PayPass Wallet από τη MasterCard

H MasterCard παρουσίασε τις υπηρεσίες PayPass Wallet, μια νέα εφαρμογή για τράπεζες, εμπόρους και συνεργάτες.


Πιο συγκεκριμένα, μέσω των νέων υπηρεσιών PayPass Wallet, η MasterCard προσφέρει στους πελάτες

της τη δυνατότητα να πληρώνουν τις αγορές τους με ασφάλεια, είτε πατώντας ένα πλήκτρο στον υπολογιστή τους, είτε αγγίζοντας την οθόνη της ταμπλέτας ή του smartphone τους.


Οι υπηρεσίες PayPass Wallet αποτελούνται από τα εξής, τρία στοιχεία: το δίκτυο PayPass Acceptance Network (PayPass Online και PayPass Contactless), το ηλεκτρονικό πορτοφόλι PayPass Wallet και την πλατφόρμα PayPass API. Μέσω των υπηρεσιών αυτών, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού πορτοφολιού και να ακολουθούν μία συγκεκριμένη διαδικασία αγορών, ανεξαρτήτως του τόπου και του τρόπου πραγματοποίησης μιας συναλλαγής. Επιπλέον, οι προγραμματιστές έχουν πλέον στη διάθεσή τους τα εργαλεία που χρειάζονται για την ευκολότερη διασύνδεση και άλλων εφαρμογών ηλεκτρονικού πορτοφολιού στο δίκτυο PayPass Online acceptance.


Η American Airlines και η Barnes & Noble θα είναι μεταξύ των πρώτων συνεργαζόμενων επιχειρήσεων που θα ενσωματώσουν την επιλογή PayPass Online στα ηλεκτρονικά τους καταστήματα, ενώ η Citi θα είναι από τις πρώτες τράπεζες που θα αξιοποιήσει τις υπηρεσίες PayPass Wallet για να προσφέρει λύσεις ηλεκτρονικού πορτοφολιού/e-wallet σε καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο.


“Οι καταναλωτές αναζητούν έναν τρόπο συναλλαγών που θα τους επιτρέπει να πληρώνουν όποτε, όπου και όπως επιλέξουν. Από την άλλη, οι έμποροι θέλουν έναν εύκολο τρόπο αποδοχής των ψηφιακών πληρωμών και μεγαλύτερη ευελιξία, προκειμένου να πραγματοποιούν περισσότερες πωλήσεις, είτε στο κατάστημά τους, είτε στο e-shop τους” δήλωσε ο κ. Ed McLaughlin, Γενικός Διευθυντής προηγμένων συναλλαγών στη MasterCard. “Καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει κάποια εφαρμογή wallet που να μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο απόλυτος τρόπος πληρωμών. Με τις υπηρεσίες PayPass Wallet η διαδικασία αγοράς γίνεται απλούστερη, ενώ έμποροι, τράπεζες και καταναλωτές αποκτούν περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη ευελιξία.”


Οι υπηρεσίες PayPass Wallet Services περιλαμβάνουν τα εξής:
- Το δίκτυο PayPass Acceptance (PayPass Online και PayPass Contactless) –παρέχει έναν ενιαίο τρόπο αποδοχής ηλεκτρονικών πληρωμών που καλύπτει πολλά διαφορετικά κανάλια συναλλαγών, είτε σε καταστήματα που χρησιμοποιούν την τεχνολογία Near Field Communication (NFC), είτε σε e-shops, στα οποία οι καταναλωτές αποκτούν πρόσβαση μέσω υπολογιστή, ταμπλέτας ή smartphone. Παράλληλα, το PayPass Online προσφέρει στους καταναλωτές μια απλή διαδικασία ολοκλήρωσης της συναλλαγής (check-out), χωρίς να είναι απαραίτητο να δίνονται λεπτομερή στοιχεία της κάρτας ή της διεύθυνσης αποστολής για κάθε αγορά.
- Το PayPass Wallet –Ένα ολοκληρωμένο πακέτο εφαρμογών ψηφιακού πορτο

Keywords
Τυχαία Θέματα