Grid Telecom Hellas: Συνεργασία με Terna Energy για το Ultra Fast Broadband

Σε online εκδήλωση για εκπροσώπους του Τύπου, η εταιρεία ανέλυσε την στρατηγική της και κοινοποίησε τις βασικές τις κατευθύνσεις για τις τηλεπικοινωνίες.

Την διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, ο οποίος και μας υπενθύμισε κάποια στοιχεία που αφορούν την προιστορία της Grid Telecom, μιας εμπορικής

εταιρείας που δεν κατασκευάζει δίκτυο, αλλά πρακτικά μεσολαβεί ανάμεσα στον ΑΔΜΗΕ και στους παρόχους, δεσμεύοντας ίνα (και μετέπειτα capacity) με μακροχρόνια συμβόλαια. Οι οπτικές ίνες, άλλωστε, προυπήρχαν στο δίκτυο του ΑΔΜΗΕ από τότε που η ΔΕΗ ανέπτυσσε τις δραστηριότητες της Tellas.  Η 100% θυγατρική του ΑΔΜΗΕ ξεκίνησε την πορεία της στο χώρο από τον Ιανουάριο του 2019 και έχει ήδη κλείσει συμφωνία για τμήμα δικτύου κορμού της Wind με χρονικό ορίζοντα τα 15 έτη.

Πλέον, η Grid Telecom έχει στραμμένο το βλέμμα στις ευκαιρίες που ανοίγουν τα data centers, η ανάπτυξη του δικτύου 5G και το ultra fast broadband.

Ακολούθως, τη σκυτάλη πήρε ο Managing Director της Grid Telecom, Γιώργος Ψυρρής, ο οποίος και αναφέρθηκε στις OPGW  (Optical Ground Wire) υπηρεσίες, με κύριο πλεονέκτημά τους το χαμηλότερο latency. Το χερσαίο και υποθαλάσσιο δίκτυο οπτικών ινών 3.000 χλμ του ΑΔΜΗΕ, πρόκειται να διπλασιαστεί την επόμενη πενταετία, επεκτεινόμενο και στα Βαλκάνια. Ξεκινά η ανάπτυξη δικτύου υπερυψηλών ταχυτήτων DWDM, προκειμένου να αξιοποιηθεί από παρόχους, σταματώντας σταδιακά τη διάθεση σκοτεινής ίνας (Dark Fiber).

Επίσης, διαθέσιμες θα είναι υπηρεσίες συνεγκατάστασης εντός ΚΥΤ και Υ/Σ του ΑΔΜΗΕ για κόμβους/καμπίνες τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε όλη τη χώρα με εξαιρετικά χαμηλό latency. Σημαντική ήταν και η ανακοίνωση της συνεργασίας με την Terna Energy στο πλαίσιο της συμμετοχής στο διαγωνισμό UFBB (Ultra Fast Broadband) για διεκδίκηση επιλεγμένων LOTs.

Keywords
Τυχαία Θέματα