Far Cry 5: Αντισταθείτε!

Στο ειδυλλιακό Hope County της Montana οι κάτοικοι δεν είναι τόσο φιλήσυχοι όσο θα περίμενε κανείς. Η αίρεση του Joseph Seed βαδίζει με τον σταυρό και το… πολυβόλο στο χέρι!

Eπειτα από ένα σύντομο… προϊστορικό διάλειμμα με το «Far Cry Primal», η λαοφιλής σειρά επανέρχεται στο σήμερα και δίχως τον παραμικρό φόβο καταπιάνεται με αιχμηρά ζητήματα, όπως ο θρησκευτικός φανατισμός, τα αποσχιστικά κινήματα, η οικονομική εξαθλίωση, η οπλοκατοχή, η ακροδεξιά, ο ρατσισμός και ο εθνικισμός.

Δίχως κοινωνιολογικές «κορώνες», αλλά με τον γνωστό κυνικό και ωμό ρεαλισμό των παιχνιδιών «Far Cry» (ο οποίος ενίοτε προκαλεί κόμπο στο στομάχι!), το νέο μέλος της οικογένειας μας ταξιδεύει στις ΗΠΑ και στην πολιτεία της Montana.

Η εξερεύνηση του ανοιχτού κόσμου του Hope County και της πλούσιας μορφολογίας του με πλήθος οχημάτων αποτελεί από μόνη της μια ιδιαιτέρως απολαυστική δραστηριότητα. Βουνά, ποτάμια και πεδιάδες είναι έτοιμα να τα οργώσετε σπιθαμή προς σπιθαμή με φορτηγά, ATV, τρακτέρ ή muscle cars. Οι περιηγήσεις σας δεν θα περιοριστούν στη γη, καθώς το «Far Cry 5» προσφέρει τη δυνατότητα να πιλοτάρετε αεροπλάνα και να ζήσετε μοναδικές στιγμές στους αιθέρες της αμερικανικής υπαίθρου. Οπως προείπαμε ωστόσο, ο «σκληρός» τίτλος της Ubisoft δεν είναι ντοκιμαντέρ για τη φύση, αν και το ζωικό βασίλειο κάνει κάτι παραπάνω από έντονη την παρουσία του στο gameplay, ανατρέποντας συχνά τις σχέσεις θηρευτή και θηράματος. Το φαινομενικά ειδυλλιακό τοπίο σπιλώνεται από δυστυχία, βία και ανθρώπινο παραλογισμό.

Ανέκαθεν ο μεγάλος «κακός» κάθε τίτλου «Far Cry» αποτελούσε το κυρίαρχο σημείο γύρω από το οποίο υφαίνονταν ολόκληρος ο κόσμος του. Ετσι και φέτος, ο εμβληματικός Joseph Seed ηγείται μιας φανατικής αίρεσης, γνωστής με το όνομα «The Project at Eden’s Gate». Οι ακόλουθοί του υπακούουν τυφλά στις προσταγές των πρωτοπαλίκαρών του, των «Heralds». Αφού, λοιπόν, επιλέξετε και παραμετροποιήσετε τον ήρωά σας (για πρώτη φορά σε παιχνίδι «Far Cry»), καλείστε να αντισταθείτε στην παράνοια που έχει αρχίσει να τρομοκρατεί τους εναπομείναντες φυσιολογικούς κατοίκους της περιοχής.

Στο ταξίδι σας θα αναζητήσετε υποστήριξη από τους ντόπιους και θα κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας προκειμένου να πάρετε με το μέρος σας πολύτιμους συμμάχους. Χαρακτήρες, όπως η Mary May, ιδιοκτήτρια του τοπικού bar, ο Nick Rye, ο ιπτάμενος οικογενειάρχης και ο ιδιόρρυθμος πάστορας Jerome θα σας μείνουν αναμφίβολα αλησμόνητοι! Στον αγώνα σας να φουντώσετε τη φλόγα της επανάστασης, μπορείτε να προσλάβετε έως δύο μισθοφόρους κάθε φορά, προκειμένου να επιστρατεύσετε τις ξεχωριστές ικανότητές τους. Στο πλευρό σας θα «στρατολογήσετε» ακόμα και τετράποδα, ενώ μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να ζήσετε μια co-op εμπειρία συμμαχώντας με έναν φίλο σας online χάρη στη λειτουργία «Friend For Hire».

Το μη γραμμικό σενάριο μπορεί να εξελιχθεί με απρόβλεπτους τρόπους. Χαράξτε τον δικό σας δρόμο, αξιοποιήστε την πλήρη ελευθερία κινήσεων που σας δίνεται και αφήστε ανεξίτηλα τα στοιχεία της δικής σας προσωπικότητας στην κομητεία Hope. Φινάλε θα κάνουμε εντυπωσιακά με το «Far Cry Arcade» και τον απίστευτο Map Editor που το συνοδεύει, ο οποίος πρακτικά επιτρέπει στην κοινότητα των παικτών να δημιουργήσουν και να θέσουν στη διάθεση όλων δικές τους πίστες (solo, co-op & PvP levels), αξιοποιώντας περίπου 7.000 διαθέσιμα αντικείμενα από πολλούς διαφορετικούς τίτλους της Ubisoft, όπως προηγούμενα Far Cry, Assassin’s Creed και Watch Dogs!

ΣΥΣΤΗΜΑ: PS4, Xbox One, PC (με μορφή PCDD*)• ΔΙΑΘΕΣΗ: CD Media

*Περισσότερες πληροφορίες εδώ: www.cdmedia.gr/pc-game-cards.html

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Keywords
Τυχαία Θέματα