Nikon Photo Contest 2012-2013

Η Nikon ανακοίνωσε τους νικητές του μεγάλου διαγωνισμού Nikon Photo Contest για το έτος 2012-2013, μια χρονιά-ρεκόρ για το διαγωνισμό, αφού σημειώθηκε ο υψηλότερος αριθμός συμμετοχών από 153 χώρες και περιοχές.


Νικήτρια του Μεγάλου βραβείου αναδείχτηκε η κυρία Dina Bova με τη φωτογραφία «Elegy of Autumn». Όλες οι βραβευμένες φωτογραφίες, μαζί με το νικητή του Μεγάλου βραβείου, βρίσκονται στη σελίδα

«Αποτελεσμάτων των κριτών» του διαγωνισμού Nikon Photo Contest 2012-2013. Διαγωνισμός Nikon Photo Contest 2012-2013: http://www.nikon-photocontest.com/en/


Οι υποβολές των συμμετοχών στο διαγωνισμό Nikon Photo Contest 2012-2013 στις τέσσερις κατηγορίες διήρκεσαν από την 1η Δεκεμβρίου 2013 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2013.


Οι κατηγορίες:
- Κατηγορία Α: μεμονωμένη φωτογραφία
- Κατηγορία Β: σύνθετες φωτογραφίες (δύο έως πέντε φωτογραφίες που παρουσιάζουν ένα θέμα ή μια ιδέα)
- Κατηγορία Γ: φωτογραφικό video (διάρκειας 45 δευτερολέπτων)
- Κατηγορία Δ: στιγμιότυπο κίνησης (μια ειδική κατηγορία για τον εορτασμό της νέας μορφής απεικονιστικής έκφρασης που είναι πλέον δυνατή χάρη στην ενσωματωμένη στις προηγμένες φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς Nikon 1 λειτουργία, η οποία συνδυάζει φωτογραφίες με video).


Στο διαγωνισμό 2012-2013, 22.752 φωτογράφοι από 153 χώρες υπέβαλαν συνολικά 99.339 φωτογραφίες.


Οι κριτές επέλεξαν ένα νικητή του Μεγάλου βραβείου και συνολικά 48 νικητές στην 1η, 2η και 3η θέση σε κάθε κατηγορία από Α έως Γ και τρεις νικητές στην κατηγορία Δ. Επιπλέον, για το βραβείο NIKKOR επιλέχτηκε η καλύτερη φωτογραφία που αποτυπώθηκε με το φακό NIKKOR. Τέλος, μία φωτογραφία επιλέχτηκε για το Βραβείο συμμετοχής για την πιο δημοφιλή συμμετοχή.


Η τελική συνεδρίαση έλαβε χώρα στις 11 και 14 Ιουνίου 2013 με ένα πάνελ 17 κριτών-φωτογράφων από ολόκληρο τον κόσμο και πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο. Οι νικητές επιλέχτηκαν βάσει της ικανότητάς τους να αφηγηθούν μια ιστορία παγκόσμιας απήχησης, της διαφορετικότητας, της δύναμης του μηνύματος, της δημιουργικότητας και των τεχνικών.


Οι βραβευμένες φωτογραφίες του διαγωνισμού Nikon Photo Contest 2012-2013 θα εκτίθενται από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο:
- Τόκιο, Ginza Nikon Salon: από 28 Αυγούστου έως 10 Σεπτεμβρίου 2013
- Οσάκα, Osaka Nikon Salon: από 3 Οκτωβρίου έως 16 Οκτωβρίου 2013


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Nikon Salon θα βρείτε στη διεύθυνση:
http://www.nikon-image.com/activity/salon/index_en.htm


Σχόλια της νικήτριας του Μεγάλου βραβείου κυρίας Dina Bova (Ισραήλ)
«Πρόκειται για τη μελωδία του φθινοπώρου: μια ιστορία για ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που ζει μια ζωή μαζί, ο καθένας στον δικό του προσωπικό κόσμο, ο καθένας με τα δικά του μυστικά. Είναι, όμως, και μια ιστορία για τους πρόσφυγες που ζουν σε ένα μικρό διαμέρισμα, διατηρώντας τα παλιά καλά τους ρούχα και άλλα νοσταλγικά αντικείμενα της παλιάς τους ζωής. Είναι μια ιστορία ανθρώπων που ζουν μια απλή ζωή, αλλά με αξιοπρέπεια. Μια ιστορία που έχει και χαρά και λύπη… Σε αυτή τη φωτογραφία οι σφαίρες αποτελούν μία μεταφορά που συμβολίζει την απομάκρυνση τόσο από τον εξωτερικό κόσμο όσο και μεταξύ τους. Είναι από τις αγαπημένες και πιο σημαντικές μου φωτογραφίες. Η ιστορία της με συγκινεί βαθιά. Είμαι πολύ ευτυχισμένη που αναγνωρίστηκε σε ένα τόσο καταξιωμένο διαγωνισμό».


Σχόλιο του κριτή για το νικητή του Μεγάλου βραβείου
«Οι κριτές μας λάτρεψαν αυτήν τη φωτογραφία. Αφηγείται πολλές ιστορίες μαζί. Είναι ταυτόχρονα και παραδοσιακή που αποπνέει σεβασμό προς τους καθισμένους σε ένα κλασικό σαλόνι ηλικιωμένους ανθρώπους και εκκεντρική με αναφορές σε διαστημικά ταξίδια. Υπαινίσσεται το μέλλον τιμώντας το παρελθόν. Αξίζει πραγματικά το Μεγάλο βραβείο».
(Chris Rainier)


Πληροφορίες για το διαγωνισμό Nikon Photo Contest
Ο διαγωνισμός Nikon Photo Contest (NPC), γνωστός στο παρελθόν ως Nikon Photo Contest International (NPCI), που διοργανώνεται από τη Nikon από το 1969, αποτελεί το σημαντικότερο διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας στον κόσμο. Σκοπός του είναι να συμβάλλει στη διεύρυνση της φωτογραφικής κουλτούρας προσφέροντας την ευκαιρία στους φωτογράφους όλου του κόσμου να επικοινωνούν και να ανταλλάσσουν τα φωτογραφικά τους οράματα, ανεξάρτητα από τα εάν είναι επαγγελματίες ή ερασιτέχνες.


Από τον πρώτο διαγωνισμό που διοργανώθηκε το 1969, έχουν συμμετάσχει χιλιάδες φωτογράφοι από όλο τον κόσμο δείχνοντας την υποστήριξή τους στο διαγωνισμό. Έως σήμερα, στο διαγωνισμό έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 370.000 φωτογράφοι υποβάλλοντας πάνω από 1.460.000 φωτογραφίες, καθιστώντας τον μια πραγματικά διεθνή διοργάνωση. Στον 34ο διαγωνισμό, που διοργανώθηκε κατά το τρέχον οικονομικό έτος, πραγματοποιήθηκαν κάποιες αλλαγές στις απαιτήσεις υποβολής των φωτογραφιών, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης μιας νέας κατηγορίας φωτογραφικού video.


Keywords
Τυχαία Θέματα