Samsung: Οικονομικά αποτελέσματα 3ου τριμήνου 2011

Η Samsung ανακοινώνει έσοδα ύψους 41,27 τρις γουόν (26,83 δισ. ευρώ) για το τρίτο τρίμηνο του 2011, σημειώνοντας αύξηση 3% σε σύγκριση με την περσινή χρήση.

H εταιρία εμφανίζει καθαρά ενοποιημένα έσοδα ύψους 3,44 τρις γουόν, μειωμένα κατά 23% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, ενώ τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 4,25 τρις γουόν.


Υπενθυμίζεται ότι στην πρόβλεψη εσόδων της εταιρείας που δημοσιεύτηκε στις 7 Οκτωβρίου, τα ενοποιημένα έσοδα κατά

το τρίτο τρίμηνο αναμένονταν να ανέλθουν περίπου στα 41 τρις γουόν με λειτουργικά κέρδη 4,2 τρις γουόν.


Τα ενισχυμένα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου αποδίδονται στις υψηλές επιδόσεις του τομέα των Τηλεπικοινωνιών που άγγιξε τις υψηλότερες πωλήσεις όλων των εποχών, ύψους 14,90 τρις γουόν, σημειώνοντας αύξηση πάνω από 37% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, κυρίως λόγω των αυξημένων πωλήσεων των smartphones της σειράς GALAXY. Τα λειτουργικά κέρδη του τομέα σημείωσαν ρεκόρ ύψους 2,52 τρις γουόν.


Ο τομέας των Ημιαγωγών επίσης σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων ύψους 9,48 τρις γουόν κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ το δεύτερο τρίμηνο οι πωλήσεις στον τομέα είχαν ανέλθει στα 9,16 τρις γουόν. Η αυξημένη ζήτηση των NAND flash chips, που χρησιμοποιούνται σε φορητές συσκευές, και τα ενισχυμένα έσοδα της Business System LSI, η οποία κατασκευάζει επεξεργαστές για εφαρμογές σε φορητές συσκευές και αισθητήρες εικόνας CMOS, ενίσχυσαν τη συνολική κερδοφορία του τομέα.


Αναφορικά με το τέταρτο τρίμηνο του έτους, μία περίοδος που η ζήτηση στον κλάδο είναι παραδοσιακά αυξημένη, η Samsung προβλέπει ότι οι πωλήσεις των φορητών συσκευών θα παραμείνουν ισχυρές και των επίπεδων τηλεοράσεων θα αυξηθούν. Ωστόσο, η εταιρεία υπογραμμίζει πως η παρατεταμένη παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα ενδέχεται να επιφέρει επιβράδυνση στην αύξηση της ζήτησης σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.


Οι κεφαλαιακές δαπάνες κατά το τρίτο τρίμηνο ανήλθαν σε 4,9 τρις γουόν, με αποτέλεσμα το σύνολο των επενδύσεων να αγγίζει τα 16 τρις γουόν στους πρώτους εννιά μήνες του 2011. Η Samsung θα ανακοινώσει τα σχέδιά της σχετικά με τις κεφαλαιακές δαπάνες (Capex) για το οικονομικό έτος 2012, στην έκθεση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο του 2011.


Παράλληλα, η ταχεία υποτίμηση του γουόν Κορέας έναντι του δολαρίου ΗΠΑ το Σεπτέμβριο οδήγησε σε απώλειες ύψους 420 δις γουόν λόγω της μετατροπής σε ξένο νόμισμα στην κατάσταση του ενεργητικού και παθητικού. Ωστόσο, η Samsung αναμένει να ανακτήσει την απώλεια κατά το τέταρτο τρίμηνο, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα άνοδο του γουόν έναντι του δολαρίου.


Ισχυρή ζήτηση NAND στην συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά Κινητής τηλεφωνίας
Ο τομέας των Ημιαγωγών της Samsung – συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων σε Μνήμες και Συστήματα LSI –

Keywords
Τυχαία Θέματα