Το απρόβλεπτο

Αυτό που αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο δουλειάς μου το 2023 είναι… το απρόβλεπτο. Αυτό που μάθαμε να δουλεύουμε μαζί του τα τελευταία χρόνια και μας έκανε ακόμα πιο problem solvers και ακόμα πιο alert σε ό,τι νέο προκύπτει. Σίγουρα δεν μπορούμε να τα προβλέπουμε όλα, έγινε σαφές αυτό μετά την κρίση, την πανδημία, τον πόλεμο και όλα αυτά που μας βρήκαν μαγκωμένους μεν, αλλά ταυτόχρονα αποφασισμένους ότι η προσαρμοστικότητα θα είναι το main skill μας και θα μας ξεχωρίσει.

Οι προτεραιότητες του σύγχρονου καταναλωτή είναι… η ευκολία και η προσβασιμότητα. Μας ζητούν να είμαστε γρήγοροι στα

αντανακλαστικά μας αλλά κι εύκολοι στις πρακτικές μας. Απλουστευμένες συναλλαγές με όλους τους τρόπους και τις υπηρεσίες που θα κάνουν την εμπειρία ολοκληρωμένη με σχεδόν… 3 κλικ!

Για να ξαναγαπήσουν οι καταναλωτές τη διαφήμιση πρέπει… η αυτοαναφορικότητα των brands να φτάνει μέχρι εκεί που εξυπηρετεί τις ανάγκες αναγνώρισης. Όλα τα υπόλοιπα πρέπει να αφορούν στον καταναλωτή. Τι πραγματικά θέλει και τι πραγματικά τον ενδιαφέρει. Αν η διαφήμισή μας είναι λόγος και τρόπος σκέψης, τότε το πρώτο επίπεδο, πέρασε.

Καλό brief σημαίνει… καλό αποτέλεσμα. Ουσιαστικά αναφέρομαι στη διαδικασία εκείνη με την οποία εμείς -τα brands- επικοινωνούμε αυτό που σκεφτόμαστε με τρόπο όχι περιοριστικό αλλά εμπνευστικό. Άρα μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσω. Καλό brief σημαίνει έμπνευση. Προσωπικά, όταν συντάσσω ένα brief σκέφτομαι λίγο ανάποδα. Αν το διάβαζα και δεν ήξερα πώς, από πού και προς τι, τι θα καταλάβαινα; Η απλούστευση λοιπόν που δεν χάνει πληροφορίες αλλά ενισχύει τη δημιουργικότητα.

Η τηλεόραση την επόμενη δεκαετία θα… είναι σε φάση μεταβατική. Σήμερα ασθενεί. Και σαν ασθενής, θέλει προσοχή. Τόσο από μεριάς περιεχομένου όσο και από μεριάς διαφήμισης. Η επικοινωνία σήμερα είναι πολυκαναλική, άρα σεβόμαστε κι επικοινωνούμε τα μηνύματά μας σε όλα τα κανάλια αναγνωρίζοντας σε ποιον/ποια λέμε τι.

Η επαγγελματική μου φιλοσοφία συνοψίζεται στη φράση… «Believe you can and you’re halfway there». Δεν είναι μόνο ότι το είπε ο Theodore Roosevelt, είναι ότι πιστεύοντας σε κάτι, ακόμα κι αν δεν φτάσεις, η διαδρομή μέχρι εκεί που μπόρεσες είναι αυτή που μένει με χαμόγελο.

Keywords
Τυχαία Θέματα