Great Place to Work η EMC

Η EMC στη 19η θέση της κατάταξης για το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον μεταξύ των πολυεθνικών της Ευρώπης.


Η EMC ανακοίνωσε ότι ο οργανισμός “Great Place to Work”, ο πλέον ειδικός στην αξιολόγηση του εργασιακού περιβάλλοντος, ανακήρυξε την EMC ως το 19ο καλύτερο εργασιακό περιβάλλον πολυεθνικής στην Ευρώπη. Η βράβευση της EMC

έγινε κατά την επίσημη παρουσίαση της έκθεσης ‘Best Workplaces in Europe 2012’, η οποία διοργανώθηκε την Τρίτη, 19 Ιουνίου στο Βερολίνο από την “Great Place to Work”. Μεταξύ των μεγάλων εταιρειών από τον κλάδο της τεχνολογίας που κατάφεραν να μπουν στη λίστα, η EMC βρίσκεται στην 4η υψηλότερη θέση. Κάθε χρόνο, η συγκεκριμένη έρευνα βραβεύει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη και διαθέτουν έναν οργανισμό που διακρίνεται για το εξαιρετικό επίπεδο συναδελφικότητας, σεβασμού, δικαιοσύνης και περηφάνιας.


Οι επιχειρήσεις αξιολογούνται με βάση τις εμπιστευτικές απαντήσεις των υπαλλήλων τους στο ερωτηματολόγιο Trust Index της “Great Place to Work”, αλλά και μέσω ειδικών ελέγχων (audits) των διαδικασιών που έχουν σχέση με τη διαχείριση προσωπικού και τη διοίκηση του συνόλου των γραφείων που λειτουργούν επί ευρωπαϊκού εδάφους. Η αξιολόγηση περιλαμβάνει την ανάλυση των εργασιακών πρακτικών που ακολουθεί η EMC όσον αφορά το πώς εμπνέει, συνομιλεί, ακούει, ευχαριστεί, αναπτύσσει, ανταμείβει, φροντίζει και επιλέγει τους υπαλλήλους της, σε σχέση με τις αντίστοιχες πρακτικές άλλων πολυεθνικών επιχειρήσεων.


Η βράβευση της EMC βασίστηκε στα εξαιρετικά αποτελέσματα που καταγράφηκαν σε όλες τις περιοχές της Ευρώπης. Στην Ιρλανδία, η EMC κατέλαβε την 4η θέση καλύτερου εργασιακού περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα ο κ. Bob Savage, αντιπρόεδρος της EMC Ιρλανδίας, αναδείχθηκε ως ο Καλύτερος Ηγέτης (Best Leader). Παρόμοιες υψηλές θέσεις κερδήθηκαν και σε άλλες μεγάλες Ευρωπαϊκές αγορές, όπως μεταξύ άλλων:
• Στη Γαλλία – 7η θέση
• Στη Μ. Βρετανία – 13η θέση
• Στην Ιταλία – 18η θέση
• Στη Γερμανία – 28η θέση


Για το σύνολο των χωρών, οι τομείς στους οποίους καταγράφονται οι καλύτερες επιδόσεις για την EMC είναι εκείνοι της δικαιοσύνης (απουσία διακρίσεων και ύπαρξη διαδικασίας για την υποβολή ενστάσεων), της περηφάνιας (σε σχέση με το αποτέλεσμα τόσο της ατομικής, όσο και της ομαδικής προσπάθειας των εργαζομένων) και της στήριξης όσον αφορά την επαγγελματική εξέλιξη και την αναγνώριση των υπαλλήλων. Συνολικά, η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων της EMC δηλώνουν ότι θεωρούν η εταιρεία τους προσφέρει ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας.


Keywords
Τυχαία Θέματα