Το Group M αλλάζει το μοντέλο P&L σε επίπεδο χώρας

Το Group M του WPP επιβεβαίωσε ότι τα agencies EssenceMediacom, Wavemaker, MSix & Partners και Mindshare δεν θα είναι πλέον υπεύθυνα για τους δικούς τους προϋπολογισμούς από το 2024.

Αν και το Group M λειτουργούσε ανέκαθεν ένα μοντέλο κερδών και ζημιών σε επίπεδο χώρας, θα είναι η πρώτη φορά που οι προϋπολογισμοί και οι πόροι θα κατανέμονται αποκλειστικά ανά χώρα. O Global Chief Executive, Christian Juhl, αποκάλυψε την είδηση, ως το τελευταίο βήμα στο σχέδιό του για την αναδιάρθρωση της Group M, σε συνέντευξή του στο Business Insider.

Όπως τόνισε, οι επικεφαλής των agencies θα διατηρήσουν την ευθύνη για την ανάπτυξη των πελατών και την κερδοφορία, αλλά θα έχουν πλέον περισσότερο χρόνο για να επικεντρωθούν στη στρατηγική και την αποδοτικότητα. Από τότε που ανέλαβε καθήκοντα CEO το 2019, ο Juhl εργάζεται για την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του Group M, σε μια προσέγγιση που να μοιάζει με εκείνη των εταιρειών λογισμικού, όπου η τεχνολογία είναι συγκεντρωμένη, ώστε τα agencies να έχουν καλύτερη πρόσβαση σε αυτήν. Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθούν τον ερχόμενο Ιανουάριο.

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα