Τι βλέπουν για το μέλλον οι «Διαμορφωτές του Αύριο»;

Οικονομική σταθερότητα και ασφάλεια, δίκαιη και φιλική κοινωνία και ισχυροί δημοκρατικοί θεσμοί αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους για μια ποιοτική ζωή και ένα μέλλον με ευημερία συμφωνούν οι νέοι ενήλικες στην Ελλάδα σύμφωνα με τα βασικά ευρήματα της έρευνας Next Generation την οποία διεξήγαγε το Allianz Foundation, σε συνεργασία με το Sinus Institute, με τη συμμετοχή

10.000 νεαρών ενηλίκων, ηλικίας 18-39 σε Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως και στις υπόλοιπες χώρες, οι νέοι Έλληνες προβληματίζονται για το μέλλον της χώρας, με 66% να είναι απαισιόδοξοι σχετικά με αυτό και να δείχνουν έλλειψη εμπιστοσύνης στους θεσμούς συνολικά. «Οι νεαροί ενήλικες στην Ελλάδα μοιράζονται κοινές απόψεις και πεποιθήσεις με τους νέους στις άλλες τέσσερις χώρες», σχολίασε ο Δρ. Simon Morris-Lange, Επικεφαλής της έρευνας.

«Η πλειοψηφία των νέων αισθάνονται ότι οι κοινωνίες τους γίνονται λιγότερο ισότιμες, λιγότερο ασφαλείς και περισσότερο διχασμένες. Σχεδόν τρεις στους τέσσερις συμφωνούν ότι ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος και ένα ανεξάρτητο δικαστικό σύστημα θα έπρεπε να είναι το θεμέλιο για τις μελλοντικές κοινωνίες και δίνουν μεγάλη προτεραιότητα στους ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς. Επίσης, οι νεαροί Έλληνες ανησυχούν για τα fake news και τη χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης, αλλά και για τη διάβρωση του συστήματος δικαιοσύνης», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα