Huawei EMUI: Τα μυστικά ενός περιβάλλοντος χρήσης με έμπνευση το Αιγαίο!

Νομίζετε η εμπειρία χρήσης ενός Android smartphone εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τα τεχνικά του χαρακτηριστικά; Με το Emotion UI, η Huawei προτείνει ένα «καθαρό», ζωντανό και… φιλόξενο γραφικό περιβάλλον, αντλώντας έμπνευση από το αιγαιοπελαγίτικο τοπίο.

Σε μια κατακερματισμένη αγορά, όπως αυτή των Android smartphones,

όπου απειράριθμες εταιρείες βάζουν απλά τη στάμπα τους πάνω σε μια… συλλογή τεχνικών χαρακτηριστικών και ρίχνουν τις συσκευές τους στην αρένα της κινητής τηλεφωνίας, λίγες είναι οι εταιρείες που κατορθώνουν να ξεχωρίσουν. Και για να καταφέρει κάποιο brand να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία, δηλαδή το ουσιαστικό κίνητρο για την επιλογή του καταναλωτή, σε ένα σύνολο επεξεργαστών, RAM, GPU και αισθητήρων, είναι υποχρεωμένο να ασχοληθεί με την τελική εμπειρία που βιώνει κάθε χρήστης που θα πιάσει το προϊόν στα χέρια του και να προσφέρει σε αυτόν κάτι μοναδικό.

Η Huawei, δεν αρκέστηκε στο… λαοφιλές μεν – «στεγνό» δε, περιβάλλον του Android, αλλά έχτισε πάνω του ένα επιπρόσθετο layer χρηστικότητας, ελκυστικής εμφάνισης και επιπλέον λειτουργικότητας. Πρόκειται για το δικό της user interface (UI), το οποίο φέρει την ονομασία Emotion UI (EMUI εν συντομία) και προσπαθεί να κάνει ακόμα πιο φιλικά τα smartphone μιας εταιρείας που δραστηριοποιείται σε 170 χώρες, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η ιστορία του Emotion UI της Huawei (EMUI) ξεκίνησε το 2012. Η σχεδιαστική φιλοσοφία της νεότερης έκδοσης του EMUI (5.1), η οποία παρουσιάστηκε μαζί με τα P10 και P10 Plus, περιγράφεται με τρεις λέξεις: Καθαρή, ζωντανή, απλοποιημένη.

Στα… άδυτα του EMUI

Πηγή έμπνευσης για την αισθητική του καινούριου γραφικού περιβάλλοντος χρήσης του κινεζικού κολοσσού αποτέλεσαν τα αιγαιοπελαγίτικα χρώματα. Το μοναδικό μπλε χρώμα που αντικρίζει κανείς περπατώντας στα στενά μονοπάτια ανάμεσα στα κατάλευκα σπίτια των οικισμών στην καλδέρα της Σαντορίνης αντικατοπτρίζεται στην απλότητα και στη φινέτσα του νέου EMUI της Huawei, ενώ τα δυναμικά εφέ βασίζονται στη φύση, τα κύματα και το φως. Το EMUI στην νέα του έκδοση διαθέτει έναν εντελώς νέο σχεδιασμό γραφικών, βελτιωμένη απόδοση, έχει την ασφάλεια των δεδομένων του χρήστη ως προτεραιότητα και παρέχει λύσεις που κάνουν την καθημερινή επαφή με το smartphone ευκολότερη. Το 90% των εργασιών μπορεί να γίνει σε τρία μόνο βήματα και ορισμένες βασικές λειτουργίες είναι προσβάσιμες μόλις με ένα άγγιγμα, απαντώντας στους χρήστες που συχνά διαμαρτύρονταν για τις χαμηλές επιδόσεις των συσκευών τους, την πολυπλοκότητα τους και τις πάρα πολλές κινήσεις..

Στο νέο σύστημα, όταν για παράδειγμα λάβουμε μια ειδοποίηση για ένα νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορούμε να απαντήσουμε απευθείας στο περιεχόμενό του και να διαγράψουμε πιο γρήγορα τα μη απαραίτητα μηνύματα. Κάθε τύπος ειδοποίησης μπορεί γρήγορα να αποκλειστεί μόνιμα, με ένα άγγιγμα και την κατάλληλη επιλογή. Όταν το σύστημα ζητά τη λήψη μιας απόφασης από την πλευρά του χρήστη, οι επιλογές εμφανίζονται με τον πιο βολικό τρόπο στο κάτω μέρος της οθόνης. Λύσεις όπως αυτές καθιστούν τη χρήση του τηλεφώνου πιο γρήγορη και πιο εύκολη. Ταυτόχρονα αυξάνουν την ικανοποίηση των χρηστών.

Έχοντας αναλύσει εκατοντάδες σενάρια συμπεριφοράς, η Huawei βελτίωσε σχεδόν όλα τα στοιχεία της πλατφόρμας της. Το σύστημα επιταχύνθηκε, ο χειρισμός των λειτουργιών απλοποιήθηκε και ο σχεδιασμός των γραφικών είναι πιο λιτός και καθαρός. Η έμπνευση από τη φύση και την Ελλάδα οδήγησε σε ένα πολύ καλό, ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Κατά το σχεδιασμό του συστήματος, η Huawei συνεργάστηκε επίσης με άλλες εταιρείες, όπως την GoPro.

Ακόμα, το EMUI 5.1 έχει εξοπλιστεί με προηγμένες λύσεις βασισμένες στη μηχανική μάθηση. Σε συνδυασμό με το νεότερο Android Nougat, η Huawei προχωρά με το σύνθημα «γεννήθηκε γρήγορο, μένει γρήγορο». Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και 18 μήνες μετά την πρώτη εκκίνηση, το smartphone δεν χάνει σε τίποτα την απόδοσή του. Διαχειρίζεται άριστα τους πόρους του βασικού επεξεργαστή, του επεξεργαστή γραφικών και της μνήμης, προκειμένου να διασφαλίζεται συνεχώς η μέγιστη ταχύτητα διασύνδεσης και εκτέλεσης των εφαρμογών, αφού εκείνες που χρησιμοποιούνται πιο συχνά ξεκινούν ταχύτερα από αυτές που χρησιμοποιούμε λιγότερο συχνά.

Το EMUI 5.1 διαθέτει επίσης προηγμένες λύσεις ασφάλειας των δεδομένων. Οι SoC (System on Chip) λειτουργίες διασφαλίζουν το ίδιο επίπεδο ασφάλειας των δεδομένων που παρέχουν τα συστήματα τραπεζών. Στο PrivateSpace, προστατεύονται τα επιλεγμένα έγγραφα, οι φωτογραφίες και τα δεδομένα εφαρμογών. Παράλληλα, γίνεται ανάλυση σε πραγματικό χρόνο των απειλών. Το EMUI 5.1 μας προστατεύει από ιούς, Trojans, phishing και απάτες. Αυτές οι απειλές αποκλείονται αυτόματα και το τηλέφωνο ενημερώνει τον χρήστη σχετικά.

Το κλειδί της επιτυχίας

Ποιο είναι το μυστικό ενός επιτυχημένου UI; Ο χρήστης να κατορθώνει να εκτελεί με απλότητα και ταχύτητα εργασίες που σε ένα συνηθισμένο Android smartphone θα φάνταζαν πολύπλοκες. Να μην χρειάζεται να αποστηθίζει επιλογές σε δαιδαλώδη μενού, αλλά κάθε του πάτημα στην οθόνη να προκύπτει διαισθητικά, με όλες τις εναλλακτικές διαθέσιμες όταν και όπου χρειάζονται. Όλα τα παραπάνω, τα ενσωματώνει το νέο EMUI, με… περιτύλιγμα μια ιδιαίτερα ελκυστική στην ελληνική κουλτούρα (και όχι μόνο!) αισθητική προσέγγιση.

Αν θες και εσύ να αποκτήσεις το Huawei P10, P10 Plus και P10 lite που σου ταιριάζει με το λογισμικό ΕΜUI 5.1, η Huawei εν όψει καλοκαιριού, ξεκίνησε μια ιδιαίτερη καμπάνια για να σε επιβραβεύσει για την επιλογή σου: με την αγορά ενός Huawei P10 ή P10 Plus από 19 Ιουνίου μέχρι 30 Ιουλίου, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να πάρουν ως δώρο τρία χρήσιμα αξεσουάρ/ gadgets (Power bank, Car SuperCharger και μοναδικές ειδικά κατασκευασμένες θήκες για τα smartphones Huawei P10 & P10 Plus). Παράλληλα, όσοι αγόρασαν Huawei P10 lite μέχρι τις 14 Ιουνίου, θα λάβουν ως δώρο ένα Power Bank για να μην μείνουν ποτέ χωρίς μπαταρία στις διακοπές τους. Τέλος, υπάρχει και 3η προσφορά: Για κάθε αγορά Huawei P8 lite ή P9 lite ή P10 lite από τις 12 Ιουλίου και μετά και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, η Huawei δίνει ένα υπέροχο Selfie Stick δώρο για μοναδικές selfies στις διακοπές σας! Για να γίνουν δικά σας τα μοναδικά αυτά δώρα, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τον ιστότοπο http://makeitpossible.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα