Ericsson: Εξαγοράζει τη Sunrise Technology

Η Ericsson οδηγείται προς… την πόλη Guangzhou της Κίνας, εξαγοράζοντας τη Sunrise Technology, πάροχο υπηρεσιών πληροφορικής. Στόχος της εταιρείας είναι η εξέλιξή της σε παγκόσμιο ηγέτη στις ΤΠΕ.

Η Ericsson υπέγραψε την οριστική συμφωνία εξαγοράς του επιχειρηματικού τομέα τηλεπικοινωνιών

της Sunrise Technology, ενός παρόχου υπηρεσιών πληροφορικής στον τομέα συστημάτων λειτουργικής και επιχειρησιακής υποστήριξης (OSS/BSS). Η Sunrise Technology, με έδρα την πόλη Guangzhou της Κίνας, θα συνεχίσει να λειτουργεί αυτόνομα – εξυπηρετώντας πελάτες σε τομείς εκτός των τηλεπικοινωνιών.

Η μονάδα που εξαγοράστηκε διαθέτει ένα ισχυρό ιστορικό παράδοσης πολύπλοκων λύσεων πληροφορικής σε ηγετικούς παρόχους στην Κίνα. Περίπου 1.000 υπάλληλοι – οι οποίοι σχεδόν όλοι έχουν ως βάση τους την πόλη Guangzhou – θα ενταχθούν στην Ericsson το δεύτερο τρίμηνο του 2015, με τη συμφωνία υποκείμενη σε συνήθεις συνθήκες υπογραφής. Οι υπάλληλοι είναι εξειδικευμένοι στις συμβουλευτικές υπηρεσίες πληροφορικής, στα ολοκληρωμένα συστήματα Charging και Billing, λύσεις διαχείρισης πελατειακών σχέσεων – CRM και business intelligence/analytics και στη ανάπτυξη και συντήρηση εφαρμογών.

Ο Magnus Mandersson, Executive Vice President and Head of Business Unit Global Services της Ericsson, ανέφερε «Η Κίνα αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά κινητών επικοινωνιών στον κόσμο με 1.285 δις.εκ. συνδρομές. Οι περισσότεροι πάροχοι τηλεπικοινωνιών της χώρας βρίσκονται στην αρχή του ταξιδιού μετασχηματισμού των τεχνολογιών πληροφορικής, και θα αντικαταστήσουν σύντομα παλιά συστήματα πληροφορικής με λύσεις νέας γενιάς που θα τους επιτρέψουν να λανσάρουν ψηφιακές προσφορές. Η εξαγορά του επιχειρηματικού τομέα τηλεπικοινωνιών της Sunrise Technology θα ενισχύσει τη δυνατότητά μας να υπηρετήσουμε τις ανάγκες μετασχηματισμού τεχνολογιών πληροφορικής των παρόχων κινητής τηλεφωνίας στην Κίνα, και συμβαδίζει με τη στρατηγική μας να εξελιχθούμε σε παγκόσμιο ηγέτη των ΤΠΕ».

«Η ολοκλήρωση αυτής της εξαγοράς ενισχύει σημαντικά τη θέση μας στην Κίνα και δείχνει την αφοσίωσή μας στην αγορά» αναφέρει ο Mats H. Olsson, Senior Vice President and Head of Asia-Pacific της Ericsson. «Οι δεξιότητες και η εμπειρία των υπαλλήλων της Sunrise Technology θα αποτελέσουν το κλειδί για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ηγετικές λύσεις στους πελάτες μας στην Κίνα».

Η στρατηγική της Ericsson να δημιουργεί αξία, βασίζεται στο συνδυασμό του να αριστεύουμε στις κύριες δραστηριότητές μας και να καθιερώνουμε ηγετικό ρόλο σε στοχευμένους τομείς ανάπτυξης. Η εξαγορά της Sunrise Technology, ενισχύει τη θέση μας στον τομέα των OSS/BSS, που αποτελεί έναν από τους τομείς που στοχεύουμε. Έχουν γίνει ήδη μεγάλα βήματα, με ηγετικούς αναλυτές να περιγράφουν το portfolio OSS/BSS της Ericsson ως την πιο ολοκληρωμένη προσφορά στην αγορά τηλεπικοινωνιών. Για να διατηρήσει τη δυναμική στο κομμάτι OSS/BSS, η Ericsson εξαγόρασε στο παρελθόν εταιρείες όπως οι: Telcordia (2012), TeleOSS, Telcocell (2013), GEOSS (2014), και TimelessMIND (2015).

Η επιχείρηση τηλεπικοινωνιών της Sunrise Technology, θα ενσωματωθεί στο τμήμα Global Services της Ericsson που απασχολεί 65.000 υπαλλήλους σε 180 χώρες. Οι σύμβουλοι και οι Systems Integration μηχανικοί της Ericsson συμπληρώνουν περισσότερα από 1.500 έργα συμβουλευτικών, systems integration και εκπαιδευτικών υπηρεσιών σε περιβάλλοντα πολλαπλών προμηθευτών και τεχνολογιών κάθε χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα