκατ. ευρώ, που «κουρεύτηκαν» σχεδόν στο 100% και τώρα ζητάει οι εταιρείες TPG και Apax να πληρώσουν τη ζημία που υπέστη η ίδια. Στελέχη της Wind Hellas αναφέρουν ότι οι δύο υποθέσεις δεν αγγίζουν τη σημερινή εταιρεία, η οποία δεν έχει πλέον καμία σχέση με τις Hellas Telecom II και Hellas Telecom I. Οι ίδιοι σημείωναν ότι το θέμα νομικά και δικαστικά έχει κλείσει επί ευρωπαϊκού εδάφους, ενώ υποβάθμιζαν την υπόθεση της απόφασης του Βρετανού δικαστή, αναφέροντας ότι αφορά συμμόρφωση της E&Y σε πρότυπα και όχι παράβαση της νομοθεσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα