H Turkcell μετατρέπεται σε “One-stop Shop”

H Turkcell μετατρέπεται σε “One-stop Shop” για υπηρεσίες cloud με την πλατφόρμα HP CloudSystem.


Η Turkcell αξιοποιεί τις λύσεις cloud της HP, ώστε να προχωρήσει στην υιοθέτηση νέων καινοτόμων μοντέλων παροχής υπηρεσιών και να ανοίξει νέες πηγές εσόδων. Με 34,5 εκατομμύρια πελάτες, η Turkcell είναι η κορυφαία εταιρεία τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας στην

Τουρκία. Η Turkcell αποφάσισε να αξιοποιήσει την πλατφόρμα HP CloudSystem Service Provider, ώστε να καλύψει τις υπάρχουσες και τις αναδυόμενες ανάγκες των εταιρικών της πελάτων μέσω των μοντέλων Infrastructure-as-a-Service (IaaS) και Communications-as-a-Service (CaaS). Οι νέες υπηρεσίες της εταιρείας διατίθενται στους πελάτες μέσω μιας ειδικά προσαρμοσμένης online αγοράς.


Αξιοποιώντας τα μοντέλα IaaS και CaaS, οι εταιρικοί πελάτες της Turkcell μπορούν να επωφεληθούν από τις ειδικές τιμές και την ευελιξία του μοντέλου των on-demand υπηρεσιών. Παράλληλα, απολαμβάνουν μια σειρά πλεονεκτημάτων, όπως η μεγαλύτερη προβλεψιμότητα του λειτουργικού κόστους, οι χαμηλές κεφαλαιακές επενδύσεις και η ελαχιστοποίηση των κινδύνων που πιθανώς να προκύψουν από την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών.


Με την πλατφόρμα HP CloudSystem Service Provider, διάφορες υπηρεσίες (π.χ. ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) μπορούν να ενεργοποιηθούν εύκολα, γεγονός που επιτρέπει στην Turkcell να εισέλθει σε μια αναπτυσσόμενη αγορά με έτοιμες εταιρικές λύσεις, καθώς και να επιτύχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα σε σχέση με δυνητικούς ανταγωνιστές.


Η λύση που έχει υλοποιήσει η HP είναι μια ενιαία πλατφόρμα λογισμικού στην οποία μπορούν να αξιοποιηθούν ταυτόχρονα διάφορα μοντέλα “as-a-service”. Έτσι, η Turkcell διαθέτει την ευελιξία να προσαρμόζεται γρήγορα στις αλλαγές της αγοράς και στις ανάγκες των πελατών. Με την πλατφόρμα αυτή, η Turkcell μπορεί εύκολα να προσφέρει νέες υπηρεσίες, καθώς και να δημιουργήσει προσαρμοσμένα πακέτα υπηρεσιών cloud, τα οποία απλοποιούν τον τρόπο διάθεσης και χρήσης υπηρεσιών για τους εταιρικούς πελάτες.


«Στόχος της Turkcell είναι να γίνει ένα “one-stop shop” υπηρεσιών cloud για τις επιχειρήσεις στην Τουρκία», δήλωσε ο Ilker Kuruoz, Chief Information and Communication Technologies Officer της Turkcell. «Οι τεχνολογίες και η εξειδίκευση της HP στο cloud computing μας δίνουν τη δυνατότητα να εισέλθουμε γρήγορα σε αυτή την αγορά, καθώς και την ευελιξία να προσφέρουμε υπηρεσίες cloud, οι οποίες είναι ειδικά προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε πελάτη ξεχωριστά», συμπλήρωσε.


«Για να αντεπεξέλθουν στον ανταγωνισμό, οι πάροχοι υπηρεσιών επικοινωνίας πρέπει να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες, όπως το cloud computing, ώστε να αναπτύξουν νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες», σχολίασε ο David Sliter, Vice President & General Manager, Communications, Media and Entertainment Solutions, της μονάδας HP Enterprise Services. «Η πλ

Keywords
Τυχαία Θέματα