Cisco Visual Networking Index

H Cisco προβλέπει 18πλασιασμό της κυκλοφορίας δεδομένων μέσω Mobile Internet από το 2011 έως το 2016.


Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Cisco® Visual Networking Index (VNI) για την κυκλοφορία δεδομένων σε όλον τον κόσμο μέσω Mobile Internet από το 2011 έως το 2016, η διακίνηση δεδομένων μέσω κινητών συσκευών σε παγκόσμιο επίπεδο θα 18πλασιαστεί

στα επόμενα πέντε έτη, φτάνοντας τα 10,8 exabyte τον μήνα – ή τα 130 exabyte σε ετήσια βάση – μέχρι το 2016.


Η αναμενόμενη απότομη αύξηση στη διακίνηση δεδομένων μέσω mobile Internet οφείλεται εν μέρει στην προβλεπόμενη αύξηση των κινητών συσκευών με δυνατότητα σύνδεσης στο Internet, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να ξεπεράσει τον αριθμό των κατοίκων της Γης (ο πληθυσμός του πλανήτη το 2016 αναμένεται να φτάσει τα 7,3 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη). Για την πενταετία 2011−2016, η Cisco προβλέπει ότι η κυκλοφορία δεδομένων μέσω mobile Internet σε όλο τον κόσμο θα ξεπεράσει έως και τρεις φορές την κυκλοφορία δεδομένων μέσω σταθερών δικτύων.


Σύμφωνα με την πρόβλεψη, η κυκλοφορία δεδομένων μέσω mobile Internet θα φτάσει σε ετήσια βάση τα 130 exabyte, έναν όγκος δεδομένων που ισούται με:
• 33 δισεκατομμύρια DVD.
• 4,3 τετράκις εκατομμύρια αρχεία MP3 (μουσικής/ήχου).
• 813 τετράκις εκατομμύρια μηνύματα κειμένου (SMS).


Αυτή η αύξηση στην κυκλοφορία δεδομένων μέσω mobile Internet αντιστοιχεί σε ετήσιο ρυθμό αύξησης (CAGR) που φτάνει το 78% κατά την χρονική περίοδο της πρόβλεψης. Μόνο η σταδιακή αύξηση της κυκλοφορίας δεδομένων μέσω mobile Internet που αναμένεται να σημειωθεί από το 2015 έως το 2016 θα είναι περίπου τριπλάσια από το σύνολο της χρήσης mobile Internet το 2012. Αυτή η εκρηκτική αύξηση οφείλεται στις εξής τάσεις:


1. Αύξηση της ροής περιεχομένου: Καθώς οι προσδοκίες των καταναλωτών όσον αφορά τη διάθεση περιεχομένου αυξάνονται συνεχώς (σε αντίθεση με τη ζήτηση για λήψη του ίδιου περιεχομένου), η κυκλοφορία δεδομένων μέσω mobile Internet αναμένεται ότι θα 28πλασιαστεί από το 2011 έως το 2016, σημειώνοντας CAGR 95%.
2. Περισσότερες κινητές συνδέσεις: Το 2016 αναμένεται ότι θα υπάρχουν περισσότερες από 10 δισεκατομμύρια συσκευές που θα επικοινωνούν μέσω mobile Internet, συμπεριλαμβανομένων και των λειτουργικών μονάδων από υπολογιστή σε υπολογιστή (M2M) – ξεπερνώντας σε απόλυτους αριθμούς τον συνολικό πληθυσμό της Γης για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ο οποίος αναμένεται ότι θα είναι 7,3 δισεκατομμύρια.(Μια εφαρμογή της τεχνολογίας M2M είναι η χρήση ασύρματων δικτύων για την ενημέρωση ψηφιακών διαφημιστικών πινακίδων. Αυτό επιτρέπει στους διαφημιζόμενους να προβάλλουν διαφορετικά μηνύματα ανάλογα με την ώρα της ημέρας ή την ημέρα της εβδομάδας και επιτρέπει την κεντρική διαχείριση μηνυμάτων που αλλάζουν συχνά, όπως οι τιμές της βενζίνης).
3. Βελτίωση της υπολογιστικής ισχύος των συσκευών: Οι κινητές

Keywords
Τυχαία Θέματα