OPTIMUM: Augmented Reality για την υποστήριξη της διαδικασίας συλλογής παραγγελιών

Υπολογίζεται ότι τα logistics σε αποθήκες και Κέντρα Διανομής αντιστοιχούν στο 20% του συνολικού κόστους, ενώ μόνο η διαδικασία συλλογής (picking) αντιπροσωπεύει το 55%-65% του συνολικού κόστους των εργασιών.

Εφαρμογές AR (Augmented Reality) είναι δυνατόν να συμβάλλουν σε σημαντική μείωση του κόστους picking, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητά τους.

Αυτό ήταν το θέμα παρουσίασης του Ηλία Κανάκη, Διευθυντή Ανάπτυξης Λογισμικού της OPTIMUM, στο πλαίσιο της

διημερίδας “Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και Eξελίξεις στην Ελλάδα” που πραγματοποιήθηκε στις 17 & 18 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν στελέχη επιχειρήσεων από πληθώρα κλάδων της αγοράς, που είχαν την ευκαιρία να δουν το SMARTFLEX, το ερευνητικό πρόγραμμα της OPTIMUM σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τον ΟΤΕ για το Vision Picking.

Το SMARTFLEX αποτελεί μία εύκολη στη χρήση, εργονομική λύση AR που βοηθά τις ομάδες που εργάζονται στην εφοδιαστική αλυσίδα να ελαχιστοποιήσουν τα λάθη, να αυξήσουν την παραγωγικότητα και να μειώσουν σημαντικά το λειτουργικό κόστος, διασφαλίζοντας γρήγορη απόσβεση της επένδυσης. Με το SMARTFLEX οι πληροφορίες συλλογής εμφανίζονται στο οπτικό πεδίο του εργαζόμενου, ενώ η αλληλεπίδραση με το σύστημα διαχείρισης αποθήκης επιτυγχάνεται μέσω σαρώσεων γραμμωτού κώδικα (barcode).

“Τα τελευταία χρόνια, η Εφοδιαστική Αλυσίδα γνώρισε τις μεγαλύτερες αλλαγές που είδαμε ποτέ στον χώρο. Καινοτόμες τεχνολογίες διαχείρισης, σε συνδυασμό με Augmented Reality και Ρομποτική Τεχνολογία, μεταμορφώνουν τον τρόπο εργασίας στην Αποθήκη, με πολλαπλά οφέλη για τον εργαζόμενο και την επιχείρηση. Αισθάνομαι υπερήφανος που η OPTIMUM πρωτοπορεί στην ανάπτυξη και υλοποίηση των εφαρμογών που θα δημιουργήσουν την Αποθήκη του Αύριο”, δήλωσε σχετικά ο Απόστολος Θεοδωρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της OPTIMUM.

Η διημερίδα “Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και Eξελίξεις στην Ελλάδα” πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics, της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας και του Ινστιτούτου Logistics Management Ελλάδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα