SAP World Tour 2011: Η καινοτομία απαντά στην κρίση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το φετινό SAP World Tour, το οποίο διοργάνωσαν η SAP Hellas και οι συνεργάτες της, στις 4 Οκτωβρίου. Αναδεικνύοντας το ρόλο της τεχνολογίας για τη βέλτιστη οργάνωση και λειτουργία των επιχειρήσεων, το SAP World Tour 2011 στάθηκε στο πώς η καινοτομία μπορεί να προσφέρει λύσεις που απαντούν στις προκλήσεις της οικονομικής κρίσης και προσφέρουν στις επιχειρήσεις
ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, με στόχο την ανάκαμψη και τη μελλοντική ανάπτυξη. Το συνέδριο παρακολούθησαν πάνω από 500 στελέχη επιχειρήσεων που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν κα να ανταλλάξουν απόψεις για την τρέχουσα συγκυρία, αλλά και να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις στον τομέα των λύσεων λογισμικού για επιχειρήσεις.
Φέτος, το SAP World Tour είχε τη χαρά να φιλοξενήσει τον James Galbraith, διακεκριμένο οικονομολόγο και Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τέξας, ο οποίος προχώρησε σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία, παρουσιάζοντας τη δική του οπτική για την ελληνική κρίση, την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση και τις προεκτάσεις στη λειτουργία των επιχειρήσεων. Παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις στο χώρο της Τεχνολογίας, ο κύριος Galbraith ανέδειξε τη σύνδεσή της με την επιχειρηματικότητα, δίνοντας έμφαση σε ζητήματα όπως η βιωσιμότητα σε ένα ασταθές περιβάλλον, η διαχείριση και η μέτρηση των εταιρικών επιδόσεων, καθώς και η μεγιστοποίηση της απόδοσης των επενδύσεων, η οποία αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την ανάπτυξη της Οικονομίας.Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με την ομιλία του Στάθη Τζικάκη, Senior Vice President, Premier Customers Network & Member of Regional Leadership Team της SAP για την περιοχή EMEA. Με κεντρικό θέμα της ομιλίας του “Crisis: Time for Innovation”, ο κύριος Τζικάκης σημείωσε τον καθοριστικό ρόλο της καινοτομίας για τη δημιουργία ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων σε περιοχές όπως: η αύξηση της παραγωγικότητας, η πολυδιάστατη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και η αξιοποίηση επιχειρηματικών ευκαιριών και των σχέσεων με τους πελάτες.
Ακολούθησε το πάνελ συζήτησης “Technology as an Economy Enabler”, το οποίο επικεντρώθηκε στις βέλτιστες πρακτικές και τις καινοτόμες λύσεις που υλοποιούν κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις, με σκοπό να προετοιμαστούν για την ανάκαμψη. Στο πάνελ συμμετείχαν οι κ.κ. Νίκος Αγγελόπουλος, Chief Information Officer της Vodafone Greece, Αντώνης Αγιοστρατίτης, Group IS Director του Ομίλου Σαράντη, Τάκης Καραμπουρνιώτης, Chief Information Officer της Fourlis Holdings, και Κώστας Χολέβας, General Manager Supply Chain & IT της ΑΓΕΤ Ηρακλής. Η συζήτηση που διεξήχθη ανέδειξε ξεκάθαρα την ανάγκη για σαφή στόχευση στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την προετοιμασία των ελληνικών εταιρειών για μια νέα φάση εξωστρέφειας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Επιπλέον, στις παράλληλες συνεδρίες που πραγματοποιήθηκαν, διακεκριμένα στελέχη της SAP και πελάτες της εταιρείας μίλησαν για τη διεθνή εμπειρία και αναφέρθηκαν στις καινοτόμες λύσεις της
Keywords
Τυχαία Θέματα