TP-Link Tapo S220: Κάντε… έξυπνο κάθε φως του σπιτιού

Έχετε ενθουσιαστεί με έναν έξυπνο λαμπτήρα και θα θέλατε να αξιοποιήσετε αντίστοιχες δυνατότητες για οποιοδήποτε φωτιστικό του σπιτιού σας, από το φως του μπάνιου μέχρι έναν… πολυέλαιο;

H TP-Link έχει για εσάς τον τρόπο, καθώς υλοποιεί όλη τη smart λειτουργικότητα απευθείας στον διακόπτη στον τοίχο.

Η εγκατάσταση δεν απαιτεί ηλεκτρολόγο

To Smart

Light Switch της εταιρείας σε αντίθεση με τους συνηθισμένους «έξυπνους» διακόπτες δεν απαιτεί ουδέτερο καλώδιο και δεν χρειάζεται νέα καλωδίωση ή βοήθεια από ηλεκτρολόγο. Η εγκατάσταση γίνεται πανεύκολα μέσα σε ελάχιστα λεπτά, καθώς λειτουργεί με δύο μπαταρίες AAA/LR03, με αυτονομία άνω του ενός έτους. Ο σχεδιασμός αντικατάστασης των μπαταριών σάς επιτρέπει να κάνετε την αλλαγή μόνοι σας, χωρίς καν να χρησιμοποιήσετε εργαλεία! Παράλληλα, δεν χρειάζεται να αντικαταστήσετε τους υπάρχοντες λαμπτήρες ή το φωτιστικό, καθώς ο διακόπτης Tapo S220 αναλαμβάνει να εφοδιάσει με… νοημοσύνη το σημείο που ανάβετε και σβήνετε το φως κάθε δωματίου αντί να επέμβει στο ίδιο το φωτιστικό. Ετσι, αν στο σαλόνι, για παράδειγμα, έχετε ένα φωτιστικό με ιδιαίτερο design και 5-6 λάμπες, δεν χρειάζεται να προβείτε στην αγορά ισάριθμων smart λαμπτήρων, απλά τοποθετείτε τον έξυπνο διακόπτη στον τοίχο και μπορείτε να το ελέγξετε και μέσω δικτύου!

Κάνοντας smart τον ίδιο τον διακόπτη

Τι μπορούμε να κάνουμε όμως με ένα Tapo S220; Ό,τι και με έναν έξυπνο λαμπτήρα της TP-Link. Κι ας ελέγχουμε πλέον ακόμα και τον ιστορικής αξίας πολυέλαιο της γιαγιάς μας! Μπορούμε να τηλεχειριστούμε την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση μέσω της δωρεάν εφαρμογής Tapo για smartphone από όπου κι αν βρισκόμαστε, να αξιοποιήσουμε φωνητικές εντολές μέσω Amazon Alexa ή Google Assistant και να προγραμματίσουμε χρονοδιαγράμματα χρήσης. Πολύτιμη είναι και η «Λειτουργία Εκτός Σπιτιού», η οποία ανοιγοκλείνει αυτόματα το φως σε διαφορετικές χρονικές στιγμές για να δίνει την εντύπωση ότι κάποιος βρίσκεται στο σπίτι όσο απουσιάζουμε.

Με «μαέστρο» το Tapo H100

Να επισημάνουμε, βέβαια, πως για να υποστηριχθούν όλες οι παραπάνω έξυπνες λειτουργίες απαιτείται το ειδικό hub, το Tapo H100. Το συγκεκριμένο hub έρχεται σε εξαιρετικά οικονομική τιμή και μπορεί να υποστηρίξει έως και 64 συσκευές του smart home οικοσυστήματος Tapo, όπως αισθητήρες, κουδούνια, συναγερμοί κ.ά.

Keywords
Τυχαία Θέματα