Printec: Επέκταση στην Ουκρανία

Την ενίσχυση της παρουσίας της στην ανατολική Ευρώπη συνεχίζει η Printec, ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές λύσεων αυτοματισμού συναλλαγών στη ΝΑ Ευρώπη.Ο ελληνικός όμιλος αποκτά το 100% της ουκρανικής εταιρείας CardPay Systems, της μεγαλύτερης εταιρείας στην Ουκρανία στο χώρο της τεχνολογίας καρτών και ηλεκτρονικών πληρωμών με εγκατεστημένη βάση πάνω από 5.500 ΑΤΜ και περισσότερα από 20.000 EFT/POS. Πρακτικά, η εξαγορά αυτή κάνει την Printec την κορυφαία εταιρεία
παροχής λύσεων αυτοματισμού συναλλαγών στην Ουκρανία.Η CardPay Systems αποτελεί το μεγαλύτερο συνεργάτη της NCR (σ.σ. εκ των κορυφαίων εταιρειών παγκοσμίως στα ATM) στην Ουκρανία. Σημειωτέον πως η Printec αποτελεί το μεγαλύτερο συνεργάτη της NCR παγκοσμίως.
Η εξαγορά αναμένεται να ενισχύσει την ήδη ισχυρή παρουσία της Printec στην ανατολική Ευρώπη. Ο ελληνικός όμιλος έχει παρουσία σε 16 χώρες στη νοτιοανατολική και ανατολική Ευρώπη και στα πλάνα της διοίκησης είναι η περαιτέρω γεωγραφική επέκταση. Αξίζει να επισημανθεί πως η Printec, η οποία ιδρύθηκε το 1988, ήταν από τις πρώτες ελληνικές εταιρείες από το χώρο της τεχνολογίας που επεκτάθηκαν με επιτυχία στη νοτιοανατολική Ευρώπη.
Το 2011 ο όμιλος παρουσιάζει αύξηση των πωλήσεών του της τάξεως του 20% και εκτιμάται ότι η φετινή χρονιά θα κλείσει με κύκλο εργασιών στα επίπεδα των 85 εκατ. ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα