Το TikTok με ανανεωμένο σύστημα επιτήρησης λογαριασμών

Το TikTok παρουσιάζει το ανανεωμένο σύστημα επιτήρησης λογαριασμών (account enforcement system) για την καλύτερη αντιμετώπιση των μελών που επαναλαμβάνουν παραβατικές συμπεριφορές.

Όπως επισημαίνεται, «τα περισσότερα μέλη της κοινότητας του TikTok ακολουθούν τις πολιτικές του, αλλά υπάρχει και μια μικρή μειοψηφία που επανειλημμένα τις παραβιάζει». Το Μέσο υποστηρίζει ότι με τις αλλαγές θα είναι δυνατόν να αφαιρούνται πιο αποτελεσματικά και γρήγορα οι επικίνδυνοι λογαριασμοί, ενώ θα προωθείται μια «πιο ξεκάθαρη και αρμονική εμπειρία» για τη πλειοψηφία των δημιουργών που ακολουθούν τις πολιτικές.

Σύμφωνα

με το νέο σύστημα, εάν κάποιος δημοσιεύσει περιεχόμενο που παραβαίνει μία από τις Οδηγίες Κοινότητας, ο λογαριασμός θα συγκεντρώσει μια προειδοποίηση καθώς αφαιρείται το περιεχόμενο.

Εάν ένας λογαριασμός φτάσει στο όριο των προειδοποιήσεων είτε εντός μιας λειτουργίας προϊόντος (πχ Σχόλια, Live) είτε σε μια πολιτική (πχ Εκφοβισμός και Παρενόχληση), θα αποκλειστεί οριστικά. Αυτά τα όρια μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη δυναμική μιας παραβίασης. Παραδείγματος χάριν μπορεί να υπάρχει ένα αυστηρότερο όριο για την παραβίαση της πολιτικής κατά της προώθησης ιδεολογιών μίσους.

Keywords
Τυχαία Θέματα