Vodafone: Υποστηρίζοντας άτομα με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας

Μία από τις συχνότερες νευροβιολογικές διαταραχές, που εμφανίζεται στο 6.5% του μαθητικού πληθυσμού και το 4% του ενήλικου πληθυσμού είναι η ΔΕΠΥ. Πρόκειται για την Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας, μια νευροαναπτυξιακή διαταραχή, με βασικά χαρακτηριστικά την απροσεξία, την παρορμητικότητα και την υπερκινητικότητα.

Η υποστήριξη των ατόμων με ΔΕΠΥ και η αναίρεση των προκαταλήψεων σε βάρος τους, αποτελεί το όραμα του Νίκου Σχετάκη, ενός από τους 10 νέους που συμμετέχουν φέτος στο πρόγραμμα World

of Difference του Ιδρύματος Vodafone. Ο Νίκος είναι ένας δραστήριος νέος, ο οποίος την περίοδο των σπουδών του ανακάλυψε ότι έχει ΔΕΠΥ και αποφάσισε να δράσει για να βοηθήσει αλλά και να βοηθηθεί, καθώς οι δομές υποστήριξης για άτομα με ΔΕΠΥ, ειδικά για ενήλικες, έχουν αρκετές ελλείψεις που δυσκόλεψαν και τον ίδιο στην προσπάθειά του να εξελιχθεί.

Έτσι, από το 2011, ασχολείται εθελοντικά με τη ΔΕΠΥ, καθώς είναι ιδρυτής της ομάδας αυτοβοήθειας ατόμων με ΔΕΠΥ Θεσσαλονίκης και δημιουργός της ελληνικής διαδικτυακής κοινότητας ατόμων με ΔΕΠΥ (adhdforum.gr). Επιπλέον, διαθέτει πιστοποίηση στο coaching για τη ΔΕΠΥ και έχει υλοποιήσει τις πρώτες ομάδες ανάπτυξης και υποστήριξης ενηλίκων με ΔΕΠΥ σε πόλεις της περιφέρειας.

Το 2017 έγινε μέλος του Πανελλήνιου Σωματείου Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) με την επωνυμία ADHD Hellas και πλέον, μέσω του προγράμματος World of Difference, εργάζεται έμμισθα ως υπεύθυνος στρατηγικής, ψηφιακής εκπαίδευσης και προώθησηςστο Σωματείο. Στόχος του ADHD Hellas είναι η δημιουργία ενός δικτύου υποστήριξης και καθοδήγησης των ατόμων με ΔΕΠΥ και των οικογενειών τους στην Ελλάδα, καθώς και η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου και της πολιτείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα