StruxureWare Data Center Operation v7.2

H νέα πλατφόρμα της APC by Schneider Electric προσφέρει νέες δυνατότητες για τη βέλτιστη αξιοποίηση του εξοπλισμού πληροφορικής.


Η APC by Schneider Electric παρουσίασε τo StruxureWare™ Data Center Operation v7.2,

το λογισμικό διαχείρισης υποδομής κέντρων δεδομένων (Data Center Infrastructure Management, DCIM) με το οποίο εντοπίζονται οι servers που δεν αξιοποιούνται επαρκώς ή δε χρησιμοποιούνται καθόλου με στόχο τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του εξοπλισμού. Οι αναβαθμίσεις στη λειτουργία της πλατφόρμας περιλαμβάνουν την προσθήκη του IT Power Control, το οποίο παρέχεται από το Data Center Manager (DCM) της Intel® και του plug-in UCS™ Manager της Cisco.


«Οι επιχειρήσεις εστιάζουν όλο και περισσότερο την προσοχή τους στα κέντρα δεδομένων αναζητώντας δυνατότητες βελτιστοποίησης, κάτι το οποίο μπορεί να επιτευχθεί μέσω σωστής διαστασιολόγησης, προσαρμογής των φυσικών υποδομών στις πραγματικές ανάγκες και εν γένει βελτιστοποίησης του εξοπλισμού και των διαδικασιών πληροφορικής» δήλωσε ο Soeren Brogaard Jensen, Αντιπρόεδρος Solution Software της Schneider Electric. «Η έκδοση 7.2 της πλατφόρμας StruxureWare Data Center Operation παρέχει κρίσιμης σημασίας πληροφορίες χάρη στις οποίες μπορούν να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για το πώς ένα κέντρο δεδομένων μπορεί να λειτουργεί πιο αποδοτικά. Η πλατφόρμα προσφέρει στους διαχειριστές των κέντρων δεδομένων τη δυνατότητα να διαχειρίζονται, να παρακολουθούν, να αναλύουν και να βελτιστοποιούν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος του κέντρου δεδομένων στους servers και στις CPU, εξοικονομώντας έτσι σημαντικές λειτουργικές δαπάνες και αρχικά κόστη επένδυσης, παρατείνοντας παράλληλα τη διάρκεια ζωής του κέντρου δεδομένων».


Το StruxureWare Data Center Operation v7.2 βοηθάει τους χρήστες να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες του εξοπλισμού πληροφορικής του κέντρου δεδομένων επικεντρώνοντας στην πραγματική κατανάλωση ενέργειας του εξοπλισμού πληροφορικής αντί να βασίζονται στις θεωρητικές ονομαστικές τιμές που αναγράφονται στις συσκευές. Έτσι είναι δυνατόν να μειωθεί το ηλεκτρικό ρεύμα και η ψύξη που απαιτείται για την υποστήριξη του εξοπλισμού πληροφορικής. Η πλατφόρμα ενημερώνει επίσης κάθε στιγμή το χρήστη για το ποιες είναι οι συσκευές που καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα, παρέχει στο διαχειριστή του κέντρου δεδομένων κατάλογο των servers που πρέπει σύντομα να αναβαθμιστούν ή έχουν φτάσει στα όρια των δυνατοτήτων τους ή πρέπει να αντικατασταθούν κατά προτεραιότητα, ενώ δίνει και αναφορά για τους servers που δεν αξιοποιούνται επαρκώς ή δε χρησιμοποιούνται καθόλου εξασφαλίζοντας τη μείωση των υπο-χρησιμοποιούμενων servers και βελτιώνοντας το ROI.


Μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά της StruxureWare Data Center Operation v7.2 είναι τα παρακάτω:
“IT power & utilization monitoring” - χάρη στο οποίο κάθε συσκευή πληροφορικής αξιολογείται ως προς τη χρησιμότητά της για την επι

Keywords
Τυχαία Θέματα