Το «Χ» του Musk ανήκει στον… Zuckerberg;

Πρόβλημα φαίνεται να δημιουργείται στο rebranding του Twitter, το οποίο παρουσίασε και νέο λογότυπο, καθώς, όπως φαίνεται η Meta κατέχει τα δικαιώματα για το «Χ». O Elon Musk ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα θα ονομάζεται στο εξής «Χ», αλλά ο Mark Zuckerberg έχει ήδη κατοχυρώσει το brand name «Χ» για «online υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης» και «υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης στους τομείς της ψυχαγωγίας, του gaming και της ανάπτυξης εφαρμογών».

Το

νέο λογότυπο μοιάζει επίσης με generic χαρακτήρα του Unicode, γνωστού ως «mathematical double-struck capital X», ο οποίος προστέθηκε τον Μάρτιο του 2021. Και αυτές δεν είναι οι μόνες περιπτώσεις που το λογότυπο θυμίζει κάτι. Από την άλλη το «Χ» της Meta, στα κατατεθέντα για την κατοχύρωση του trademark, μοιάζει διαφορετικό από αυτό που εμφανίζεται στο site του Twitter.

Μοιάζει με δύο βέλη (ένα λευκό και ένα μπλε) με στρογγυλεμένες άκρες που δείχνουν προς τα μέσα. Ωστότο, το Twitter μπορεί να συναντήσει εμπόδιο και λόγω των κοινών σκοπών χρήσης, για υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, με τη Meta.

(Πηγή: businessinsider.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα