Ericsson Application Awards 2012

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία των επιχειρήσεων στα Application Awards 2012 έλαβε το ‘MedAfrica’ από το Ναϊρόμπι, Κένυα.


Η εφαρμογή τους βοηθά στη διάδοση πληροφοριών και υπηρεσιών για την υγεία σε χρήστες στην Αφρική, η οποία θα συμβάλει στη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης στις αγροτικές περιοχές. Η κριτική επιτροπή δήλωσε σχετικά με την εφαρμογή: «Έχει μεγάλη δυναμική, καθώς προσφέρει σημαντικές πληροφορίες σε μεγάλες ομάδες ανθρώπων, δίνοντάς τους τη δύναμη της γνώσης για την καλύτερη φροντίδα των κοινοτήτων τους. Μια απλή εφαρμογή και υπηρεσία που

μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως».


Οι νικητές του πρώτου βραβείου στην κατηγορία φοιτητών ήταν η ομάδα ‘Clio Squad’ από τη Σαγκάη, Κίνα. Ως μία νέα μορφή επικοινωνίας, η εφαρμογή τους πρόκειται για ένα εργαλείο ζωγραφικής συνεργίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πολλούς ανθρώπους που εργάζονται πάνω στο ίδιο σχέδιο. Η κριτική επιτροπή δήλωσε ότι το ‘Clio Super Painter’ ήταν απλό και ψυχαγωγικό με ένα διαισθητικό τρόπο, και ότι έχει μεγάλες δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη. Το πρώτο βραβείο είχε χρηματικό έπαθλο € 15.000 και το δεύτερο βραβείο € 10.000. Στις ομάδες επίσης δόθηκαν τηλέφωνα Sony Arc S phones, ευγενική χορηγία της Sony Mobile.


Κατά τη διάρκεια της τελετής, η ομάδα ‘Nabda Care’ τιμήθηκε με ειδικό βραβείο από την Technology for Good της Ericsson, η οποία υποστηρίζει τη βιωσιμότητα και την κοινωνική ευθύνη. Η επιτροπή του Ericsson Technology For Good δήλωσε: «Το βραβείο απονέμεται σε μια ομάδα που όχι μόνο πληρούσε τα κριτήρια των Ericsson Application Awards, αλλά επίσης επέλεξε ένα θέμα που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Η λύση ‘Nabda Care’ χρησιμοποιεί mobile και cloud τεχνολογία σε μια επεκτάσιμη λύση που δίνει πρόσβαση σε οικονομικά προσιτές υπηρεσίες υγείας στους ανθρώπους και στην κοινωνία».


Keywords
Τυχαία Θέματα