#LeonteiosAI – Διαμορφώνοντας το μέλλον της μάθησης
Η μάθηση αλλάζει. Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε μαζί της.
Η Λεόντειος Σχολή διοργανώνει την Τρίτη 8 Απριλίου 2025 μία πρωτοποριακή ημερίδα αφιερωμένη στην Τεχνητή Νοημοσύνη και το μέλλον της εκπαίδευσης, με τίτλο «#LeonteiosAI – Διαμορφώνοντας το μέλλον της Μάθησης», στο Αμφιθέατρο «Δημήτριος Παντερμαλής» του Μουσείου Ακρόπολης.
Με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων, εκπαιδευτικών, επιχειρηματιών και στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, η ημερίδα φιλοδοξεί να ανοίξει έναν ουσιαστικό και πρακτικό διάλογο
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, της Γαλλικής Πρεσβείας, του Γαλλικού Ινστιτούτου, της Γραμματείας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στην Ελλάδα και θα τιμηθεί με την παρουσία ανώτατων εκπροσώπων της πολιτείας, της επιστημονικής κοινότητας και της διπλωματίας, επιβεβαιώνοντας τη σημασία της πρωτοβουλίας και τη δυναμική της Λεοντείου Σχολής ως φορέα εκπαιδευτικής καινοτομίας.
Μεταξύ των ομιλητών συμπεριλαμβάνονται ο Υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, η Υφυπουργός Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη και η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα Laurence Auer.
Ξεχωριστό σημείο της ημερίδας θα αποτελέσει η παρουσίαση των συμπερασμάτων της Επιτροπής #LeonteiosAI – μιας ομάδας διακεκριμένων αποφοίτων της Λεοντείου, που έχει αναλάβει να προτείνει πρακτικούς τρόπους ενσωμάτωσης της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Στο αναλυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται συζητήσεις σχετικά με:
το σχολείο του μέλλοντος,τη διοίκηση στην εποχή της AI,τα επαγγέλματα του αύριο,την ηθική διάσταση της Τεχνητής Νοημοσύνης,τις δεξιότητες της επόμενης γενιάς.Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η παρουσίαση «AI? OK Boomer… Η Gen Z Ξέρει Ήδη Τι Κάνει!», αλλά και η συμμετοχή μαθητών/-τριών της Λεοντείου στο πάνελ με τίτλο: «Τα παιδιά μιλούν για το Αύριο».
Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές/-τριες, decision-makers και σε κάθε πολίτη που θέλει να κατανοήσει και να προετοιμαστεί για τον κόσμο που διαμορφώνεται από την Τεχνητή Νοημοσύνη.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη με δήλωση συμμετοχής.
Περισσότερες πληροφορίες και φόρμα συμμετοχής: leonteios.edu.gr
Μουσείο Ακρόπολης – Τρίτη 8 Απριλίου 2025. Ώρα προσέλευσης: 09:00
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Τεχνολογία
- «Καρφίτσωσε» τους αγαπημένους σου φακέλους στα Windows - Δες πώς!
- Switch 2: Δεκαπλάσια δύναμη (και όχι μόνο)
- #LeonteiosAI – Διαμορφώνοντας το μέλλον της μάθησης
- Η Cosmos Business Systems στην έκθεση BEYOND 2025
- Honor 400 Lite: Επίσημο με Dimensity 7025-Ultra και κάμερα 108MP
- Xiaomi Pad 7 Unboxing & Hands-On Review “Το απόλυτα προσιτό mid-ranger”!
- Προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ Intel και TSMC για εργοστάσια ημιαγωγών στην Αμερική
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις TechPress

- Τελευταία Νέα TechPress
- #LeonteiosAI – Διαμορφώνοντας το μέλλον της μάθησης
- Ο Alexander Oyaert είναι ο νέος Chief Investment Officer της Data4
- Η Cosmos Business Systems στην έκθεση BEYOND 2025
- Νέα υπηρεσία κυβερνοασφάλειας για κινητές συσκευές επιχειρήσεων από το Vodafone Business
- Η LG προσφέρει την απόλυτη εμπειρία θέασης με τις πραγματικά ασύρματες τηλεοράσεις της
- AI: Επανάσταση ή Υπερβολή;
- Η NIKON παρουσιάζει τον απόλυτο δημιουργικό σύντροφο – Τη Z5II
- Nova: Στηρίζει και αναδεικνύει τη μεγάλη γιορτή για τα 25 Χρόνια του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στην Ελλάδα!
- Η Samsung ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Warner Bros. Pictures και τη Legendary Pictures για την ταινία “A Minecraft Movie”
- Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία μεταμορφώνουν τη Δυτική Μακεδονία
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Τεχνολογία
- Xiaomi Pad 7 Unboxing & Hands-On Review “Το απόλυτα προσιτό mid-ranger”!
- Honor 400 Lite: Επίσημο με Dimensity 7025-Ultra και κάμερα 108MP
- «Καρφίτσωσε» τους αγαπημένους σου φακέλους στα Windows - Δες πώς!
- Switch 2: Δεκαπλάσια δύναμη (και όχι μόνο)
- Προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ Intel και TSMC για εργοστάσια ημιαγωγών στην Αμερική
- H Disney ακυρώνει την live action ταινία για το Tangled (Μαλλιά Κουβάρια) μετά την αποτυχία του Snow White
- Τεράστια αναβάθμιση για το επόμενο iPad mini, θα έρθει με οθόνη OLED
- Λόγω προκαταλήεψων η Honor φέρεται να μην κυκλοφορεί το Magic V4
- Shuhei Yoshida: «Το PlayStation θα πρέπει να πάψει να εστιάζει σε γραφικά αιχμής»
- 50 χρόνια Microsoft!