HTC U11: Στοχεύοντας στην κορυφή!

Η HTC επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο με ένα superphone που διαθέτει αρκετά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.


Oμολογουμένως, η επιστροφή της HTC στην κορυφή δεν είναι εύκολη υπόθεση, παρόλο που μιλάμε για μια εταιρεία που κάποτε κατακτούσε εύκολα με τις συσκευές της τον θρόνο του κορυφαίου smartphone της χρονιάς. Με το HTC U11 όμως όλα δείχνουν πως το φετινό «εκλεκτό» της κινητό μπορεί να

διεκδικήσει με αξιώσεις τον… τίτλο. Η στρατηγική είναι απλή, επιθετική και απόλυτη. Στόχος ήταν η δημιουργία μιας συσκευής που να κάνει πρωταθλητισμό σε όλους τους τομείς: κάμερες, οθόνη, επεξεργαστής, ήχος και συνδεσιμότητα. Σαν να μην έφτανε αυτό, η HTC επέλεξε να χωρέσει ό,τι πιο σύγχρονο έχει να προσφέρει η τεχνολογία σε ένα αξιοζήλευτο σασί που ξεχωρίζει από διψήφια απόσταση μέτρων!

Με μια ιδιαίτερη τεχνική στην πρόσοψη που εκμεταλλεύεται το 3D Corning Gorilla Glass 5, τα όρια ανάμεσα στο καμπυλόγραμμο γυαλί και το σώμα αλουμινίου καθίστανται δυσδιάκριτα. Με αυτόν τον τρόπο αποτυπώνεται εμφατικά μια αίσθηση ρευστότητας, η οποία ήταν και ο πρωταρχικός στόχος της σχεδιαστικής ομάδας. Στην πίσω πλευρά κυριαρχεί το έντονο μεταλλικό χρώμα και οι αντανακλάσεις του φωτός, ένα μείγμα φουτουριστικού design και πολυτέλειας που χαρακτηρίζει τα υλικά κατασκευής. Το αποτέλεσμα, αν μη τι άλλο, προκαλεί αίσθηση και διαφοροποιείται με σαφήνεια από τις τάσεις μιμητισμού που κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια στην premium κατηγορία, ενώ υπογραμ- μίζουμε πως η κομψότητα δεν θυσιάζει τις αντοχές σε νερό και σκόνη, καθώς μιλάμε για ένα αδιάβροχο κινητό με πιστοποίηση IP67.

Με δεδομένο πως θα χρειαζόμασταν αρκετές σελίδες για να αναλύσουμε τις τεχνολογικές καινοτομίες του U11, δεν θα αναλώσουμε αρκετό μελάνι στον πανίσχυρο επεξεργαστή Snapdragon 835, μιας και αποτελεί ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει αυτή τη στιγμή η Qualcomm. Με GPU εφάμιλλης παιχνιδομηχανής, 4GB RAM και 64GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου, το HTC U11 δεν χρειάζεται άλλωστε ιδιαίτερα επιχειρήματα για τις επιβλητικές του επιδόσεις. Εκεί που χρειάζεται να σταθούμε ωστόσο είναι οι πολυάριθμες – μικρές και μεγάλες- πινελιές που έχει προσθέσει η HTC, κάνοντας ό,τι μπορεί για να αποδείξει πως στο κέντρο της φιλοσοφίας κάθε smartphone δεν πρέπει να είναι τα specs αλλά ο χρήστης του. Μία από αυτές είναι οι αισθητήρες Edge Sense στο σασί, οι οποίοι αντιλαμβάνονται την πίεση που ασκείτε όταν κρατάτε τη συσκευή. Ετσι, «ζουλώντας» το U11 μπορείτε να έχετε προαποφασίσει τι θα κάνει, όπως π.χ. να τραβήξει μια selfie, να ανοίξει την αγαπημένη σας social εφαρμογή, να ξεκινήσει τη συγγραφή ενός SMS που θα του υπαγορεύσετε ή να φέρει στο προσκήνιο τον ψηφιακό σας βοηθό, Google Assistant για να υποδεχτεί τις φωνητικές εντολές σας στα ελληνικά.

Περνώντας στον ήχο, μπορεί η απουσία της υποδοχής για 3.5mm ακουστικά να ενοχλήσει κάποιους, το USonic headset, όμως, σύντομα μπορεί να κάνει οποιονδήποτε να ξεχάσει οτιδήποτε άλλο. Με μια τεχνική που θυμίζει sonar, τα εν λόγω ακουστικά «χαρτογραφούν» το εσωτερικό του αφτιού σας και προσαρμόζονται στον μοναδικό τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεστε εσείς τον ήχο. Οσον αφορά στα BoomSound Hi-Fi edition ηχεία της συσκευής, ακόμα και λαμβάνοντας υπόψη μας τη βαριά κληρονομιά της HTC στον τομέα, μπορούμε με μεγάλη ευκολία να πούμε πως η εταιρεία έχει ξεπεράσει δίχως την παραμικρή αμφιβολία τον εαυτό της!

Τελευταίες αφήσαμε τις κάμερες, ίσως επειδή θα αποτελέσουν τον πρώτο λόγο για τον οποίο το HTC U11 θα στοιχειώνει από εδώ και στο εξής τις φαντασιώσεις των απανταχού εραστών της φωτογραφίας!

Οπτικός και ηλεκτρονικός σταθεροποιητής πολλαπλών αξόνων συνδυάζεται με ένα σύστημα… αστραπιαίου autofocus κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού και κίνησης του θέματος. Αλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως χάρη στην UltraPixel τεχνολογία του αισθητήρα, κάθε pixel είναι ικανό να αποτυπώσει με σαφήνεια το μέρος του πλάνου που του αντιστοιχεί, όσο λιγοστό και αν είναι το φως. Η δυνατότητα HDR Boost ενισχύει το αποτέλεσμα κάθε λήψης, διατηρώντας κάθε λεπτομέρεια, ακόμα και όταν οι αντιθέσεις στον φωτισμό δεν είναι ευνοϊκές. Με αισθητήρα 16MP η εμπρόσθια κάμερα συμπληρώνει επάξια την κύρια και σας προκαλεί για αναρίθμητες selfies! n

Mας άρεσε

• Κάμερες που ανατρέπουν τα δεδομένα• Ξεχωριστός σχεδιασμός και προσωπικότητα ακόμα και σε επίπεδο λογισμικού• Κορυφαίος επεξεργαστής, εξαιρετική οθόνη και ασυναγώνιστος ήχος• Θα απορείτε πώς ζούσατε χωρίς το Edge Sense!

Δεν μας άρεσε

• Η γυαλιστερή πίσω επιφάνεια μαγνητίζει τα βλέμματα αλλά και τις δαχτυλιές• Δεν έχει υποδοχή 3.5mm για ακουστικά

Οθόνη: 5.5 ιντσών Super LCD 5, ανάλυσης 2560×1440 pixels (Quad HD), 16 εκατ. χρωμάτων • Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon 835 Octa-core με 4xKryo στα 2.45GHz & 4xKryo στα 1.9 GHz, GPU Adreno 540 • Μνήμη: 4GB RAM • Αποθηκευτικός χώρος: 64GB (επεκτάσιμος με microSD έως 256GB) • Κάμερα: Κύρια 12MP (HTC UltraPixel 3 με 1.4μm pixel), BSI sensor, f/1.7 με dual LED flash, slow motion βίντεο (1080P@120 fps) και 4K βίντεο με 3D audio, Hi-Res audio, acoustic focus και selfie-cam 16MP f/2.0, BSI sensor, 1080p βίντεο • Συνδεσιμότητα: WiFi (ac), Bluetooth 4.2 • Extras: GPS/A-GPS/GLONASS, ήχος HTC USonic με active noise cancellation, HTC BoomSound Hi-Fi edition, 3D audio recording με 4 μικρόφωνα, fingerprint sensor, NFC, IP67, USB 3.1 Type-C, Edge Sense • Δίκτυο: 4G+ (Cat16) • Μπαταρία: 3.000mAh • Λειτουργικό: Android 7.1 • Διαστάσεις: 153,9×75,9×7,9 χιλ. • Βάρος: 169 γρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα