100 Mbps για πολλούς μέχρι το 2020

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει ως στόχο της τα μισά ευρωπαϊκά νοικοκυριά να έχουν σύνδεση 100 Mbps μέχρι και το έτος 2020.


Μία από τις προτάσεις αφορά τα νέα κτίρια, τα οποία θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με τη συμβατή ενσύρματη υποδομή, η οποία θα φτάνει μέχρι το σημείο τερματισμού των δικτύων. Το ίδιο θα ισχύει και για τα κτίρια που θα ανακαινίζονται.


Παράλληλα, αναφέρει το Reuters, οι πάροχοι θα

μπορούν να χρησιμοποιούν τους υπόγειους αγωγούς των εταιρειών ύδρευσης, ρεύματος και φυσικού αερίου, για να εγκαταστήσουν τα δίκτυά τους. Σύμφωνα με την Ε.Ε., το σκάψιμο των δρόμων για την τοποθέτηση οπτικών ινών αντιστοιχεί στο 80% του κόστους εγκατάστασης νέων δικτύων. Έτσι, αυτό το μέτρο αναμένεται να εξοικονομήσει έως και 60 δισεκατομμύρια ευρώ.


Όσον αφορά την κατασκευή δικτύων οπτικών ινών, η Ευρώπη βρίσκεται αρκετά πίσω από την Ασία και αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ, τη στιγμή που οι Βρυξέλες θεωρούν πως το ίντερνετ υψηλής ταχύτητας μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.


Είναι χαρακτηριστικό πως οι χρήστες δικτύων οπτικών ινών ήταν στη Γηραιά Ήπειρο μόλις 5,95 εκατομμύρια στα μέσα του 2012, τη στιγμή που το αντίστοιχο νούμερο για την Ασία ξεπερνά τα 58 εκατομμύρια.


Πάντως, αν γίνουν δεκτές οι προτάσεις, θα συμπεριληφθούν σε ένα πλάνο της Ε.Ε. που, μέχρι το 2020, θα εξασφαλίσει στο 50% των νοικοκυριών ταχύτητες πάνω από 100 Mbps. Παράλληλα, όλα τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά θα διαθέτουν συνδέσεις τουλάχιστον 30 Mbps.


Keywords
Τυχαία Θέματα