H Meazon στον τελικό του SXSW Eco startup

H Meazon, ελληνική εταιρεία ενεργειακής αποδοτικότητας, θα συμμετάσχει στην τελική φάση του διαγωνισμού SXSW Eco startup στο Όστιν του Τέξας.

H Meazon, καινοτόμος ελληνική εταιρία τεχνολογίας ενεργειακής αποδοτικότητας, επιλέχθηκε να συμμετάσχει στα τελικά του SXSW Eco Startup, έναν διαγωνισμό καινοτομικής επιχειρηματικότητας που πραγματοποιείται στις 5-7 Οκτωβρίου 2015 στο

Austin Convention Center στο Τέξας. O διαγωνισμός, που διανύει το πέμπτο έτος του, είναι μια συνάντηση εταιριών από επιχειρηματικούς χώρους όπως διαχείριση ενέργειας και νερού, Internet of Things, παραγωγή λογισμικού, καθώς επίσης και διεθνούς επιχειρηματικής καινοτομίας.

Στην τελευταία κατηγορία των διεθνών καινοτομιών επιλέχθηκε να συμμετέχει και η Meazon μαζί με άλλες 7 εταιρείες από ολόκληρο τον κόσμο. Κατά τα προηγούμενα 3 χρόνια, οι συμμετέχουσες εταιρίες στον διαγωνισμό εξασφάλισαν χρηματοδότηση 40 εκατομμυρίων δολαρίων συνολικά και απέκτησαν πελάτες παγκόσμιας απήχησης.

Ο συνιδρυτής και εμπορικός διευθυντής της Meazon Γιάννης Γιωνάς δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε στο φετινό startup showcase παρουσιάζοντας την πρωτοποριακή μας τεχνολογία στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην υπόλοιπη eco-tech παγκόσμια κοινότητα. Είμαστε πεπεισμένοι πως η τεχνολογία μας ανατρέπει τα δεδομένα στον χώρο της ενεργειακής αποδοτικότητας, δημιουργώντας ένα ΄σημείο ανάφλεξης’ στο να επιταχυνθούν οι επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα, επιφέροντας αειφορία και οικονομική ανάπτυξη.”

“Είναι τιμή μας να δίνουμε κάθε χρόνο την ευκαιρία ανάδειξης σε startups εταιρείες οι οποίες προσφέρουν νέες λύσεις σε σημαντικές κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις” δήλωσε η Caroline Harrold, διευθύντρια προγραμματισμού στο SXSW Eco.

Meazon
Η Meazon λειτουργεί σαν καταλύτης στον χώρο της ενεργειακής εξοικονόμησης. Σχεδιάζει και παράγει στην Ελλάδα, επαναστατικούς ενεργειακούς μετρητές μικρού μεγέθους και τους ολοκληρώνει με τεχνολογίες διαδικτυακού νέφους. Σχεδιάζει σε ανοιχτά πρωτόκολλα και παρέχει ποιοτική πληροφόρηση της ενεργειακής κατανάλωσης σε εμπορικά και οικιακά κτίρια. Με αυτό τον τρόπο συμβάλει σημαντικά στην ενεργειακή εξοικονόμηση. Οι πελάτες της Meazon προέρχονται κυρίως από χώρους όπως: εταιρίες κοινής ωφέλειας (utilities), τηλεπικοινωνιών, ενεργειακών υπηρεσιών και βιομηχανικών εφαρμογών.

SXSW Eco
To SXSW Eco δημιουργεί χώρο σε επιχειρηματικούς ηγέτες, επενδυτές, σχεδιαστές και καινοτόμες επιχειρήσεις για να προωθήσουν τις λύσεις τους που επηρεάζουν θετικά την κοινωνία και το περιβάλλον. Διανύοντας το πέμπτο της έτος, η συνδιάσκεψη θα προσφέρει συνεργατικές δραστηριότητες όπως συνεδριάσεις και διαγωνισμούς για να διευκολύνει την διασύνδεση μεταξύ των συμμετεχόντων και του κοινού, το οποίο θα ακούσει για επαναστατικά προϊόντα, τεχνολογίες και ιδέες.

Keywords
Τυχαία Θέματα