Το Netflix μειώνει το subscription fee του σε 30 χώρες

Το Netflix προχωρά στη μείωση της τιμής συγκεκριμένων συνδρομητικών πακέτων του σε περισσότερες από 30 χώρες, προκειμένου να εντείνει την ανάπτυξή τους σε περιοχές της Ασίας, της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής, της Υποσαχάριας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Στις χώρες στις οποίες θα σημειωθεί μείωση δεν περιλαμβάνονται το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ.

Η απόφαση αυτή έρχεται καθώς η streaming εταιρεία

αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό από παίκτες όπως οι Amazon Prime και Disney+, σε συνδυασμό με το αυξανόμενο κόστος ζωής που οδηγεί σε περικοπές εξόδων από πλευράς καταναλωτών.

Στις χώρες στις οποίες θα μειωθεί το αντίτιμο συνδρομής περιλαμβάνονται και οι Μαλαισία, Ινδονησία, Ταϋλάνδη, Φιλιππίνες, Κροατία, Βενεζουέλα, Κένυα και Ιράν. Υπενθυμίζεται ότι το Netflix, το οποίο δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 190 χώρες, λάνσαρε τον περασμένο χρόνο μια φθηνότερη επιλογή συνδρομής, με διαφημίσεις, με στόχο να προσελκύσει περισσότερους συνδρομητές. Σύμφωνα με την εταιρεία, είναι ευχαριστημένοι με τα πρώτα αποτελέσματα της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

(Πηγή: Marketingweek.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα