Tα Smartphones θα επαναφορτίζουν σε δυο λεπτά!

Οι μπαταρίες των νέων έξυπνων τηλεφώνων θα επαναφορτίζουν σε λιγότερο από δυο λεπτά ακόμα και εάν η μπάρα είναι σχεδόν άδεια.

Η start-up εταιρεία StoreDot κατάφερε να αποδείξει ότι ένα smartphone είναι δυνατό να φορτιστεί πλήρως μέσα σε λιγότερο από δυο λεπτά. Και όμως, οι ειδικοί σχεδίασαν πρωτότυπες μπαταρίες, μικρότερες και με λιγότερο όγκο, οι οποίες έχουν μια εντελώς διαφορετική εσωτερική δομή. Το αποτέλεσμα δεν ήταν άλλο από το να φορτίζεται η άδεια μπαταρία ενός Galaxy

S5 μέσα σε 120 δευτερόλεπτα.

“Η εταιρεία δημιούργησε νέες μπαταρίες που φορτίζουν μέσα σε ελάχιστο χρόνο, αλλά η διάρκεια ζωής τους είναι μικρότερη. Με άλλα λόγια διαρκούν για περίπου πέντε ώρες. Ωστόσο, δεν πιστεύω ότι θα αποτελεί πρόβλημα η δίλεπτη επαναφόρτιση τους μια ή δυο φορές την ημέρα”, εξηγεί ο Doron Myersdorf CEO της StoreDot.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μπαταρία είναι πιο ακριβή από τις κλασσικές, καθώς προσθέτουν περίπου $50 στη συνολική αξία των smartphone. Στόχος, πάντως, της StoreDot είναι να βρεθούν οι μπαταρίες στα χέρια των καταναλωτών μέχρι το 2017 και να εξελιχθούν ακόμα και σε «έξυπνες» μπαταρίες για… ηλεκτρονικά οχήματα!

Keywords
Τυχαία Θέματα