Alcatel Lucent VDSL2 Vectoring

Η εμπορική διάθεση της τεχνολογίας VDSL2 Vectoring βοηθά τους παρόχους να αναβαθμίσουν τα δίκτυα χαλκού για τις ευρυζωνικές υποδομές του μέλλοντος.Η Alcatel-Lucent παρουσίασε μια σειρά νέων λύσεων ευρυζωνικής πρόσβασης, με στόχο την ταχύτερη μετάβαση σε δίκτυα υπερ-υψηλού ρυθμού μετάδοσης. Η Alcatel-Lucent, προωθώντας πρώτη στην αγορά την τεχνολογία VDSL2 Vectoring, βοηθά τους παρόχους επικοινωνίας να αυξήσουν δραστικά το ρυθμό μετάδοσης και τη χωρητικότητα των δικτύων χαλκού που ήδη διαθέτουν,
προσφέροντας σε εταιρικούς και οικιακούς καταναλωτές ευρυζωνική πρόσβαση της τάξης των 100 megabits per second (Mbps), ή και μεγαλύτερης.
Μέσα από την αναβάθμιση των δυνατοτήτων της υπάρχουσας υποδομής χαλκού, η Alcatel-Lucent δίνει τη δυνατότητα στους παρόχους να αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα δίκτυα ενσύρματης πρόσβασης που ήδη διαθέτουν, ώστε να μπορούν να παρέχουν ακόμη καλύτερες ευρυζωνικές υπηρεσίες σε ακόμη περισσότερους συνδρομητές, και σε χρόνο μικρότερο από οτιδήποτε γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
Σε πολλές χώρες, οι κυβερνήσεις αναγνωρίζουν τη σημασία που έχει η καθολική ευρυζωνική πρόσβαση στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, αλλά και στην γενικότερη κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Μέσω εθνικών σχεδίων ανάπτυξης της ευρυζωνικής πρόσβασης τίθενται συγκεκριμένοι στόχοι όσον αφορά την ταχύτητα πρόσβασης και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των υποδομών. Πολλοί πάροχοι, στην προσπάθεια τους να ικανοποιήσουν τη ζήτηση των συνδρομητών, την πίεση των ανταγωνιστών και τις απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών, έχουν αρχίσει να αναζητούν τρόπους οι οποίοι θα τους επιτρέψουν να αυξήσουν την ταχύτητα των υπηρεσιών που προσφέρουν, αλλά και να φτάσουν σε περισσότερους καταναλωτές.
Ο κ. Rob Gallagher, Αναλυτής και επικεφαλής του τμήματος Broadband & TV Research στην Informa, δήλωσε τα εξής: “Το σχέδιο της Alcatel-Lucent να φέρει στην αγορά την τεχνολογία VDSL2 vectoring απαντά στις απαιτήσεις των καιρών. Οι κυβερνήσεις και οι πάροχοι επικοινωνίας έχουν εκφράσει την πρόθεση τους να προχωρήσουν στην αναβάθμιση της ταχύτητας των ευρυζωνικών υπηρεσιών, τόσο για τους εταιρικούς, όσο και για τους οικιακούς πελάτες. Παρόλα αυτά οι δυσκολίες ανάπτυξης ενός εκτεταμένου δικτύου οπτικών ινών που θα εξασφαλίζει ταχύτατη πρόσβαση για κάθε κτίριο (fiber-to-the-home) αποτελούν μέχρι στιγμής ένα πολύ μεγάλο εμπόδιο. Η τεχνολογία VDSL2 Vectoring υπόσχεται ταχύτητες πρόσβασης που υπερβαίνουν τα 100Mbps. Αξιοποιώντας προηγμένα υβριδικά δίκτυα χαλκού και οπτικών ινών, επιτρέπει σε πολύ περισσότερους καταναλωτές να έχουν ευρυζωνική πρόσβαση πολύ μεγάλης ταχύτητας, και μάλιστα το καταφέρνει πολύ πιο γρήγορα απ΄ό,τι θεωρούσαν εφικτό ορισμένοι παράγοντες της αγοράς.”
Οι πάροχοι μπορούν να αξιοποιήσουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία προκειμένου να εξασφαλίσουν μια πιο ομαλή μετάβαση σε δίκτυα οπτικών ινών, και να κερδίσουν μέσα από την προώθηση αξιόπιστης και οικονομικής ευρυζωνικής πρόσβασης, κ
Keywords
Τυχαία Θέματα