Nikon: Η ζωή στους δρόμους μέσα από ένα φακό

Η Nikon κυκλοφορεί μια αποκλειστική σειρά φωτογραφιών έχοντας θέσει στον Ισπανό φωτογράφο, Ibai Acevedo, την πρόκληση να φωτογραφίσει σε πέντε διαφορετικές τοποθεσίες στη Βαρκελώνη από όπου κατάγεται, χρησιμοποιώντας πέντε φακούς σταθερής εστιακής απόστασης NIKKOR σε μία μέρα.

Το αστικό τοπίο της Βαρκελώνης είναι μια μοναδική αντιπαράθεση πανέμορφων παραλιών, νεωτεριστικής αρχιτεκτονικής και του γοτθικού παρελθόντος της. Η σειρά φωτογραφιών περιλαμβάνει εντυπωσιακές εικόνες της Μπαρθελονέτα, της Σαγράδα Φαμίλια, της Λα Ράμπλα, της

Γοτθικής Συνοικίας και του Τιμπιδάμπο. Κάθε τοποθεσία αντιστοιχίστηκε με έναν συγκεκριμένο φακό σταθερής εστιακής απόστασης, για να δείξει πώς οι φακοί μπορούν να μεταμορφώσουν τη φωτογράφιση δρόμου από κάτι καθημερινό σε κάτι εξαιρετικό.

Ο Ibai τράβηξε τις φωτογραφίες χρησιμοποιώντας τη φωτογραφική μηχανή Nikon D750 και τους παρακάτω φακούς σταθερής εστιακής απόστασης NIKKOR:

AF–S NIKKOR 24mm f/1.4G ED: Η ευρυγώνια κάλυψη αυτού του φακού σε συνδυασμό με το ρηχό βάθος πεδίου τον έκαναν την ιδανική επιλογή για την αποτύπωση της διάσημης παραλίας της Βαρκελώνης. Ο φακός έδωσε τη δυνατότητα στον Ibai να απαθανατίσει την ατμόσφαιρα και την αίσθηση της Μπαρθελονέτα χωρίς παραμόρφωση, παρέχοντας ευκρίνεια ακόμα και σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας.AF–S NIKKOR 35mm f/1.4G: Ο φακός ξεχωρίζει για την ικανότητα να πετυχαίνει ρηχό βάθος πεδίου και ευρυγώνια κάλυψη ταυτόχρονα, ενώ είναι επίσης αποτελεσματικός σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αυτό επιδεικνύεται με τη λήψη που πέτυχε ο Ibai του διάσημου ορόσημου, Σαγράδα Φαμίλια να αντικατοπτρίζεται σε μια κοντινή λίμνη, που μοιάζει με ζωγραφικό πίνακα.AF–S NIKKOR 58mm f/1.4G: Αυτός ο φακός ήταν ιδανικός για να απομονώσει μια πανέμορφη λήψη ανάμεσα στο πλήθος κόσμου στη Λα Ράμπλα. Το διάφραγμα του φακού παρέχει εξαιρετικό βάθος πεδίου, αποδίδοντας εξαιρετική υφή με θάμπωμα στο πίσω μέρος της φωτογραφίας.AF–S NIKKOR 85mm f/1.4G: Πρόκειται για τον ιδανικό φακό πορτραίτων, ο οποίος αποτυπώνει λεπτομέρειες σε εξαιρετικό βαθμό. Παρέχει τη δυνατότητα να δημιουργείτε όμορφο εφέ bokeh, βοηθώντας το βλέμμα του θεατή να εστιάσει. Στη Γοτθική Συνοικία, αυτές οι δυνατότητες δοκιμάστηκαν στην πράξη.

AF–S NIKKOR 50mm f/1.4G: Οι δυνατότητες λήψης με χαμηλό φωτισμό αυτού του φακού προσαρμόζονται εύκολα στις αλλαγές στις συνθήκες φωτισμού, γεγονός που έκανε το φακό τη βέλτιστη επιλογή για την αποτύπωση της εκκλησίας και του ηλιοβασιλέματος στο Τιμπιδάμπο.

Σχολιάζοντας την εμπειρία του, ο Ibai Acevedo δήλωσε, «Για μένα η φωτογραφία δρόμου είναι να παίρνει κανείς ρίσκο και να προσπαθεί να αποτυπώσει κάτι ασυνήθιστο ή φευγαλέο. Έχω μονίμως τα μάτια μου ανοιχτά και προσπαθώ να αδράξω κάθε ευκαιρία που μπορεί να παρουσιαστεί. Είναι πραγματικά σημαντικό να μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε. Σε τελική ανάλυση, η ομορφιά της φωτογραφίας είναι να μπορείτε να αποτυπώσετε κάτι μοναδικό που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή. Στοιχεία, όπως οι εναλλαγές του φωτισμού και των καιρικών συνθηκών, αποτελούν ταυτόχρονα πρόκληση και εξαιρετική ευκαιρία για τους φωτογράφους. Ωστόσο, παρότι μπορεί να είστε στο κατάλληλο σημείο, μια δημιουργική σύνθεση χωρίς τον κατάλληλο φακό φτάνει μόνο έως ένα σημείο.»

Ibai Acevedo: Nikon D750, AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G Ibai Acevedo: Nikon D750, AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Βίντεο

Παρακολουθήστε τον Ibai σε δράση στη Βαρκελώνη και μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τους φακούς σταθερής εστιακής απόστασης NIKKOR σε αυτήν τη σειρά πρακτικών βίντεο: http://bit.ly/nikon_ltal

Ο εξοπλισμός

Κατά τη διάρκεια της λήψης, ο Ibai Acevedo χρησιμοποίησε τον παρακάτω εξοπλισμό:

Nikon D750AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G EDAF-S NIKKOR 35mm f/1.4GAF-S NIKKOR 58mm f/1.4GAF-S NIKKOR 85mm f/1.4G

AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Keywords
Τυχαία Θέματα